:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: THE PACIFIC
PERSBERICHT: THE PACIFIC
Bron: Warner - Datum: 2010-10-15 - Geplaatst door: Werner
THE PACIFIC
Op 10 november verschijnt The Pacific op Blu-raydisk en dvd.
HBO, die ons eerder al de prachtige miniserie Band Of Brothers schonk (goed voor wekelijks een kwart miljoen kijkers toen de serie onlangs op Canvas werd uitgezonden!), brengt nu het langverwachte vervolg: The Pacific. In The Pacific verschuift de actie van Europa naar de eilanden in de Stille Oceaan.

Steven Spielberg en Tom Hanks stonden opnieuw in voor de productie. Met een budget van $200 miljoen is dit meteen de duurste miniserie die ooit in Australië werd geproduceerd. En dat is er aan te zien. In 10 epische afleveringen worden we meegesleurd in het verhaal van drie jonge Amerikaanse mariniers: Eugene Sledge, Robert Leckie en John Basilone. Het is een afgewogen mix van overweldigende actiescènes, hartverscheurende momenten en een (helaas) waargebeurde geschiedenis. Elke aflevering is tegelijk brutaal, briljant, verrassend en meeslepend.

The Pacific was dan ook goed voor 24 nominaties bij de laatste Emmy Awards. Hanks en Spielberg gingen uiteindelijk naar huis met de welverdiende trofee voor “Beste Miniserie”. Het ziet er dan ook naar uit dat deze serie opnieuw een grote hit wordt. Bij ons werd de serie reeds door Prime uitgezonden, maar in 2011 zal ze ook op VT4 te zien zijn.

Om de kogels om je heen te horen fluiten, de geweerschoten in je maag te voelen dreunen en verblind te worden door de explosies alsof je er vlakbij bent, moet je deze zien op Blu-ray! De Blu-ray box komt overigens in een uiterst smaakvolle “tin box” verpakking, samen met de Band Of Brothers box het perfecte eindejaarscadeau voor iedereen die van kwalitatieve series houdt.

Als extra’s vinden we op zowel de DVD als de Blu-ray disc een portret van de echte mariniers die model stonden voor de personages (Profiles of the Pacific), een 30 minuten durende “making of” (Making of the Pacific) en een historische documentaire over deze brutale episode van WO2 (History of the Pacific).


Recent nieuws van dezelfde bron