:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2010
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2010
Bron: Lumière - Datum: 2010-10-01 - Geplaatst door: Werner
CHICAS

De Spaanse weduwe Pilar is lang geleden met haar drie dochters naar Frankrijk verhuisd. Voor het eerst in jaren heeft ze een nieuwe liefde gevonden in de minzame maar houterige Fernand. Op een brunch wil ze hem voorstellen aan haar volwassen dochters. Stof genoeg voor een bewogen middag waarin de fragiele familierelaties bloot komen te liggen.

Technische gegevens DVD:
Regie: Yasmina Reza
Met: Emmanuelle Seigner, Carmen Maura, André Dussollier, Bouli Lanners
Duur: 84 min.
Taal: Frans, Spaans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeld: 16/9 1.85:1
Geluid: Dolby Surround 2.0

Extra's:
• Audiocommentaar van regisseur Yasmina Reza

POLICE, ADJECTIVE

Bekroond en bejubeld ironisch portret van het leven in een Roemeense provinciestad waar een jonge politieman worstelt met zijn geweten. Porumboiu (12:08 East Of Bucharest) filmt in lange shots, gebruikt uitgebeende dialogen en focust op de cynische manipulatie van taal in het bureaucratische Roemenië. Dag na dag volgt agent Christi een zestienjarige scholier, die hij betrapt op het verkopen van hasj aan zijn medescholieren. Cristi twijfelt over een arrestatie: waarom moet hij iedere puber beroven van diens vrijheid en toekomst, als je in de rest van Europa hasj kunt roken waar je wilt? Een moreelfilosofische discussie over de betekenis van ‘gerechtigheid’ en ‘politie’ volgt.

Cannes 2009: Official Selection Un Certain Regard

Technische gegevens DVD:
Regie: Corneliu Porumboiu
Duur: 113 min.
Taal: Roemeens
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeld: 1.85:1
Geluid: Dolby Digital 5.1

100 YEARS INSIDE THE FBI

Duik in 100 jaar FBI-geschiedenis en ontdek alle geheimen van het mythische agentschap. 100 Years Inside The FBI toont in vijf afleveringen niet alleen onthullende en exclusieve interviews, maar ook nooit eerdere vertoonde beelden uit het privé-archief van de FBI.
1. Copyright FBI: de FBI zijn meesters in het manipuleren van de media. Maken of kraken!
2. An American Nightmare: hoe schuldig is de FBI aan de dood van Martin Luther King?
3. Attacking the Mafia: de FBI infiltreert met succes in de maffia. Donnie Brasco, feit én fictie.
4. American psycho: seriemoordenaars opsporen is dé specialiteit van de FBI.
5. Home Alone: FBI verslagen op eigen grondgebied. De zwartste bladzijde.

Technische gegevens 2 DVD Box:
Regie: David Carr-Brown
Duur: 260 min.
Taal: Engels of Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Surround 2.0

WALLANDER VOLUME 4

De allerlaatste afleveringen! Kurt Wallander, de melancholische en ietwat cynische inspecteur, heeft net als zijn geestelijke vader, Henning Mankell, een voorliefde voor Italiaanse opera’s. Hij vertrouwt op zijn instinct en ervaring, maar gebruikt soms onconventionele en illegale middelen om zaken op te lossen. Krister Henriksson kruipt voor de laatste keer in de huid van Kurt Wallander voor de razend spannende finale Wallander reeks. De zeven verhalen in deze vierde Wallander box zijn originele scenario’s van bestsellerauteur Henning Mankell zelf. Met andere woorden: de absolute top van de Scandinavische crimi’s!

Technische gegevens 7 DVD Box:
Duur: 7 x 90 min.
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9 - 1.85
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTS

BECK VOLUME 4

4 x 90 minuten Scandinavische misdaad van de bovenste plank! In deze spannende detectivereeks doet Martin Beck dienst als nuchtere antiheld. Als inspecteur bij de moordbrigade van de Zweedse nationale politie, krijgt hij met zeer uiteenlopende moordzaken te maken. Beck voert uit wat zijn superieuren hem gebieden, zonder zich teveel aan hun beweegredenen te storen. Hij is een intelligente en uiterst gedreven speurder, die ongeëvenaard is in het maken van analyses. Het afnemen van verhoren behoort tot zijn specialiteiten. Fysiek gezien is Beck allerminst een atleet, hij slaapt slecht en heeft veel last van zijn maag, dat belet hem echter niet zijn werk als inspecteur doeltreffend en doortastend uit te voeren. Beck wordt grandioos vertolkt door Peter Haber, ook wel eens de Zweedse Depardieu genoemd. Alle episoden zijn geïnspireerd op personages en voorvallen uit de boeken van Maj Sjöwall en Per Wahlöö, het beroemde Zweedse schrijversechtpaar. Zij worden beschouwd als de Scandinavische grondleggers van de maatschappijkritische misdaadroman. Hun voorbeeld werd door velen gevolgd. Het oeuvre van Sjöwall en Wahlöö werd in 27 talen vertaald en wereldwijd werden meer dan 10 miljoen exemplaren van hun boeken verkocht.

Technische gegevens 4 DVD Box:
Duur: 4 x 90 min.
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Surround 2.0

LA FILLE DU RER

Jeanne (Emilie Dequenne) woont samen met haar moeder Louise (Catherine Deneuve) in een huis in een buitenwijk van Parijs. De twee vrouwen hebben een hechte band. Louise werkt als oppasmoeder. Jeanne is, zonder veel overtuiging, op zoek naar een baan. Wanneer Louise op internet op een personeelsadvertentie stuit, gelooft ze dat ze de ideale baan voor haar dochter heeft gevonden; bij het gerenomeerde advocatenkantoor van Samuel Bleistein (Michel Blanc), een jeugdvriend van haar. Maar niet alles loopt zoals gepland... La Fille Du RER is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over een leugen van een jong meisje dat destijds heel Frankrijk schokte.

Technische gegevens DVD:
Regie: André Téchiné
Met: Emilie Dequenne, Catherine Deneuve, Michel Blanc, Nicolas Duvauchelle
Duur: 105 min.
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Digital 5.1

Te verwachten in oktober:

• Roy Andersson Box
• Visage
• Vidal Sassoon
• Basquiat: The Radiant Child
• Nocturne Indien

In de reeks Lumière Cinema Selection:
• Partir
• Still Walking
• Les Regrets