:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2009
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2009
Bron: A-Film - Datum: 2009-06-18 - Geplaatst door: Werner
In juli brengt A-Film weer enkele pareltjes uit op dvd en Blu-ray.

Zo is er de dvd- en Blu-ray release van het tweede deel van de Mesrine-saga: Public Enemy Number One Part II. Deze film, over het leven van de Franse gangster Jacques Mesrine, wordt briljant vertolkt door Vincent Cassel in de rol van de gangsterkoning van de jaren '70. Andere opvallende releases zijn Frozen River, The Visitor en Two Lovers. Frozen River vertelt het verhaal van Ray Eddy, een moeder van twee, die er niets beter op vindt dan mee te werken aan smokkelpraktijken om haar schulden af te betalen. De film werd genomineerd voor 2 Oscars. Een andere film die ook terecht een Oscar-nominatie kreeg, is The Visitor. Dit verhaal over een economieprofessor die opeens zit opgescheept met twee illegale immigranten in zijn appartement is zeker de moeite waard om te bekijken. In Two Lovers, die een nominatie voor de Gouden Palm kreeg, moet Joaquin Phoenix een hartverscheurende keuze maken: volgt hij zijn hart of zijn verstand?


PUBLIC ENEMY NUMBER ONE (PART II)
The rise and fall of a legendary gangster

Jacques Mesrine was in de jaren '70 één van de meest beruchte Franse gangsters die de samenleving en de media in de ban hield. De film is gebaseerd op de autobiografische roman die Mesrine, "de man met de 100 gezichten", in de gevangenis schreef. In Part II van Public Enemy Number One zet Mesrine zijn spectaculaire criminele activiteiten met veel flair voort. De invloed van de media wordt hierin steeds groter, waardoor hij wordt bestempeld tot staatsvijand nummer 1. Hij wordt niet alleen op de hielen gezeten door de media, maar ook door de Franse politie tot aan zijn dood achtervolgd...

Regisseur: Jean-François Richet
Cast: Vincent Cassel, Ludivine Sagnier, Mathieu Amalric, Gérard Lanvin
Speelduur: 130 min
Geluid/Taal: Frans Dolby 5.1 / DTS-HD Master 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1) / 1080p HD Anamorphic 16:9 - 2.35:1
Discformaat: DVD 9 / BD-25
Releasedatum: 02-07-2009

Extra's:
• Trailer
• Achter de schermen (+/- 9 min)
(Extra's in 576i SD)


FROZEN RIVER
Oscarnominatie Beste Actrice (Melissa Leo) en Beste Originele Scenario

Frozen River vertelt het verhaal van Ray Eddy, een moeder die met haar twee kinderen in een versleten woonwagen woont. Nadat haar alcohol verslaafde man er vandoor is gegaan met het geld van de afbetaling van hun droomhuis, neemt Ray het heft in eigen handen. Ze krijgt te maken met de Mohawk smokkelaar, Lila Littlewolf. Over de bevroren St' Lawrence river halen ze illegale Chinese en Pakistaanse immigranten op en smokkelen ze in de achterbak van Ray's auto naar de andere kant van de rivier. Ray en Lila werken tegen hun zin in samen. Lila heeft een 1-jarig zoontje die haar schoonmoeder 'gestolen' heeft. Lila denkt haar leven alleen op te kunnen pakken door geld te verdienen met smokkelen. Aangezien ze hier bekend om staat bij de politie, worden haar geen auto's meer verkocht. Ray wil haar twee zonen een mooie kerst geven en hun het droomhuis geven wat ze beloofd heeft. Elke rit brengt 1200 dollar op. Tijdens deze ritjes leren de vrouwen elkaar en hun geschiedenis kennen. Het verhaal neemt je mee naar hun laatste rit over de rivier. Deze rit moet alles recht zetten en hen uit de schulden helpen. Maar dit heeft dramatische consequenties.

Regisseur: Courtney Hunt
Cast: Melissa Leo, Misty Upham, Mark Boon Junior
Speelduur: 97 min
Releasedatum: 16-07-2009


THE VISITOR
Onverwacht bezoek kan je leven veranderen
Openingsfilm van het Filmfestival van Gent 2008!

Economieprofessor en eenzame weduwnaar Walter Vale reist naar New York om een conferentie bij te wonen. Daar aangekomen treft hij in zijn appartement twee illegale immigranten aan, Tarek en Zainab. Hoewel hij ze in eerste instantie de deur wijst, besluit hij hen bij nader inzien tijdelijk onderdak te bieden. Ondanks alle verschillen delen de drie huisgenoten een passie voor muziek. Geheel onverwachts krijgt Walter weer kleur in zijn leven als hij vriendschap met het stel sluit, maar dan wordt Tarek opgepakt.

Regisseur: Thomas McCarthy
Cast: Richard Jenkins, Haaz Sleiman, Danai Jekesai Gurira, Hiam Abbass, Marian Seldes, Maggie Moore
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 16-07-2009

Extra's:
• Trailer
• Interviews (+/- 23 min)


TWO LOVERS
Hoe verstandig moet je zijn?

Leonard (Joaquin Phoenix) is na afloop van een pijnlijke relatie tijdelijk weer bij zijn ouders ingetrokken. Zij proberen hem te koppelen aan Sandra (Vinessa Shaw), de dochter van een zakenrelatie. Maar dan valt Leonard als een blok voor de mysterieuze en aantrekkelijke buurvrouw Michelle (Gwyneth Paltrow). Deze heftige verliefdheid stelt Leonard voor een moeilijke keuze: volgt hij zijn hart of zijn verstand?

Regisseur: James Gray
Cast: Gwyneth Paltrow, Joaquin Phoenix, Craig Walker, John Ortiz, Carmen M. Herlihy, Jose Edwin Soto, Moni Moshonov
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 16-07-2009

Extra's:
• Trailer


UIT HET ARCHIEF