:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: VIDEO/FILM EXPRESS VERBREEDT DVD-AANBOD
PERSBERICHT: VIDEO/FILM EXPRESS VERBREEDT DVD-AANBOD
Bron: Video Film/Express - Datum: 2002-02-20 - Geplaatst door: Serge
DVD Treasures, TV Treasures, elf vroege films van Hitchcock, twee labels met reis-DVD's, Todd Rundgren, Elvis Presley, IMAX op DVD, Dirty Dancing, Nicole Kidman, The African queen, alle afleveringen van Floris, Mohammed Ali, Scarlett, Black Narcissus... het zijn allemaal exponenten van de enorme catalogusverbreding die Video/Film Express in 2002 doorvoert om haar positie als toonaangevende DVD-distributeur kracht bij te zetten.

Alle tekenen wijzen erop: 2002 wordt het jaar van de absolute doorbraak van DVD. Inmiddels heeft tien procent van de Nederlandse huishoudens al een DVD-speler in huis en de aanschaf van programma's daarvoor is geen enkel probleem, want de leveranciers brengen ze bij bosjes op de markt en het titelaanbod wordt de komende maanden alleen nog maar groter en diverser.

TOPJAAR
Video/Film Express speelt vanaf het eerste moment een belangrijke rol als leverancier van toptitels. Zeer opvallend daarbij zijn de muziektitels geweest, die tot de best verkopende behoren. Maar ook het speelfilmaanbod is aanzienlijk in omvang en kwaliteit. Video/Film Express doet er alles aan om die vooraanstaande rol op de Nederlandse en Belgische markt te blijven spelen en heeft daarvoor de nodige nieuwe pijlen op de boog. 2002 zal ook voor deze firma een absoluut topjaar worden, onder meer op basis van een aantal nieuwe overeenkomsten dat gesloten is met buitenlandse producenten en rechtenagenten. Hierdoor ontstaat een catalogus die in de diepte nog meer aan kracht wint en tegelijkertijd een grote diversiteit biedt.

DIRTY DANCING
Zo werd via de Amerikaanse agent Summit de befaamde Vestron-catalogus verworven. In de loop van dit jaar zal dat DVD-toppers opleveren als Dirty Dancing, Blue Steel, Jacknife, Young guns en Hamburger Hill.

IMAX
Een deal met de pan-europese uitgever en distributeur Escapi leverde de rechten op voor het IMAX-repertoire dat onder de naam XCQ (Xtreme Cinema Quality) wordt uitgebracht. IMAX staat voor Image Maximation en voor ongeŰvenaarde beeldkwaliteit op basis van een filmnegatief met afmetingen die tienmaal zo groot zijn als die van het reguliere 35-millimeter-formaat. Daardoor krijgt de kijker meer details en een grotere beeldhelderheid voorgeschoteld. De films die gemaakt zijn om op reusachtige bioscoopschermen te worden vertoond zijn voor DVD geremastered en voorzien van DTS (Digital Theatre Sound). Met name natuurfilms komen via IMAX prachtig tot hun recht en later dit jaar komt de befaamde Africa - The Serengeti uit met commentaar van James Earl Jones. Verder o.m. Tropical rainforest, Yellowstone en Grand Canyon.

REIS-DVD'S
Ook via Escapi kan Video/Film Express dit jaar de hooggeprezen reisprogramma's van Pilot Guide op DVD uitbrengen. Deze zijn geproduceerd door het team dat verantwoordelijk was voor de bekende Lonely Planet titels. in de planning staan o.m. uitgebreide programma's over Griekenland, Mexico en China. Digital Travel Experience is een ander label waarop Engels en Nederlands gesproken reis-DVD's worden uitgebracht. Deze serie kenmerkt zich door de interactieve toegevoegde waarde die de natuurbeelden krijgen in de vorm van ROM-gedeelten met onder meer 360-graden-panoramafoto's. Volgende maand komt Zuid-Afrika, Land of beauty and diversity uit, later volgen bijvoorbeeld Cuba, Caribbean cruises en Amerika. Een andere nieuwe categorie in de catalogus zijn de World Extreme Games, een serie programma's over de alternatieve Olympische Spelen met sporten als downhill skating, kite surfing en dirt biking.

NAT KING COLE EN BEATLES
Video/Film Express' belangrijkste partner op het gebied van muziek-DVD's is het Amerikaanse superlabel Image Entertainment. Gigasellers als Hell freezes over van The Eagles, Black & white night van Roy Orbison, Bee Gees live by request en Supernatural van Santana worden dit jaar onder meer gevolgd door werk van Earth Wind & Fire, Barenaked Ladies, Nat King Cole, Elvis Presley, Tom Jones, Ricky Martin, Todd Rundgren, The Cult, Tupac Shakur en The Beatles.

DVD TREASURES
Om de diversiteit van de catalogus te benadrukken en tegelijkertijd de herkenbaarheid van de verschillende genres te vergroten zijn de labels DVD Treasures en TV Treasures ge´ntroduceerd. Het eerste put uit de 'schatkamers van Hollywood': succesvolle bioscoopfilms worden geremastered en met extra features op DVD uitgebracht. De eerder genoemde Vestron-films behoren hiertoe. Nog een greep uit het aanbod tussen nu en december 2002: een box-set met 11 'vroege' films van Alfred Hitchcock, Wedlock met Rutger Hauer, Royce met James Belushi, To die for met Nicole Kidman, de befaamde klassieker The African queen met Humphrey Bogart en Katharine Hepburn en de uit 1952 daterende John Huston-film Moulin Rouge met o.a. Zsa Zsa Gabor.

Ook kinderrepertoire zoals de onlangs uitgebrachte en door Video/Film Express zelf geproduceerde nieuwe verfilming van Dik Trom (http://www.dik-trom.nl/), Young Ivanhoe, The princess bride en de van Fox Kids bekende, in Spanje geproduceerde serie De drieling worden als DVD Treasure op de markt gebracht. Dat geldt eveneens voor special interest titels als de volgende maand verschijnende documentaire Muhammad Ali - The greatest en The very best of Tommy Cooper.

TV TREASURES: FLORIS
Onder de noemer TV Treasures worden miniseries en andere televisieprogramma's op DVD uitgebracht. Een bijzondere plaats daarin is weggelegd voor de box-set Floris, die vanaf 18 maart in de winkels zal liggen. Op drie DVD's worden alle twaalf afleveringen van de legendarische serie tot leven gewekt (inclusief de oorspronkelijke inleidingen!) en voorzien van een groot aantal extra features, zoals een 'making of' met uniek historisch materiaal, een foto-album, bloopers en de in 2001 geproduceerde documentaire De ridder en de fakir met interviews met o.a. Rutger Hauer, Gerard Soeteman en Paul Verhoeven. Verder komen nog de complete serie Men behaving badly uit, The secret diary of Adrian Mole, aged 13ż en de elk ongeveer zes uur durende, op twee DVD's geplaatste miniseries Scarlett met Timothy Dalton, Mistral's daughter met Stacey Keach en Onassis met Francesca Annis.

CRITERION COLLECTION
Een label dat ook niet onvermeld mag blijven is natuurlijk The Criterion Collection, waarin speciale edities van speelfilmklassiekers worden uitgebracht, voorzien van vele extra features. Dead Ringers van David Cronenberg kwam vorig jaar al uit. Dit jaar volgen o.m. Summertime van David Lean met Katharine Hepburn, The lady vanishes van Alfred Hitchcock en Black Narcissus uit 1947 met Deborah Kerr.

ALLE KINDEREN ZINGEN
Tot zover dit globale overzicht van hetgeen Video/Film Express dit jaar zoal in petto heeft op het gebied van DVD-releases. Via onze reguliere mailings inzake nieuwe speelfilm-DVD's en muziek-DVD's zullen wij u met regelmaat van de actuele gebeurtenissen op de hoogte (blijven) houden. Tot slot dan maar zo'n actueel bericht: de NPS herhaalt in de periode van 16 juni tot en met 8 september de serie Alle kinderen zingen. Video/Film Express bracht van dit programma vorig jaar een DVD uit die nog altijd verkrijgbaar is. Het programma wordt op 'kinder prime time' uitgezonden: 17.30 uur voorafgaand aan Sesamstraat.


Recent nieuws van dezelfde bron