:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Hong Kong Legends >> PERSBERICHT: RED WOLF (PLATINUM EDITION)
PERSBERICHT: RED WOLF (PLATINUM EDITION)
Bron: Hong Kong Legends - Datum: 2002-02-28 - Geplaatst door: Serge
RED WOLF (Platinum Edition)
te koop vanaf 26 februari

Yuen Woo-Ping tekende voor deze meesterlijke actiefilm. Hij was ook verantwoordelijk voor de spectaculaire vechtscènes in Crouching Tiger, Hidden Dragon, The Matrix en The Matrix Reloaded. Na de tragische dood van zijn vrouw neemt een undercover rechercheur (gespeeld door Jackie Chan-protégé Kenny Ho) ontslag bij de politie. Hij gaat aan de slag als hoofd beveiliging op een luxe cruiseschip. Wanneer het schip in handen valt van een terroristische bende moet hij zijn formidabele vechtkunsten gebruiken om de levens van de passagiers te redden. Fantastische kungfugevechten en ongelooflijk stuntwerk in een adembenemend actieavontuur. Plus twee van de meest opwindende kungfudames aller tijden: Christy Chung en Elaine Lui!

Cast: Wing Cho (Terrorist), Christy Chung (Lai), Kenny Ho (I) (Dragon), Elaine Lui (Elaine), Sin Ngai (Vice Captain), Robert Samuels (II) (Bobby)

Regisseur: Yuen Woo - Ping

Oorspronkelijke release: 1995

YUEN WOO-PING BIOGRAFIE
Yuen Woo-Ping is een van invloedrijkste regisseurs van de moderne actiefilms. Als filmmaker heeft hij klassiekers op zijn naam staan als Drunken Master en The Iron Monkey, terwijl hij als fight choreographer verantwoordelijk was voor de elegante vechtscènes van uiteenlopende films als Once Upon a Time in China, Crouching Tiger Hidden Dragon en The Matrix.

Yuen Woo-Ping werd in 1945 geboren als één van 11 kinderen van de legendarische kung fu-meester Yuen Sin-Tien. Vanaf jonge leeftijd leerden Woo-Ping en zijn broers (waaronder acteur en fight choreographer Yuen Cheung-Yan, die de vechtscènes van Charlie's Angels verzorgde) kung fu en stuntwerk van hun vader, die zelf in tientallen zwartwit-film speelde. Nadat Yuen Woo-Ping als actieregisseur naam had gemaakt, gaf hij zijn vader belangrijke rollen in Snake in the Eagle's Shadow en Drunken Master. De laatste film waarin de oude Yuen Sin-Tien speelde was eveneens door zijn zoon Woo-Ping geregisseerd, Buddhist Fist uit 1980, een film die nog steeds als één van de hoogtepunten uit het genre wordt gezien.

Yuen Woo-ping begon zijn filmcarrière als stuntman en kung fu-vechter voor de Shaw Brothers' filmstudio. Hij werd opgemerkt door producent Ng See Yuen die hem inhuurde om kung fu-scènes te choreograferen. Ng SeeYuen, die eveneens het komisch potentieel van de destijds volslagen onbekende Jackie Chan onderkende, gaf Woo-Ping de kans om zijn eerste speelfilm te regisseren. Dat werd Snake in the Eagle's Shadow met Jackie Chan. De film werd een gigantische succes en Woo-Ping en Jackie Chan hervatten hun samenwerking met Drunken Master, die nog succesvoller was.

Vanaf dat moment was Yuen Woo-Ping een veelgevraagd kung fu-regisseur. Gedurende de jaren na Drunken Master maakte hij een aantal meesterlijke martial arts-films, waaronder The Magnificent Butcher, Buddhist Fist en Miracle Fighters. In 1984 zorgt Drunken Tai-Chi voor het begin van een langdurige samenwerking tussen Yuen Woo-Ping en zijn protégé Donnie Yen. Het duo zou samen nog veel films maken, zoals Mismatched Couples, Tiger Cage en Once Upon a Time in China II, waarbij Woo-Ping de regie voert of de vechtscènes choreografeert en Donnie Yen één van de hoofdrollen op zich neemt.

In het begin van de jaren '90 regisseert Woo-Ping The Tai Chi Master, The Iron Monkey en Fist of Legend, wat misschien wel zijn beste films zijn. De vloeiende, elegante en dynamische vechtscènes uit die films trokken de aandacht van het regisseursduo Andy en Larry Wachowski die Woo-Ping inhuurden om de onwerkelijke kung fu-gevechten van The Matrix waar te maken. The Matrix werd hét kassucces van 1999, en toen Yuen Woo-Ping vervolgens ook nog eens zijn talenten als fight choreographer in dienst stelde van het bewierookte Crouching Tiger Hidden Dragon, kon niemand meer om hem heen.

Niemand begrijpt beter hoe martial arts er op het witte doek uit moeten zien dan Yuen Woo-Ping. Zijn naam staat garant voor visueel overdonderende vechtscènes en technisch voortreffelijk uitgevoerd stuntwerk. Momenteel is Woo-Ping alweer druk bezig met het vervolg op The Matrix. Recentelijk voltooide hij ook zijn werk als martial arts-director voor het vervolg op Black Mask van producent Tsui Hark. Yuen Woo-Ping's talent als kung fu-choreograaf is zo in trek dat hij aan regisseren bijna niet meer toekomt.

YUEN WOO-PING FILMOGRAFIE
· Tai Chi 2 1996
· The Red Wolf 1995
· Fire Dragon 1994
· Fist of Legend 1994
· Wing Chun 1994
· The Iron Monkey 1993
· Hero Among Heroes 1993
· The Tai Chi Master 1993
· Deadly China Hero 1993
· Last Hero in China 1993
· Wicked City 1992
· Tiger Cage 3 1991
· Tiger Cage 2 1990
· In the Line of Duty 4: Witness 1989
· Tiger Cage 1988
· Dragon Vs. Vampire 1986
· Mismatched Couples 1985
· Drunken Tai-Chi 1984
· Tian shi zhuang xie 1983
· Legend of a Fighter 1982
· Oriental Voodoo 1982
· Miracle Fighters 1982
· Long fa wei 1981
· Yong zhe wu ju 1981
· Buddhist Fist 1980
· Magnificent Butcher 1979
· Dance of the Drunk Mantis 1979

Specificaties:
Beeld: 16:9 anamorfisch
Geluid: Cantonees Dolby Digital 5.1, Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 1995
Leeftijd: ?
Speelduur: ? min.

Extra's:
• Feature length audio commentary with Bey Logan and leading lady Christy Chung,
• Yuen Woo-ping Animated Biography Feature,
• Interview Gallery with leading ladies Christy Chung and Elaine Lui ,
• Trailer Archive,
• Interview Gallery with Bobby Samuels and Steve Brettingham,
• Fight Choreography Workshop hosted by Red Wolf's Ngai Sing,
• Martial Law uncovered with Elaine Lui,
• Heromakers: Behind the scenes with Hong Kong's top stuntmen ,
• Glamour Photo Archive with Elaine Lui,
• Fully Animated Menus

UIT HET ARCHIEF