:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE USUAL SUSPECTS S.E.
PERSBERICHT: THE USUAL SUSPECTS S.E.
Bron: Fox - Datum: 2002-02-22 - Geplaatst door: Serge
De film:
Hollywood mag dan al aan de lopende band vrij doorzichtige en simplistische scenario's afleveren, af en toe weten ze ons toch aangenaam te verrassen. The Usual Suspects is daar een perfect voorbeeld. Het scenario samenvatten is haast onbegonnen werk en zou iets te veel verraden van de plot. We wagen ons voorzichtig aan een poging om enkele verhaallijnen op een rijtje te zetten. De film opent 's nachts op een boot wat op het eerste zicht lijkt op een overval. Nadien wordt het verdere verhaal via flashback verteld. Centraal staan vijf verdachten die beschuldigd worden van een overval die ze niet gepleegd hebben. De vijf mogen dan al onschuldig zijn, een crimineel verleden hebben ze allemaal. Tijdens hun korte opsluiting smeden ze echter wel plannen om dit keer een echte overval uit te voeren. Dean Keaton (Gabriel Byrne) neemt de leiding en weet de anderen van het plan te overtuigen. Onder hen de zwijgzame en manke Verbal Kint (Kevin Spacey), Michael McManus (Stephen Baldwin), Fred Fenster (Benicio Del Toro) en Todd Hockney (Kevin Pollak). Na deze klus wacht hen een nieuwe opdracht, deze keer in Los Angeles. Het loopt echter verkeerd af en al gauw worden ze benaderd door een zekere Kobayashi (Pete Postlethwaite), de rechterhand van de mythische Keyser Soze, een genadeloze crimineel die niemand ooit ontmoet heeft. Politie-agent Dave Kujan (Chazz Palminteri) wacht de onmogelijke taak om dit kluwen te ontwarren. Verbal Kint wil in ruil voor immuniteit het hele verhaal uit de doeken doen. Het is op dit moment dat de kijker de aandacht niet mag verliezen vermits aan de hand van flashbacks heel wat informatie naar ons toekomt. De film nadert zo langzaam maar zeker een spannende finale.

Puzzelwerk van de bovenste plank, zo kan je The Usual Suspects dus best samenvatten. Het scenario van Christopher McQuarrie is behoorlijk ingenieus en tegelijkertijd ingewikkeld. Je aandacht niet verliezen is de boodschap. McQuarrie, die twee jaar geleden The Way Of The Gun regisseerde, speelt in The Usual Suspects een klein bijrolletje in het politiekantoor. Regisseur Bryan Singer is met deze film niet aan zijn proefstuk toe. Met zijn eerste prent Public Access won hij een prijs op het befaamde Sundance Film Festival, een festival voor de alternatieve film. Public Access haalde echter nooit de Belgische bioscopen. Overige films van Singer zullen wellicht een belletje doen rinkelen, denk maar aan Apt Pupil of X-Men. Voorts betekende The Usual Suspects eveneens de grote doorbraak voor Kevin Spacey, die datzelfde jaar acteerde in de thriller Seven en Outbreak. Spacey mocht zelfs een Academy Award mee naar huis nemen voor zijn ingetogen doch ijzersterke vertolking van de manke Verbal Kint.

The Usual Suspects verschijnt bij 20th Century Fox op 25 april 2002.

Specificaties:
Beeld: 2:35.1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 1995
Leeftijd: 16
Speelduur: ? min.

Extra's:
• Round Up: Deposing The Usual Suspects (Persuing The Usual Suspects, Doing Time With The Usual Suspects),
• Featurette: Keyser Soze, Lie Or Legend,
• Featurette: Introducing The Usual Suspects,
• Featurette: Heisting Cannes With The Usual Suspects ,
• Bryan Singer's Gag Reel,
• International Trailer, US Trailer With Introduction By John Ottman, US Theatrical Trailer, TV Spots,
• Taking Out The Usual Suspects: Interview And Outtakes,
• Interview With John Ottman,
• Bryan Singer Introduces Kevin Spacey And Friend,
• Deleted Scenes Hosted By John Ottman (The Restaurant Scene, Finding Arturro's Body, McManus And The Hungarian, Planting The Bomb, Extra Verbal)


Recent nieuws van dezelfde bron