:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: 5 NIEUWE AWARD WINNING CINEMA TITELS
PERSBERICHT: 5 NIEUWE AWARD WINNING CINEMA TITELS
Bron: Homescreen - Datum: 2010-10-07 - Geplaatst door: Werner
5 nieuwe uitgaven in Homescreens Award Winning Cinema catalogus:
release 2 november

GOMORRA
‘Vergeet The Godfather: Gomorra schiet alle glamour rond de maffia aan flarden.’ Het Parool

Gomorra is de internationaal succesvolle verfilming van de gelijknamige bestseller van Roberto Saviano over de werkwijze van de Camorra, de maffia in en rond Napels. De Camorra beheerst elk aspect van het leven in deze arme Italiaanse regio. Niet alleen domineert de maffia er de prostitutie, drugs- en wapenhandel, ze zit ook diep in de havens, afvalverwerking en textielindustrie. Ter plekke opgenomen en tegen de achtergrond van meedogenloze oorlogen tussen clans en handel van alle soorten, zijn we getuige van het lot van: Toto, Don Ciro en Maria, Franco en Roberto, Pasquale, Marco en Ciro. Keihard, meedogenloos en vol razernij!

Regie: Matteo Garrone


DEPUIS QU'OTAR EST PARTI [SINCE OTAR LEFT]

Moeder Eka, dochter Marina en kleindochter Ada wonen samen in hedendaags Tbilisi, de hoodfstad van Georgië. Eka’s zoon Otar heeft het arme Georgie van na de Soviet tijdperk achter zich gelaten en is vertrokken naar Parijs. Grootmoeder Eka leeft voor zijn brieven en telefoontjes. Marina is verbitterd over de prominente plaats die Otar nog steeds inneemt. Op een dag, als Eka niet thuis is, krijgen Marina en Ada het bericht dat Otar is omgekomen bij een bedrijfsongeval. Ze besluiten het slechte nieuws niet aan Eka te vertellen, uit angst dat het haar dood zou worden. Maar dan vat Eka het plan op om Otar in Parijs te gaan bezoeken... Depuis Qu’Otar Est Parti is het veelbekroonde en ontroerende debuut van Julie Bertucelli (The Tree) dat doet denken aan aan Goodbye Lenin!, waarin ook een moeder de waarheid wordt onthouden.

"Good Bye Georgië! Geweldige cast, de negentigjarige Esther Gorintin voorop." - Filmkrant

Regie: Julie Bertuccelli


O'HORTEN

Machinist Odd Horten rijdt al zo lang het zelfde traject, dat zijn leven alleen nog maar uit alledaagse rituelen bestaat. Maar dan komt het moment dat de 67 jarige Horten na 40 jaar trouwe dienst met pensioen moet. Zijn geordende solitaire bestaan maakt plaats voor een toekomst met veel onbeantwoorde vragen. Hij begint aan een reis vol absurde avonturen en grappige ontmoetingen. Zal hij erin slagen om de stap naar verandering te zetten en zo weer op het juiste pad te komen? Bent Hamers O'Horten is een melancholisch, warm portret van een man die zijn draai moet zien te vinden in een nieuwe levensfase. 2 December gaat Home For Christmas, Bent Hamers nieuwste film, in de bioscopen draaien.

Regie: Bent Hamer


IL DIVO
Macht heeft geen gezicht

Italië, de jaren 90. Het land wordt opgeschrikt door een serie terreurdaden gepleegd door de maffia en politieke opponenten. Ministers worden ontvoerd, belangrijke industriëlen verdwijnen en worden dood teruggevonden. Temidden van al deze terreur staat één man die onaantastbaar lijkt: de politicus Andreotti (Toni Servillo, Gomorra, Consequenze Dell’Amore), één van de belangrijkste en machtigste Italiaanse politici van na de Tweede Wereldoorlog. Of we hem nu zien op officiële feesten, in overleg met zijn ministers, in gesprek met journalisten of privé met zijn vrouw, de man en zijn daden zijn ondoorgrondelijk. Totdat alles verandert. De voorheen onaantastbare Andreotti wordt nu zelf ter verantwoording geroepen door de overheid - er worden processen tegen hem gestart wegens vermeende banden met de maffia. Zal Andreotti er in slagen zijn masker te behouden en zijn huid te redden? Van de regisseur van Le Consequenze Dell'Amore

‘Verbijsterend.’ **** De Volkskrant
‘Magnifiek.’ Filmkrant
‘Betoverend’ *****NRC Handelsblad
‘Magistraal.’ Metro
‘Fascinerend’ **** De Morgen
‘Opwindend visuele stijl’ Focus Knack
***** Algemeen Dagblad
*****Het Parool

Regie: Paolo Sorrentino


CLOUD 9 [WOLKE NEUN]
Hoe verliefd kan een vrouw van midden zestig zijn?

Inge is de zestig gepasseerd en al dertig jaar gelukkig getrouwd. Toch voelt ze zich als een herboren puber aangetrokken tot de oudere Karl. Als een blok valt ze voor hem. En hij voor haar. Is deze man het waard om haar huwelijk op het spel te zetten? Ze was er niet op uit. Het gebeurde gewoon: eerst die steelse blikken en die magische aantrekkingskracht en even later die opgewonden passie, spanning, seks. Inge confronteert haar man Werner met dit voor hem vernietigende nieuws en het gevolg is een heftige en verdrietige ruzie. Wanneer de eerste rookpluimen zijn opgetrokken, lijkt Werner zich in eerste instantie in zijn lot te schikken...

‘Verweerd en opgewonden in nietsverhullende close-up’ ***** de Volkskrant

Regie: Andreas Dresen