:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: THE VAMPIRE DIARIES
PERSBERICHT: THE VAMPIRE DIARIES
Bron: Warner - Datum: 2010-10-05 - Geplaatst door: Werner
THE VAMPIRE DIARIES
Er zijn vast honderden verklaringen te bedenken waarom we tegenwoordig overspoeld worden door boeken, films en TV-series over vampiers: de nieuwe romantiek, de emo-cultuur, de crisis of - waarom ook niet - het veranderende klimaat. Eén ding staat vast. Het begon allemaal al veel vroeger. In 1991 schreef Lisa Jane Smith de trilogie The Vampire Diaries. De boekenreeks had meteen een fanatieke aanhang en op aandringen van de fans werden er nog 3 vervolgverhalen gecreëerd. Deze boekenreeks is de basis van alle hedendaagse vampierenverhalen.

Kevin Williamson (Scream, Dawson’s Creek) bewerkte de immens populaire romans 20 jaar later tot een lekker weghappende (pun intended) TV-reeks. The Vampire Diaries is de missing link tussen Twilight en True Blood. Het is Gossip Girl met hoektanden en Dawson’s Creek met een vleug duistere romantiek. The Vampire Diaries staat garant voor pretentieloos entertainment, met sterke verhaallijnen en een al even sterke jonge cast.

Op 10 november verschijnt the Vampire Diaries - seizoen 1 op Blu-ray Disc en DVD. De fans die de serie op VT4 zagen zijn alvast overtuigd van de kwaliteit en wachten vol ongeduld op de ontknoping, want de laatste afleveringen van seizoen 1 werden (nog) niet uitgezonden.

Synopsis: Salvatore (Paul Wesley) en Damon (Ian Somerhalder uit Lost) zijn twee broers die ten tijde van de Italiaanse renaissance verliefd waren op dezelfde vrouw. Ze vonden de dood in een zwaardduel, maar ontwaakten daarna als vampiers. Eeuwenlang bestreden ze elkaar. Nu zijn ze opnieuw verliefd op hetzelfde meisje, deze keer op het aantrekkelijke tienermeisje Elena (Nina Dobrev) van Robert E. Lee High School in het rustige dorpje Mystic Falls. Is Elena sterk genoeg om zich staande te houden in hun allesvernietigende vete?

De boxset bevat naast alle 22 afleveringen van 40 minuten, ruim 8 uur aan extra’s:
- Into Mystic Falls: Hoe de vampiers en de school uit het boek hun weg vonden naar de tv-serie
- When Vampires Don’t Suck!: De populariteit van vampiers en de fans die zo gek op ze zijn
- The Vampire Diaries: A New Breed of Vampires – Casten voor de serie
- Niet uitgezonden scènes
- The Vampire Diaries: Vampires 101 – De vampierregels
- Commentaar bij de pilot door bedenkers/regisseur
- The Vampire Diaries: A Darker Truth Webisodes
- Second bite: Bloopers
- Te downloaden audioboek van de bestseller Vampire Diaries: The Awakening van L.J. Smith