:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: UP
PERSBERICHT: UP
Bron: Disney - Datum: 2009-12-06 - Geplaatst door: Werner
UP
De beste leukste film van het jaar
Reeds te koop vanaf 16 december 2009 op dvd, Blu-ray, op dvd deluxe met digital copy, en in de vorm van een super set met dvd, Blu-ray en digital copy

De nieuwste en reeds tiende Pixar-sensatie Up vertelt het grappige verhaal van de 78-jarige ballonnenverkoper Carl Fredricksen, die er altijd al van droomde een groot avontuur te beleven. Die droom gaat eindelijk in vervulling wanneer hij duizenden ballonnen aan zijn huis bevestigt en zo naar de Zuid-Amerikaanse wildernis vliegt. Hij ontdekt echter te laat dat onverwachts zijn grootste nachtmerrie mee op reis gaat: het overenthousiaste 8-jarige padvindertje Russell.

Vanaf haar release in oktober 2009, is Up de hemel in geprezen door filmcritici en het publiek. Up verslaat het record van Ratatouille, met een totaal van 650.000 Belgische bezoekers. Op dit moment is Up nog steeds wereldwijd te bezichtigen, maar de film zal reeds bij ons verkrijgbaar zijn vanaf 16 december, in 4 unieke versies, dé uniekste kerstcadeaus.

De personages
Het hoofdpersonage Carl is een oude knorpot. Als kleine jongen droomde hij van een avontuurlijk leven als ontdekkingsreiziger. Net als zijn grote idool Charles Muntz, die hij uit de bioscoopjournaals van de jaren 30 kent.
Als jonge Carl dan de energieke Ellie tegen het lijf loopt, die ook al een grote fan van avonturier Muntz blijkt te zijn, is het snel duidelijk dat ze voor elkaar geschapen zijn. Hun gemeenschappelijke droom is om ooit de majestatische Paradise Falls in Zuid-Amerika te bezoeken waar hun held lang geleden in de jungle verdwenen is.
Als Ellie sterft, bewaart en bewaakt de stokoude en knorrige Carl hun woning als een soort mausoleum in nagedachtenis van zijn overleden vrouw. Dan beslist hij vooralsnog de tocht naar Paradise Falls te ondernemen. Hoe? Door zijn hele voorraad ballonnen aan zijn huisje te hangen en te hopen op een gunstige wind, richting Zuid-Amerika.

Eenmaal onderweg ontdekt Carl dat er ongewild een verstekeling aan boord zit, nl. de jonge Russell. Russell is een jonge scout van 8 jaar., die het wilde scoutsleven enkel van in de boekjes kent. Als voorbeeldige scoutslid, moet hij natuurlijk ook oudere mensen helpen, en zo komt hij bij Carl terecht! Wat volgt, is een hele resem verrassende avonturen en ontmoetingen met allerlei vreemde creaturen in de adembenemende omgeving van die exotische watervallen.

Eerste Pixarfilm in 3D
Up is pas de eerste Pixarfilm die in 3D in de bioscoop is verschenen, maar die effecten worden, in de woorden van producer en Pixarpionier John Lasseter, niet zomaar "als een gimmick gebruikt, waarbij iets vanop het scherm naar het publiek lijkt te springen". "Ons opzet was 3D te gebruiken als een instrument, net als de kleuren, de muziek en de belichting, om het verhaal beter te vertellen. Om de kijker onder te dompelen in de film, hebben we 3D hier gebruikt als een soort venster om in de wereld van de personages naar binnen te kijken." Up werd geschreven en geregisseerd door Pete Docter (samen met Bob Peterson). Voor Pixar regisseerde Docter eerder Monsters, Inc. en hij schreef ook mee aan de scenario van Wall-E. Het eindresultaat is een prachtige film, waarin actie en emotie, humor en ernst elkaar perfect in evenwicht houden.

In de Nederlandstalige versie van de film herken je de stemmen van Arnold Willems, Sam de Graef, Chris Dusauchoit, Herbert Flack, Ivan Pecnik, Gunther Lesage, Frank Van Erum.

Vier unieke filmversies
Een unieke film, daar horen unieke versies bij! Up zal in vier uitzonderlijke versies uitkomen : de DVD, de Deluxe- versie, de Blu-ray, en de super set met daarin een DVD, een blu-ray en een digital copy.

De DVD-versie: 1 DVD met bonus
Technische specificaties:
Duur: 93 minuten
Genre: Familie
Formaat: 16x9 / 1.78:1
Leeftijd: 6 jaar, angst
Talen: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Vlaams / Engels
Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden

Bonus :
• Feature Film
• Plaatselijk bewolkt: Korte bioscoopfilm
• Dug’s speciale missie: gloednieuwe korte bonus

Versie DVD Deluxe
Technische specificaties:
2 Discs : de DVD met bonus + digital copy*, verkrijgbaar in een luxueuze metalen koffer, een limited edition speciaal voor de feestdagen.
Duur: 93 minuten
Genre: Familie
Formaat:16x9 / 1.78:1
Leeftijd: 6 jaar
Talen: Dolby Digital 5.1: Nederlands / Vlaams / Engels
Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden

Bonus :
• Feature Film
• Plaatselijk bewolkt: Korte bioscoopfilm
• Dug’s speciale missie: gloednieuwe korte bonus

* Wat is de digital copy?
Het is een digitale kopie van de film die afgespeeld kan worden op computers waarop Windows Media Player is geïnstalleerd. Daardoor kan je altijd en overal van je favoriete film genieten!

De Blu-ray versie
Technische specificaties:
2 Discs met boordevol bonusmateriaal
Duur: 96 minuten
Genre: Familie
Formaat:1080p High Definition / 1.78:1 / 16x9
Leeftijd: 6 jaar
Talen: DTS HD Master 5.1: Engels; DTS 5.1 : Nederlands / Engels
Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden

Bonus :
Format: 1080p High-Definition
Audio: Nederlands / Engels 2.0 Dolby Digital
Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden
Op de Blu-ray disc 1:
• Feature Film
• “Dugs speciale missie: Gloednieuwe korte bonus
• “Plaatselijk bewolkt: korte bioscoopfilm
• Cine-Explore – The Making Of Up met Pete Docter en Bob Peterson
• Alternatieve scene: de vele eindes van Muntz
• En nog veel meer!
Disc 2- exclusieve Blu-ray bonus:
• Het wereldverkenners-spel – Behaal alle wereldverkenners speldjes!
• Het huwelijksleven – Alternatieve scene
• 8 Nieuwe documentaires – Inclusief “de Oude Held” & “Oude makkers”
• En nog veel meer!

De super set
4 discs : de DVD + de dubbele Blu-ray + de digitale kopie in een mooie metalen koffer.

Technische specificaties van de DVD : zie versie DVD
Technische specificaties van de Blu-ray : zie versie Blu-rayRecent nieuws van dezelfde bron