:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: ROBERT BRESSON BOX &THE RIVALS OF SHERLOCK HOLMES
PERSBERICHT: ROBERT BRESSON BOX &THE RIVALS OF SHERLOCK HOLMES
Bron: Twin Pics - Datum: 2010-07-12 - Geplaatst door: Werner
BRESSON BOX

Robert Bresson werd in 1901 geboren in Bromont-Lamothe, Puy-de-Dôme. Hij was de zoon van een Franse officier en begon zijn loopbaan als schilder. In 1934 maakt hij zijn eerste kortfilm: Publiques d'Affaires. Bresson draaide in zijn veertigjarige carrière "slechts" 13 langspeelfilms. Hij was niet de man van de grote commerciële successen, maar zijn films werden wel als meesterwerken onthaald. Hij werd dan ook vaak beloond met prijzen. In 1962 kreeg hij op het festival van Cannes "Le prix special" voor Le Procès De Jeanne D'Arc en in 83 "Le grand prix" voor de prent L'Argent. Een hele reeks eretekens, waaronder "La Légion d'honneur" en "Le Commandeur des Arts et des Lettres" vielen hem te beurt. Robert Bresson stierf in Frankrijk in 1999. Hij liet een uitzonderlijk oeuvre na en wordt beschouwd als één van de grootste filmmakers van de twintigste eeuw. -

DVD 1: Procès de Jeanne D'Arc:
Evocatie van het proces van de beroemde maagd. Bresson baseerde zich hiervoor op de authentieke teksten van het "proces ter veroordeling" en de getuigenissen en verklaringen tijdens het "proces van de rehabilitatie".
DVD 2: L'Argent:
Een jonge kerel, Yvon, komt door een bagatel - hij koopt een fotokader met een vals biljet van 500 frank - in een stroom van criminaliteit en uiteindelijk ook wanhoop terecht. De gevangenis, de breuk met zijn echtgenote, de dood van zijn kind en een poging tot zelfdoding drijven hem er uiteindelijk toe om een bijzonder absurde en moorddadige stap te zetten.
DVD 3: 'Pickpocket':
Gefascineerd door het idee dat "bekwame mannen die voor onze maatschappij absoluut noodzakelijk zijn" aan de wetten kunnen ontsnappen, wordt Michel zakkenroller. Ondanks een commissaris, die een oogje in het zeil houdt, en Jeanne die van hem houdt, kan hij het stelen niet laten.. Hij wordt gevat. In de gevangenis komt hij er achter welke weg hij heeft afgelegd om het hart van Jeanne te blijven beroeren.

Met o.a.: Florance Delay (Bekend van Ecouté voir en Le Jouet Criminel), Jean-Claude Forneau,  Roger Honorat (Bekend van Le Diable Probablement), Christian Patey (Adieu Bonaparte), Vincent Risterucci , Caroline Lang (Un Homme Et Une Femme, 20 Ans Déjà En Diesel), Martin LaSalle (Bekend van Cinco Días Sin Nora), Marika Green
Formaat: 3 DVD
Tijdsduur: ca. 223 min
Beeld: 4:3 en 16:9
Geluid: Mono Dolby Digital Frans gesproken
Nederlands ondertiteld


THE RIVALS OF SHERLOCK HOLMES Box 2

Sir Arthur Conan Doyle schiep met Sherlock Holmes het karakter van de beroemste en meest vernuftige detective aller tijden: Sherlock Holmes. Maar er waren ook andere getalenteerde speurneus-concurenten. Hier is de tweede box!

Dankzij het schrijverstalent van Arthur Conan Doyle werden de Britse detectives Sherlock Holmes en assistant Watson de bekendste detectives ooit en veroverden ze de hele wereld. Maar... in het Londen van koningin Victoria waren deze twee speurneuzen lang niet de enige detectives die complexe misdaadzaken tot een goed einde wisten te brengen. Lady Molly van Scotland Yard, Doctor Thorndyke, Horace Dorrington en privédetective Carnacki waren enkele van hun geduchte concurrenten.
In deze box vind je dan ook 9 verhalen waarin de rivalen van Holmes & Watson zich van hun beste zijde laten zien. Beleef moord, diefstal en andere misdaden en ontrafel de complottheorieën van op de eerste rij!

DVD1
Afl 01: 'The affair of the tortoise': De dood van een schildpad en de vondst van een voodoo pop vormen het begin van een moordzaak. Privédetective Martin Hewitt bezoekt miss Hester Chapman en vertelt haar dat een erfenis haar deel wordt. Hij kan echter niet vermoeden dat deze heugelijke boodschap zal eindigen met een moord.
Afl 02: 'The Assyrian rejuvenator': Privédetectives hoeven zich niet te houden aan dezelfde regels als politiemensen. Rommery Pringle is dit soort detective en Scotland yard maakt dan ook dankbaar gebruik van hem als de politiecodes in het gedrang komen bij het oplossen van een zaak. Pringle moet voor hen de fraudezaak rond een wondermiddel oplossen.
Afl 3: 'The ripening rubies': Privédetective Sutton onderzoekt een spoor naar een gestolen sierraad dat door een kruimeldief aangeboden werd bij een juwelier. De dief verklaart dat hij de waardevolle ketting kocht van een Nederlandse zeekapitein. Helaas wordt die kapitein dood aangetroffen, nog voor hij ondervraagd kan worden.

DVD2
Afl 4: 'The case of Laker, absconded': Wanneer een bankbediende 15.000 pond steelt wijzen de sporen richting Frankrijk. Privédetective Martin Hewitt wordt door de bank aangezocht om de medewerker op te sporen, op de rooster te leggen en uiteindelijk het gestolen bedrag terug te bezorgen.
Afl 5: 'The mysterious death on the underground railway': De Londense metro is nog maar pas geopend als het levensloze lichaam van een mooi meisje onder een bankje aangetroffen wordt. Polly Burton is een ambitieuze jonge dame die graag misdaadverslagen wil schrijven voor de krant. Ze neemt zich voor om de zaak te onderzoeken. Om een aanknopingspunt te vinden doet ze de reis van het dode meisje nog eens over.
Afl 6: 'Five hundred carats': Het schitteren van diamanten heeft er al vaak voor gezorgd dat hebzuchtige mensen verblind worden. Een diamant van 500 karaat moet bijna zeker tot diefstal, lust en, wie weet, zelfs moord leiden. Dit is een kolfje naar de hand van inspecteur Lipinski.

DVD3
Afl 7: 'Cell13': Professor Van Dusen wordt opgesloten in celnummer 13. Hij beweert echter dat hij uit de cel kan ontsnappen. Hiervoor zal hij zich door zijn gedachten laten leiden. Zal het hem lukken om uit te breken of zet hij zichzelf voor schut?
Afl 8: 'The secret of the magnifique': Sir Laxworthty, een wat oudere heer, bedenkt een plan van groot internationaal belang. Deze hebben betrekking op de tekeningen van de allereerste torpedo's die door de Franse marine worden gebouwd. Samen met 2 ex-gedetineerden wil hij de Franse regering een grote dienst bewijzen en er zelf een grote soms geld bij opstrijken.
Afl 9: 'The absent-minded coterie': Fraude, vervalsingen en moord, dat zijn de ingrediënten die deel uit maken van een zaak voor de Franse amateurdetective Monsieur Valmont. Een mooie dame en een heerlijk gebakken cake zijn de andere elementen die deze zak bijzonder interessant maken.

Met o.a.: Met o.a.: John Nettleton (Midsomer Murders) - Peter Barkworth - Timothy Bateson - Hamilton Dyce - Cheryl Hall - Robert Hartley - Cyd Hayman- Stefan Kalphia - Esmond Knight - Andrea Lawrence - John Levene - Dan Meaden - Colin Rix - Michael Bates - Leslie Bryant - Betty Cardino - Alethea Charlton - John Evitts - Victor Platt - Jo Rowbottom - Donald Sinden - Derek Smith - Frank Williams - Terence Bayler - Lally Bowers - James Cairncross - Leon Collins - Windsor Davies - John Gatrell - Joan Henley - Steve Hodson - Richard Hurndall - Robert Lang - John Owens - Ron Pember - Richard Pescud - Moira Redmond - Renate Roman - John Warner - Barry Ashton - Peter Barkworth - Michael Cashman - Joe Dunlop - Leslie Dwyer- Lynette Erving - Roger Gartland - Brian Godfrey - Tim Hardy - Ronald Hines - John Kidd - Jane Lapotaire - Charles Lloyd Pack - Lois Baxter - Richard Beckinsale - Dennis Blanch - James Cairncross - Julian D'albie - Judy Geeson - Cyd Hayman - Anthony Higgins - Sidney Johnson - Simon Lack - Reg Lye - Tom Mccarthy - Michael Rose - John Savident - Barry Ashton - Bill Bailey - Patrick Barr - Richard Bond - Brian Cobby - Geoffrey Davion - Martin Jarvis - Barry Keegan - Peter Malam - Richard Morant - Nicholas Courtney - Janet Davies - Richard Eden - Michael Gough - Davyd Harries - Peter Jolley - Michael Meacham - Donald Pickering - Clifford Rose - Ray Smith - Derek Ware - Douglas Wilmer - Peter Birrel - Bruce Boa - Michael Cadman - Larry Cross - Joan Heath - Bernard Hepton - Neil Mccarthy - Christopher Neame - Maggie Peacock - Mitzi Rogers - Gary Watson - Anthony Allen - David Battley - Roger Bizley - Dennis Clinton - Stella Courtney - Michael Goldie - Charles Gray - George Howe - Barry Linehan - Ronnie Masterson - e.a.

Regie: Director(s): Bill Bain, Jonathan Alwyn, Derek Bennett
Writer(s): Bill Craig, Jacques Futrelle, Gerald Kelsey
Lime Lights Pictures
Formaat: 3 DVD
Tijdsduur: ca 410 min
Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Surround 2.0 Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Release: 08-04-2010