:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: SIMSALA GRIMM DEEL 5 EN 6
PERSBERICHT: SIMSALA GRIMM DEEL 5 EN 6
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2001-09-17 - Geplaatst door: Serge
Bridge Entertainment Group

lanceert

Simsala Grimm 5 en 6 op koopdvd


Ook bij Simsala Grimm 5 en Simsala Grimm 6 mag je je naar goede gewoonte verwachten aan drie sprookjes met Yoyo en DocCroc in de hoofdrol. De twee vrienden wijken tijdens al hun avonturen nooit van elkaars zijde.

Yoyo, dat is nu eens een belhamel. Hij is altijd wel voor een grapje of een verrassing te vinden. Met al zijn slimme plannetjes en al zijn maffe ideeën raast hij als een wervelstorm door de sprookjes. En tussendoor neemt hij zijn vriendje DocCroc beet bij de vleet.

DocCroc is helemaal niet zo als Yoyo. Hij verslindt boeken, waardoor hij zeer pienter is geworden. Maar, zoals dat wel eens meer het geval bij slimme mensen is, heeft hij een beetje het contact met de werkelijkheid verloren. En verstrooid dat hij kan zijn!

Je moet maar eens kijken naar de sprookjes in Simsala Grimm 5 (Sneeuwwitje, Het blauwe licht en De trouwe Johannes) en Simsala Grimm 6 (Doornroosje, De Bremer stadsmuzikanten en De kristallen bol).

SIMSALA GRIMM 5
Sneeuwwitje
Yoyo en DocCroc kruisen het pad van Sneeuwwitje. Ze is op de vlucht voor haar boze stiefmoeder. Die wil haar doden, jaloers als ze is op de schoonheid van Sneeuwwitje. Onze vriendjes begrijpen daar niets van en besluiten haar te helpen. In het huisje van de zeven dwergen kan Sneeuwwitje zich wel een tijdje schuil houden. Ze amuseert er zich kostelijk, maar haar boze stiefmoeder komt haar al snel op het spoor.

Het blauwe licht
Op de bodem van een droog staande waterput ontmoeten Yoyo en DocCroc een verdrietige soldaat. Die is uit het leger gezet omdat hij aan zijn arm gewond is en tot over zijn oren verliefd is op de onbereikbare prinses Rosalia. In zijn handen houdt de soldaat een wonderlijk blauw lichtje dat hij in de put heeft gevonden. Hij steekt er zijn laatste pijp mee aan. En dat blijkt een wel zeer goed idee te zijn.

De trouwe Johannes
Onze vriendjes belanden op een schip dat in volle zee vaart. Op het dek lopen ze Johannes tegen het iijf. Hij is de trouwe dienaar van de jonge koning Nicolas. Zij zijn samen onderweg naar prinses Aurelia. De koning heeft een schilderij van de prinses gezien en zit nu met vlindertjes in zijn buik. Maar, er is een probleempje: de vaders van Nicolas en Aurelia zijn altijd elkaars grootste vijanden geweest...

SIMSALA GRIMM 6
Doornroosje
Yoyo en zijn vriendje DocCroc dolen rond in het kasteel van Doornroosje. Een boze heks sprak bij het meisje haar geboorte een vloek over haar uit. Doornroosje zou zich op haar zeventiende aan een spinnenwiel prikken en voor honderd jaar in slaap vallen. Alleen een kus van een echte prins zou haar weer doen ontwaken. Onze vriendjes beginnen ijverig met zoeken, maar een echte prins kom je nu ook weer niet elke dag tegen...

De Bremer stadsmuzikanten
Yoyo en DocCroc redden een hond, een kat, een haan en een ezel uit de handen van een gemene boer. Het bonte gezelschap vlucht het bos in. Daar besluiten ze muziekoptredens te gaan geven in de grote stad. Als het begint te schemeren, komen ze aan bij een hutje in een bos waar gevaarlijke rovers in wonen. Gevaarlijke rovers of niet, schrikken zullen ze!

De kristallen bol
Onze kleine helden raken verzeild op een eiland waar ze met een visser kennismaken. Over het eiland, zo vertelt hij hen, zwaait een boze tovenaar de plak. Die houdt in zijn kasteel een mooie prinses gevangen. Twee broers van de visser hebben de prinses al proberen te bevrijden, maar de tovenaar veranderde hen in een walvis en een adelaar. Er is maar één ding dat de betovering kan verbreken en de tovenaar kan verslaan: een kristallen bol die ergens op het eiland ligt verstopt...

Stemmen
Luc Vandeput (DocCroc)
Ex-programmadirecteur van Event Tv, ex-presentator van het VRT programma Wikken en Wegen, ex-nieuwslezer van Tv Limburg.

Frans van Deursen (Yoyo)
Speelde mee in musicals als Aida, Willeke, de musical, Miss Saigon en Rex, schreef en componeerde enkele cabarateske theatervoorstellingen en presenteerde reisverslagen voor Veronica en het komische televisieprogramma Reclame Reclame, had ook nog rollen in de comedy serie In de Vlaamsche Pot en de film Het 14e Kippetje.

en: Frank Andenboom, Marjolein Algera, Bram Bart, François Beukelaers, Herbert Bruynseels, Eric Burke, An Ceurvels, Herbert Flack, Paul van Gorkum, Koos van der Knaap, Jeroen Keers, Mike Kuyt, Luc van Mello, Fred Meyer, Hilde de Mildt, Niki Romijn, Francesca Vanthielen, Raf Troch, Manon Thomas, Veerle Verheyen.

De andere koopdvd's in deze sprookjesachtige reeks zijn:
Simsala Grimm 1 met Repelsteeltje, Koning Lijsterbaard en Het dappere snijdertje.
Simsala Grimm 2 met Hans en Grietje, De zes dienaren en Raponsje.
Simsala Grimm 3 met De gelaarsde kat, De meesterdief en De drie gouden haren van de duivel.
Simsala Grimm 4 met De wolf en de zeven geitjes, Broertje & zusje en Klein Duimpje.

Specificaties:
Beeld: 1.33:1
Geluid: Nederlands Dolby Stereo
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 1999
Leeftijd: AL
Speelduur: ? min.

Extra's:
• Geen

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron