:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2010
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2010
Bron: Lumière - Datum: 2010-11-02 - Geplaatst door: Werner
ROY ANDERSSON COLLECTION

Het werk van de Zweedse filmmaker Roy Andersson (1943) kenmerkt zich door absurdistische humor, minutieus weergegeven observaties van menselijke interacties en een rijk palet van ongewone personages in ongewone decors. In zijn jarenlange carrière bouwde Andersson een stevige reputatie op als uitzonderlijke filmmaker en werd hij wereldwijd veelvuldig gelauwerd ondermeer met de Juryprijs op het filmfestival van Cannes voor “Songs from the second Floor”.

Deze box bevat drie van zijn meest tot de verbeelding sprekende films en als extra twee markante korte films.

A SWEDISH LOVE STORY (1969)
Het debuut van Roy Andersson, dat een echte underground-cultfilm werd. De film vertelt het verhaal van twee tieners die voor het eerst verliefd worden.

SONGS FROM THE SECOND FLOOR (2000)
In Songs From The Second Floor geeft Andersson gestalte aan de angst die gepaard gaat met de komst van het nieuwe millennium.
Winnaar Juryprijs – Filmfestival Cannes

YOU THE LIVING (2007)
In You The Living breekt Andersson met de conventionele verteltechnieken en toont hij in 57 tragisch-hilarische scènes de tekortkomingen van de moderne mens.

Extra's twee korte Andersson-films:
World Of Glory (1991, 14 minuten)
Deze korte film toont het gemiddelde leven van een gewone man met daarin zijn baan als onroerend goed makelaar en de relatie met zijn vader.
Something Happened (1987, 24 minuten)
In Something Happened gebruikt Anderssons tableaus en onconventionele acteurs om de mythen rondom de AIDS epidemie te onderzoeken.

Technische gegevens dvd:
Regie: Roy Andersson
Duur: 350 min.
Taal: Zweeds
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9 en 4/3
Geluid: Dolby Digital 5.1, 2.0 en 1.0


NOCTURNE INDIEN

Mysterieuze en fascinerende film van de recent overleden regisseur Alain Corneau over de spirituele ontdekkingsreis van een jonge Fransman in India. De reis van de jonge Rossignol begint met de zoektocht naar zijn oude vriend die in Bombay is verdwenen. Rossignol heeft tijdens zijn reis, die via Madras en Goa loopt, vele bijzondere en interessante ontmoetingen. Hij doet nieuwe inzichten op en beseft gaandeweg welke veranderingen zijn vermiste vriend door heeft gemaakt. Dan vraagt Rossignol zich af of hij wel ooit datgene zal vinden, waarnaar hij zo hard op zoek is. De Franse regisseur Alain Corneau maakte met Nocturne Indien een dramatische thriller met een intieme toon, zoals we die kennen van Eric Rohmer en Jean-Luc Godard. De sensuele fotografie en muziek geven bovendien een prachtig beeld van de schoonheid van de Indiase cultuur en natuur. Corneau overleed in 2010 op 67-jarige leeftijd, vlak voordat zijn laatste film Crime d’Amour werd uitgebracht.

Technische gegevens dvd:
Regie: Alain Corneau
Met: Jean-Hugues Anglade
Duur: 105 min.
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9 1.66
Geluid: Dolby Digital 1.0


STILL WALKING

In Still Walking zoeken een volwassen zoon en dochter, die inmiddels ook weer een eigen gezin hebben, hun oude vader en moeder op. Tijdens deze klassieke familiereünie herdenken zij de tragische dood van de oudste broer. Maar in het ouderlijk huis blijkt al snel dat de gezinsleden niet meer dezelfde zijn als vroeger. Hoewel liefde de familiebanden in stand houdt, broeden geheimen en rancune onder de oppervlakte.

Technische gegevens dvd:
Regie: Hirokazu Kore-Eda
Duur: 115 min.
Taal: Japans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Making Of


PARTIR


Suzanne (Kristin Scott Thomas) is de ambitieuze vrouw van een succesvol chirurg. Ze voelt zich gevangen in haar perfect uitgestippelde leventje, maar haar passie laait weer op met de komst van klusjesman Ivan. Ze besluit alles achter te laten en stort zich in een passioneel avontuur.

Technische gegevens dvd:
Regie: Catherine Corsini
Met: Kristin Scott Thomas, Sergi Lopez, Yvan Attal
Duur: 85 min.
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Interview Prime met Catherine Corsini


LES REGRETS

Mathieu keert terug naar zijn geboortedorp om bij zijn zieke moeder te zijn. Hij vindt er zijn oude jeugdliefde terug en de passie laait weer hoog op. De stap om hun comfortabele oude levens achter zich te laten en volop te kiezen voor elkaar lijkt te groot en een keuze zal moeten worden gemaakt.

Technische gegevens dvd:
Regie: Cédric Kahn
Met: Valeria Bruni Tedeschi, Yvan Attal
Duur: 105 min.
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 16/9
Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Making of (35 min.)


Te verwachten in november:
• The Killing - seizoen 2
• Inspector Winter
• La Blonde Aux Seins Nus
• Air Doll
• Basquiat: The Radiant Child
• Fanny En Alexander

UIT HET ARCHIEF