:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2010
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2010
Bron: Homescreen - Datum: 2010-10-19 - Geplaatst door: Werner
RABIOSO SOL, RABIOSO CIELO [RAGING SUN, RAGING SKY]

‘Stunning ode to love and sex’ - Variety

Kieri en Ryo, twee jonge knappe Mexicaanse jongens houden onvoorwaardelijk van elkaar. Een liefde die zich uit in een intense en heftige seksuele band die hun leven zin geeft. Maar hun samenzijn mag niet duren. Ryo wordt ontvoerd en Kieri gaat op zoek naar zijn soulmate. Zijn reis is niet makkelijk en neemt mythische proporties aan. Raging Sun Raging Sky is een prachtige ode aan de kracht van de liefde, het verlangen en seks. Van de regisseur van Broken Sky.

Release: 16 november
Regie: Julian Hernandez


THE TOPP TWINS: UNTOUCHABLE GIRLS
The world’s most camp lesbian twins!

Maak kennis met twee jodelende en country zingende, lesbische tweelingzussen. Jools en Lynda Topp zijn rasechte ‘kiwi’s’. Ze brengen hun jeugd door op een boerderij in Nieuw- Zeeland en zijn fervente liefhebbers van paarden én van country muziek. Beiden bezitten een groot komisch talent én ontdekken al vroeg dat ze op vrouwen vallen. Uiterlijk zijn Jools en Lynda niet identiek, maar hun stemmen zijn dat wel. Met hun lesbische love songs en bijzondere komische acts waarbij ze hun anarchistische humor ook regelmatig inzetten in de strijd voor homorechten en tegen kernwapens en apartheid, trekken ze uitverkochte stadions. Jools en Lynda zijn Nieuw-Zeelands me est geliefde tweeling, wereldberoemd in eigen land en uniek in de wereld. De documentaire The Topp Twins: Untouchable Girls is een hilarisch en ontroerend portret van deze bijzondere tweeling. Overal ter wereld werd de film ontvang en met staan de ovaties en op filmfestivals van Toronto tot Melbourne bekroond met awards

Release: 16 november
Regie: Leanne Pooley


TRE FRATELLI

Drie broers keren terug naar het ouderlijk huis in Zuid-Italië om hun moeder te begraven. Ze verschillen onderling tien jaar in leeftijd, zijn allemaal een geheel andere kant opgegaan en volledig uit elkaar gegroeid, wat het weerzien er niet makkelijker op maakt. Raffaele is een succesvolle rechter in Rome. De religieuze Rocco werkt bij een opvoedkundig instituut voor jeugdcriminelen in Napels en Nicola is een strijdlustige Turijnse fabrieksarbeider. Aangekomen, worden ze alle 3 geconfronteerd met hun verleden en de dromen die ze nooit durfden te achtervolgen. Intussen zoekt hun vader steun bij zijn kleindochter. Tre Fratelli is is een bekroond portret over familiebanden de ontvolking van het platteland en werd genomineerd voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.

Release: 16 november
Regie: Francesco Rosi
Verpakking: amaray in o-card
Release: 16 november
Regie: Leanne Pooley


CRONICA DI UN AMORE

**** ‘Het regiedebuut van Antonioni kondigt zijn latere beroemde werk al duidelijk aan’ Cinema.nl

Paola is de jonge, prachtige vrouw van de rijke Enrico. Enrico is erg jaloers en als hij een stapeltje oude foto’s van zijn vrouw met een andere man vindt, besluit hij een privé detective in te huren om haar liefdesverleden te onderzoeken. Juist door deze detective brengt Enrico Paola en haar jeugdliefde Guido weer met elkaar in contact. Ze pakken hun verhouding weer op en ontmoeten elkaar in hotels. Paola wil Guido niet nog een keer verliezen. Destijds was Guido namelijk verloofd en nu staat haar huwelijk met de bezitterige Enrico hun in de weg. Samen beramen Paola en Guido een plan om haar man te vermoorden... Cronaca Di Un Amore, geïnspireerd door Amerikaanse thrillers en film noir is het debuut van Antonioni (Blow-Up, L’Avventura).

Release: 16 november
Regie: Michelangelo Antonioni
Verpakking: amaray in o-card


NO GREATER LOVE

Na 10 jaar aandringen kreeg regisseur Michael Whyte de uitzonderlijke toestemming om toch te mogen filmen binnen de muren van het klooster van de Heilige Drievuldigheid in Notting Hill. Dit klooster in het hartje van Londen is sinds 1878 het huis van de orde van de Karmelietenzusters, in wier besloten wereld Whyte een kijkje mocht nemen. Wat hij laat zien is niet zo zeer een groep wereldvreemde vrouwen, maar een levensstijl die de menselijke existentie op een radicaal andere manier benadert. Deze vrouwen kiezen ervoor om iedere dag geconfronteerd te worden met hun God, hun geloof en hun zijn. Hun leven wijden de nonnen geheel aan het gebed en zelden verlaten ze het klooster. Alleen bij dokter- of tandartsbezoek. De gehele dag wordt de stilte bewaard, op slechts twee korte momenten na. No Greater Love geeft een uniek portret van een gesloten wereld waar de moderne wereld bijna geheel afwezig is. Er zijn geen kranten, er is geen radio of televisie.

Release: 16 november
Regie: Michael Whyte


INTO GREAT SILENCE (2 DISk-EDITIE)

Into Great Silence is een zeer nauwkeurige, gedeeltelijke stille meditatie over het kloosterleven in zijn meest pure vorm.Geen muziek, behalve de liederen in het klooster,geen interviews, geen commentaar. Het veranderen van de tijd,deseizoenen en de steeds terugkerende elementen van de dag, van het gebed. Een film die bijna een klooster wordt, in plaats van er één weer te geven. Een film van Philip Gröning over bewustzijn, absolute aanwezigheid, over mannen die hun leven hebben gewijd aan God in de allerpuurste vorm.

"Grönings documentaire is een monument voor de onthaasting, voor een levensstijl die bijna verdwenen is. Puurdere cinema is zelden te zien" - De Volkskrant ****
"Fraaie weerspiegeling van het leven in een klooster, van het leven in stilte" - Trouw
"Als stilte de muziek is van de ziel dan is de Duitse regisseur Philip Gröning er in geslaagd die te laten 'horen' in zijn documentaire over het monnikenleven in La Grande Chartreuse (...)" - De Morgen ***

Release: 16 november
Regie: Philip Gröning


SAMSARA

Samsara, een spiritueel liefdesverhaal dat zich afspeelt in het majestueuze Himalayaland-schap (Ladakh), volgt de strijd van een man op zoek naar spirituele verlichting. Geleid door Apo trekt een karavaan lama's door de bergen op zoek naar Tashi, een briljante leerling die gedurende drie jaar afgezonderd in een afgelegen hermitage leefde om te mediteren. Tashi wordt terug naar het klooster gebracht, waar hij langzaam van zijn diepe trance herstelt. De terugkeer van Tashi heeft echter onverwachte resultaten. Ondanks het feit dat zijn leven gewijd was aan zijn spirituele ontwikkeling, ervaart hij een verrassende ontwaking van zijn seksuele gevoelens. Deze gevoelens vallen samen met zijn reis naar een dorpje waar hij de oogst moet zegenen. Hij ontmoet er Pema, een mooie jonge vrouw. Het is liefde op het eerste gezicht.

Release: 16 november
Regie: Pan Nalin


WHAT THE BLEEP!? DOWN THE RABBIT HOLE

What The Bleep!?: Down The Rabbit Hole is het verdiepende vervolg op What The Bleep Do We Know!?. Een film over spraakmakende fysica, biologie, bewustzijn, mystiek, realiteit en meer. De film bevat nieuwe wetenschappelijke informatie, beeldmateriaal en interviews met wetenschappers die niet in What The Bleep Do We Know!? voorkwamen, o.a. Dean Radin, Ph.D. en Dr. Masaru Emoto (de Boodschap van Water) en interviews met Lynne McTaggart (het Veld). De film doet verslag van belangrijke nieuwe wetenschappelijk inzichten die een steeds hechtere verwevenheid aantonen tussen kwantummechanica, neurobiologie, het menselijke bewustzijn en de alledaagse werkelijkheid.

Release: 16 november
Regie: William Arntz & Betsy Chasse

UIT HET ARCHIEF