:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Omniversum@home >> PERSBERICHT: VAN GOGH, BRUSH WITH GENIUS
PERSBERICHT: VAN GOGH, BRUSH WITH GENIUS
Bron: Omniversum@home - Datum: 2010-11-03 - Geplaatst door: Werner
VAN GOGH,  BRUSH WITH GENIUS

Dinsdag 7 december brengt Omniversum@home de veelbekroonde IMAX-film Van Gogh, Brush With Genius uit op DVD en blu-ray. Van Gogh - Brush with Genius is te koop bij de bekende winkels en de webshop van Omniversum.

Bij de productie van de DVD en blu-ray zijn kosten noch moeite bespaard om deze succesvolle, internationaal bekroonde film tot zijn recht te laten komen. Beeld en geluid zijn van de hoogste kwaliteit. Menu en soundtrack zijn in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Japans; en natuurlijk in het Nederlands met de stem van verteller Jeroen Krabbé.

Van Gogh, Brush With Genius trok alleen in het Haagse grootbeeldtheater Omniversum al ruim dertigduizend bezoekers. Op het La Géode Film Festival in Parijs kreeg de film de Grand Prix Award. Op het gala van de Giant Screen Cinema Association werd de IMAX-productie bekroond met de prijzen voor beste film, beste educatieve film en beste soundtrack.

Van Gogh, Brush With Genius volgt Nederlandse wereldberoemde schilder van zijn 27ste, toen hij zijn eerste schilderijen maakte, tot zijn dood op 29 juli 1890. In die korte periode van negen jaar maakte hij meer dan negenhonderd schilderijen. Zijn verhaal wordt verteld door drie personages: Ellen Bakhuys, die Van Goghs brieven en aantekeningen in het Van Gogh Museum onderzoekt, documentairemaker Peter Knapp en Vincent van Gogh zelf.

De film van François Bertrand werpt nieuw licht op het werk en leven van de schilder. De reis voert van Nederland, via Arles, Saint-Rémy en Parijs, naar Auvers-sur-Oise. Langs de landschappen die de inspiratie waren voor zijn belangrijkste werken. Van het schitterende geel van Van Goghs maïsvelden tot het diepe blauw van zijn nachtluchten. Het vibrerende palet en de gepassioneerde technieken van de schilder komen op geheel nieuwe wijze tot leven. Door zijn brieven krijgen we bovendien en nieuwe kijk op de persoon Vincent van Gogh.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron