:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2010
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2010
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2010-10-27 - Geplaatst door: Werner
THE KARATE KID
Een steengoede remake met Jackie Chan en Jaden Smith!
 
Op 25 november 2010 brengt Sony Pictures Home Entertainment de familiale actieprent The Karate Kid uit op dvd en Blu-ray Disc. Deze feelgood movie, met Jaden Smith (zoon van Will Smith!) en de meester van martial arts himself, Jackie Chan in de hoofdrollen, laat ons zien dat doorzettingsvermogen leidt naar de overwinning.
De 12-jarige Dre Parker (Jaden Smith) zou één van de populairste kinderen van Detroit worden, ware het niet dat hij door een nieuwe wending in de carrière van zijn moeder moet verhuizen naar China. Dre valt onmiddellijk voor de charmes van zijn klasgenootje Mei Yin -en de gevoelens zijn wederzijds -maar culturele verschillen maken hun vriendschap onmogelijk. Het wordt zelfs nog erger, want door zijn gevoelens voor Mei Yin wordt Dre een vijand van de relschopper van de klas, Cheng. Tot overmaat van ramp blijkt Cheng een Kungfu wonderkind te zijn. In een vreemd land, zonder vrienden, kan Dre zich tot niemand wenden. Tot hij de klusjesman Mr. Han (Jackie Chan) ontmoet, een echte Kungfu grootmeester. Han leert Dre dat Kungfu niet gaat over slaan en verdedigen, maar over volwassenheid en rust. Dre beseft dat het hoofd bieden aan zijn vijanden de strijd van zijn leven zal worden.
 
De Blu-ray bevat enkele speciale extra's, zoals een exclusief alternatief einde waar Jackie Chan zijn vechtkunsten tentoon stelt. Een andere leuke extra op de Blu-ray Disc is het interactieve plan van China, die alle prachtige locaties toont die in de film voorkomen. De Blu-ray Disc bevat ook movieIQ +sync, een volledig nieuwe BD-Live filmervaring die gebruik maakt van een real-time film databank. Hiermee krijgen de kijkers tijdens het bekijken van de film toegang tot weetjes over cast, crew, muziek en productie, allen verbonden aan welbepaalde scènes uit de film.
 
Regisseur: Harald Zwart (Pink Panther 2, Agent Cody Banks)
Acteurs: Jaden Smith (The Pursuit Of Happyness, The Day The Earth Stood Still), Jackie Chan (Rush Hour, Shanghai Noon), Taraji P. Henson (The Curious Case Of Benjamin Button)
Genre: Actie
Release Blu-ray disc en DVD koop op 25 november 2010
 
Extra's op Blu-raydisc:
• On Location: The Karate Kid Interactive Map of China
• Alternate Ending
• Documentaires: Production Diaries: Intros Play All Hosted by Jackie Chan,Training Jaden, A Day in The Life of Jaden Smith, , The Forbidden City, From Jackie with Love, The Great Wall, Olympic Village, Director Profile, Taraji P.Henson Goes to China, Wudang Mountains
• Featurettes: Chinese Lessons
• Music Video: Justin Bieber featuring Jaden Smith "Never Say Never"
• MovieIQ
• PS3 Wallpaper Theme
• Just for Kicks: The Making of The Karate Kid
• Trailer
 

CEMETERY JUNCTION

Be young. Be free. Be somebody.

Sony Pictures Home Entertainment zorgt voor een lach en een verhoogde hartslag met de dvd release van Cemetery Junction op 3 november. Deze maatschappijkritische film werd geregisseerd en geproduceerd door Ricky Gervais en Stephen Merchant, de creatieve breinen achter de hilarische tv-serie The Office. De cast bestaat uit klasbakken zoals Ralph Fiennes, Emily Watson en Ricky Gervais himself, maar ook uit enkele beloftevolle nieuwelingen zoals Felicity Jones en Matthew Goode.
 
Engeland, jaren 70. In dit swingende tijdperk houden drie vrienden zich vooral bezig met drinken, grappen uithalen, vechten en achter de meiden aangaan, terwijl ze dromen over ontsnappen uit hun slaperige stadje, Cemetery Junction. Freddie (Christian Cooke) is een verkoper die zijn carrière ineens een hoge vlucht ziet nemen nadat zijn baas, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes) heeft gezien wat hij in zijn mars heeft. Hij wordt echter verscheurd tussen zijn vroegere zorgeloze leven en de hoop op een schitterende toekomst. Alles wordt zelfs nog ingewikkelder wanneer hij verliefd wordt op de dochter van zijn baas.
 
De extra's op de dvd bevatten audiocommentaren van de co-schrijvers en coregisseurs Ricky Gervais en Stephen Merchant, alsook van de castleden Christian Cooke, Tom Hughes en Jack Doolan. Andere boeiende extra's zijn de achter de schermen documentaire, verwijderde scènes en bloopers.
 
Regisseur: Ricky Gervais (The Office, The Invention Of Lying), Stephen Merchant (The Office)
Acteurs: Christian Cooke, Ralph Fiennes (The Hurt Locker, Harry Potter Films), Felicity Jones (Brideshead Revisited, Chéri), Matthew Goode (A Single Man, Watchmen), Emily Watson (Breaking The Waves, Gosford Park), Ricky Gervais (The Office, The Invention Of Lying)
Genre: Drama, komedie
Release DVD koop op 3 november 2010
 
Extra's op dvd:
• Audiocommentaar van regisseurs Ricky Gervais en Stephen Merchant
• Audiocommentaar van Christian Cooke, Tom Hughes en Jack Doolan
• Back to Cemetery Junction: gesprek met de acteurs
• Aanvullende scènes
 

OPEN SEASON BLU-RAY 3D

Breng het bos naar je woonkamer met de release van Open Season op Blu-ray 3D
 
Te midden van de groeiende opwinding over 3D als de nieuwe en ultieme home entertainment ervaring, komt Sony Pictures Home Entertainment op de proppen met de release van de eerste langspeelfilm van Sony Pictures Animation op Blu-ray 3D: Open Season. Deze Blu-ray 3D release brengt de wildernis tot in de huiskamer dankzij de full 1080p high definition, geoptimaliseerd voor de laatste nieuwe 3D apparatuur en brilletjes. De disc bevat ook de 2D versie van de film om te bekijken op reeds bestaande Blu-ray spelers.
 
Het rimpelloze leventje van Boog (Martin Lawrence), een tamme grizzlybeer, wordt ondersteboven gehaald als hij kennismaakt met Elliot (Ashton Kutcher), een broodmager hert met één hoorn. In het rustige stadje Timberline leidt Boog een idyllisch bestaan. Overdag is hij de ster van een natuurshow en æs avonds vindt hij geborgenheid in de garage van parkwachter Beth (Debra Messing) die hem heeft grootgebracht. Als de paranoïde jager Shaw (Gary Sinise) de stad binnenrijdt met Elliot op z'n motorkap gebonden, aarzelt Boog om tussen beide te komen. Maar tegen beter weten in bevrijdt hij Elliot. Die wil daarna Boog op zijn beurt "bevrijden" uit de garage. De situatie loopt uit de hand en het tweetal wordt ergens diep in het bos gedumpt, net voor het begin van het jachtseizoen! Uiteindelijk zullen ze met de hulp van de andere bosbewoners de jagers voorgoed verjagen, zodat de rust kan terugkeren in het bos.
 
Naast de verbazingwekkende 3D effecten en kleurrijke beelden biedt de 3D Blu-ray van Open Season ook nog enkele leuke extra's, zoals verwijderde scènes, documentaires en twee verbeterde 3D-activiteiten.
 
Regisseur: Jill Culton (Monsters Inc.), Roger Allers (The Lion King)
Acteurs: Martin Lawrence (Bad Boys), Ashton Kutcher (Dude, Where's My Car, That 70s Show), Gary Sinise (CSI New York, Ransom), Debra Messing (Will & Grace), Jane Krakowski (30 Rock, Ally Mc Beal), Jon Favreau (Swingers, Couple Retrait)
Genre: Animatie
Release Blu-ray Disc 3D koop: 17 november 2010
 
Extra's op Blu-ray disc
• Kortfilm: Boog and Elliot's Midnight Bun Run Short, Ring Tales
• Documentaires: Behind the Trees, The Voices Behind the Stars
• Verwijderde scenes: Forest 102, Facial Tick
• Music Video: "I Wanne Lose Control (Uh Oh)" by Deathray
• Commentary with the Filmmakers Behind Open Season for 3D
• 3 spelletjes:
- Wheel of Fortune: Forest Edition Enhanced in 3D
- Voice-a-Rama in 3D
- Swept Away Scene scene Deconstruction
• Fotogalerij: Environments and Characters
• Storyboard: Beat Boards
• Easter Egg: Introduction from Porcupine, Shaw and the Rabbits, Exhibit B
 

THE BRIDGE ON THE RIVER KWAI

Een klassiek en tijdloos verhaal over de onzin van oorlog, voor de eerste maal in high definition

Sony Pictures Home Entertainment brengt dit met 7 Oscars bekroonde meesterwerk uit 1957 voor de eerste maal uit in high definition, op Blu-ray Disc. The Bridge On The River Kwai is geen typische oorlogsfilm, vol explosies en hard geweld, maar wel eentje waar de psychologische spanning te snijden is. Twee culturen staan tegenover elkaar, met elk hun eigen erecodes. De zinloosheid van het geweld, de onderdrukking en het mensenleed dat een oorlog met zich meebrengt, wordt hier erg duidelijk in beeld gebracht.
 
The Bridge On The River Kwai speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Britse krijgsgevangenen moeten in onmenselijke omstandigheden een brug bouwen voor de Japanse overheersers in Birma. ze krijgen te maken met genadeloze weersomstandigheden en gewetenloze Japanse officieren. De geallieerde troepen zijn echter van plan om "hun" brug uit strategisch standpunt meteen te vernielen. The Bridge On The River Kwai is één van de meest spectaculaire en onvergetelijke films over psychologische oorlogsvoering, doorzettingsvermogen en strijd. Met natuurlijk het bekendste "fluitliedje" ter wereld: Colonel Bogey March.
 
Regisseur: David Lean (Lawrence Of Arabia, Doctor Zhivago)
Acteurs: William Holden, Alec Guinness, Jack Hawkins, Sessue Hayakawa
Genre: Oorlog
Release Blu-ray disc koop op 17 november 2010
 
Extra's op Blu-ray disc
• De overtocht van de brug - beelden en grafieken
• Making of: The Bridge on the River Kwai
• William Holden en Alec Guinness in de Steve Allen Show
• Exclusieve audiobeelden: William Holden vertelt over de avant-première van The Bridge On The River Kwai
• Roem en teleurstelling in een documentaire in de jungle
• Kortfilm van USC gepresenteerd door William Holden
• Beoordeling van John Milius
• Fotogalerij
Trailer: The Bridge on the River Kwai
 

THE EVIL DEAD

Sam Raimi's cult-horrorklassieker voor de eerste maal verkrijgbaar op Blu-ray Disc

Op 17 november krijgt de cult-horrorklassieker The Evil Dead angstaanjagend nieuw leven op Blu-ray Disc, met dank aan Sony Pictures Home Entertainment. Met digitaal sterk verbeterd high definition beeld en geluid, plus uren aan nieuw bonusmateriaal, is dit de ultieme manier voor de fans-nieuwe en oude; goede en slechte; levende en ondode -om deze baanbrekende horrorfilm opnieuw mee te maken! Voor regisseur Sam Raimi de wereldwijde box office bestormde met zijn gigantische hit Spider-Man, veranderde hij het gezicht van horror met zijn kippenvelverhaal over een groep universiteitsstudenten die af te rekenen krijgen met 'het kwaad' in een afgelegen hut in Amerika.
 
Vijf studenten van de universiteit van Michigan besluiten om samen een weekend in een afgelegen hutje door te brengen. Ze vinden daar een oude tekst met de titel "Morturom Demonto", wat staat voor "Het Boek Des Doods". Bij het doorzoeken van de kelder van de hut vinden de studenten een bandopname. Wanneer ze die afspelen komen er demonische krachten vrij en ongewild maken ze zo enkele sluimerende demonen wakker die op zoek zijn naar wraak. De studenten worden dan één voor één bezeten door de geesten uit het boek...
 
Toen The Evil Dead uitkwam noemde gevierd horrorschrijver Stephen King het "de meest angstaanjagende en originele horrorfilm van het jaar". Vanaf nu komt de film pas echt tot zijn recht dankzij het griezelig levendige 1080p HD beeld en angstaanjagend realistische 5.1 Dolby True HD geluid. Hierbij komt ook nog een hele karrenvracht aan nieuwe high definition bonus materiaal, zoals geheel nieuw audiocommentaar van regisseur Sam Raimi, producent Rob Tapert en acteur Bruce Campbell.
 
Regisseur: Sam Raimi (Spider-Man, Drag Me To Hell)
Acteurs: Bruce Campbell (Evil Dead 2, Army Of Darkness), Ellen Sandweiss (My Name Is Bruce), Hal Delrich (Crimewave), Betsy Baker (Southland, E.R.), Sarah York (Dangerous Women)
Genre: Horror
Release Blu-ray disc koop op 17 november 2010
 
Extra's op Blu-ray disc:
• Audiocommentaar van Sam Raimi, Rob Tapert en Bruce Campbelle
• Picture-in-Picture: De onsterfelijke erfenis van Evil Dead
• De geheime saga van Evil Dead
• De schatten van de montagezaal
• Vraag-en antwoordspel
• Op ontdekking naar Evil Dead
• Bij de maquillage
 

THE SHIELD: SEIZOEN 7

Het allerlaatste seizoen van één van de beste politieseries ooit!

Sony Pictures Home Entertainment brengt het meest controversiële en corrupte politieteam van Los Angeles terug voor een laatste seizoen met de dvd-release van The Shield: seizoen 7. Deze serie heeft in de loop van de jaren zijn strepen verdiend als één van de betere politieseries ooit. Tim Goodman, journalist van de San Francisco Chronicle verwoordt het zo: "Met een stoutmoedig script en de wrede intensiteit van acteur Michael Chiklis, heeft The Shield het genre van de politieserie heruitgevonden." Het hoofdpersonage in The Shield is Vic Mackey, een 'guy you love to hate'. Hij probeert zo goed mogelijk de criminaliteit te bestrijden, maar zorgt er tegelijk voor dat hij er zelf beter van wordt.
 
Het allerlaatste seizoen van The Shield is een heuse Griekse tragedie, met een

ploteinde dat nog lang zal nazinderen. Shane dringt dieper en dieper door tot de Armeense maffia, waarna hij zelfs zijn toevlucht moet nemen tot kidnapping. Dutch zet alles op het spel door persoonlijk betrokken te raken in een moordonderzoek. En Vic... Vic wil Shane laten boeten voor wat hij Lem heeft aangedaan en is daardoor tot alles in staat. Hij onderhandelt zelfs over immuniteit met ICE, waardoor alle lijken uit de kast dreigen te vallen.

Het laatste seizoen van dit keiharde en grove politiedrama zit boordevol met exclusieve extra's waaronder audiocommentaar bij elke aflevering. Daarenboven bevatten de extra's 51 niet uitgezonden scènes met optioneel audiocommentaar door de maker Shawn Ryan. Bovendien zijn er twee verrassende documentaires: één met een bijzondere kijk op het opnemen van het laatste seizoen, de andere is een kijk achter de schermen op de set van de allerlaatste aflevering. The Shield: Seizoen zeven komt uit als een 4-disc verzameling met daarop alle 13 afleveringen.
 
Maker: Shawn Ryan (The Unit)
Acteurs: Michael Chiklis (Fantastic Four, Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer), Walton Goggins, David Rees Snell, Benito Martinez
Genre: Actie, drama
Release dvd koop op 10 november 2010
 
Extra's op dvd:
• Verwijderde scenes
• Commentary with cast & crew
• Documentaires:
- Last Call: The Final Episode
- Nobody expects to lose, nobody expects to die: The Shield's final season
 

WEEDS: SEIZOEN 5
 
De wietverkopende huisvrouw Nancy Botwin is terug -en verslavender dan ooit -in het vijfde seizoen van de bekroonde tv-serie Weeds. Nu Nancy haar wietbedrijfje aan huis ten zuiden van de grens brengt, oogst ze heel andere, gestoorde problemen zwanger van een machtig politicus die verandert in een gevaarlijke drugsbaron - of toch niet? Laat je meeslepen in de onweerstaanbare avonturen met Emmy en Golden Globe winnares Mary-Louise Parker.
 
Regisseur: Jenji Kohan
Acteurs: Mary-Louise Parker (The West Wing, Red Dragon), Elizabeth Perkins (Kids In America, 28 Days), Kevin Nealon (Daddy Day Care, The Wedding Singer), Hunter Parrish (RV, Premonition)
Genre: Drama, komedie
Release dvd koop op 10 november 2010
 
Extra's op dvd:
• Commentary: "Wonderful, Wonderful", "Su-Su-Sucio", "Van Nuys", "Where The Sidewalk Ends", "Ducks and Tigers", "Glue", "All About My Mom"
• Documentaires: Really Backstage with Kevin Nealon, Crazy Love: A Guide to the Dysfunctional Relationships of "Weeds", Little Titles, History of Weed
• Third Party Promotrailer: Yes We Cannabis
• Minisode: University of Andy:
- How To Survive a Bear Attack
- How To Satisfy a Woman
- How To Start a Band
- Holding Your Liquor
- Surviving the Apocalypse
- Internet Dating
- Dating Foreign Chicks
- How To Make $ 100
- The Breakup
- Dealing With Bullies
- Avoiding the Crazy
- Manscaping
• Blooper: Gag Reel
 

THE TUDORS: SEIZOEN 3
 
Passie, obsessie en machtswellust ontvlammen in het spannende derde seizoen van de bejubelde hitserie The Tudors, met Jonathan Rhys Meyers, Joss Stone in haar acteerdebuut en Max von Sydow.
 
Na zevenentwintig jaar koningschap staat Koning Hendrik VIII aan het hoogtepunt van zijn macht. Een nieuwe koningin heeft de hoop op een erfgenaam doen herleven en de groei van zijn protestantse reformatie kan Hendrik tot de invloedrijkste religieuze figuur in heel Engeland, en mogelijk ter wereld, maken. Maar als een opstand, verraad en tragedie zijn hof treffen, gaat de koning in de aanval om hen die hem trotseren neer te halen.
 
Regisseur: Michael Hirst
Acteurs: Jonathan Rhys-Meyers (Mission: Impossible 3, Match Point), Sam Neill (Jurassic Park, Bicentennial Man), Callum Blue (Dead Like Me - TV Serie, The Princess Diaries 2: Royal Engagement), Henry Cavill (Tristan & Yseult, The Count Of Monte Cristo)
Genre: Drama
Release Blu-ray disc en DVD koop op 10 november 2010
 
Extra's op dvd en Blu-ray disc:
• Documentaires:
- On Set with The Tudors: Three Scenes in Production
- Henry's Magnificent Palace: An Exclusive Tour of Hampton Court
- Soul Queen meets Tudor King: Joss Stone as Anne of Cleves


UIT HET ARCHIEF