:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2011
PERSBERICHT: RELEASES AUGUSTUS 2011
Bron: Filmfreaks - Datum: 2011-07-16 - Geplaatst door: Werner

THE MYTH OF THE AMERICAN SLEEPOVER

 

De zomer duurt nog één zinderend weekend voordat de school weer begint. Gedurende één nacht jagen de tieners uit een typisch Amerikaanse buitenwijk het avontuur na: een eerste kus, een dronken nacht of gewoon puberale lust. Rob gaat op zoek naar het knappe blonde meisje met wie hij slechts één blik wisselde. Maggie sleept haar vriendin Beth van het ene feestje naar het andere, hunkerend naar de aandacht van jongens. Scott zoekt naar een manier om zijn liefdesverdriet te verzachten en intussen bedenkt Claudia een manier om wraak te nemen op de ex van haar vriendje. Gedreven door een zucht naar kicks, stuiten ze uiteindelijk allemaal op iets dat veel waardevoller is: menselijk contact.

 

Debuterend filmmaker David Robert Mitchell levert met The Myth Of The American Sleepover een frisse bijdrage aan het klassieke genre van het Amerikaanse adolescentendrama, in de traditie van American Graffiti en Dazed And Confused. In mooie, warme beelden vertelt Mitchell een coming-of-age-verhaal dat even romantisch als droefgeestig is, met de universele emoties van de jeugd als middelpunt: verwachting, twijfel, onmacht en verlangen. Een authentieke film met een heel eigen gevoel voor esthetiek en een innemende cast van beginnende acteurs.

 

DVD details:

Regie: David Robert Mitchell
Label: Filmfreak
Cast: Jade Ramsey, Amy Seimetz, Claire Sloma

Herkomst: Verenigde Staten, 2010

Speelduur: 94 minuten

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12 

Releasedatum: 22 augustus 2011  

 

Extra's:

• Interviews met cast en crew tijdens het filmfestival van Cannes,

• Originele trailer,

• Trailers
 

MAMMUTH
 

Serge vult de eerste dag na zijn pensionering met saaie klusjes voor zijn vrouw, de 1000 stukjes van zijn legpuzzel en het tellen van voorbijrijdende auto's. Als blijkt dat hij papieren mist om aanspraak te maken op zijn pensioen, neemt zijn nieuwe leven een onverwachte wending. Op zijn stokoude motor, een Münch Mammut, trekt Serge langs voormalige werkgevers voor de benodigde bewijzen. De tocht voert langs gefrustreerde ex-collega's, vergeten familieleden en merkwaardige vrienden. Hij rolt van de ene absurde ontmoeting in de andere en het eigenlijke doel van de onderneming raakt meer en meer op de achtergrond.

 

De tegendraadse roadmovie Mammuth leidt ons langs afwisselend hilarische en ontroerende ontmoetingen, zomers gefilmd in de verschoten kleuren van een oude Polaroid. Na Aaltra en Louise-Michel roepen Gustave de Kervern en Benoît Delépine andermaal een uniek universum op vol tragikomische figuren en een dwars gevoel voor humor.

 

DVD/Blu-ray details:

Regie: Benoit Delépine / Gustave Kervern
Dvd: Label: O'Brother
Blu-ray: Label: O'Brother
Cast: Gérard Depardieu, Yolande Moreau, Isabelle Adjani

Herkomst: België, 2010

Speelduur: 92 minuten

Geluid: Frans Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9,

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 22 augustus 2011  

 

Extra's (115 minuten in totaal):

• Drie korte films (Ya Basta, A l'Arraché, Une Âme d'Enfant),

• Making of (53 min.),

• Verslag van de persconferentie op het filmfestival van Berlijn,

• Trailers
 

LATCHO DROM

 

Tony Gatlif (Algerije, 1948) toont het verhaal van zigeuners, hoe zij zich hebben verspreid vanuit Azie over het vasteland van Europa. In achtereenvolgens India, Egypte, Turkije, Roemenië, Hongarije, Frankrijk en Spanje geeft hij een beeld van de minachting en haat waarmee de bevolking hen onthaald. Maar wat hen over de hele breedtegraad van de wereld bindt is hun muziek: zwaar, melancholisch, maar altijd intens, uitbundig en opzwepend. In de lange traditie van hun muziek klinken in de klanken en de ritmes de wortels van het land van herkomst door. De boodschap van wat zij door alle tijden heen zingen is echter overal dezelfde.

 

Latcho Drom is een tegelijkertijd kleurrijke als ook treurige kaleidoscopische muzikale optekening van de geschiedenis van een bijzondere cultuur. Met visueel verbluffende en muzikaal meeslepende films als Gadjo Dilo, Exils, Vengo en Transylvania, schetst Gatlif de historie van een weerbarstig en bovenal authentiek volk.

 

Met muziek van: La Caita, Tchavolo Schmidt, Taraf de Haïdouk

 
DVD details:
Regie: Tony Gatlif
Label: Contact Film

Herkomst: Frankrijk, 1993

Speelduur: 103 minuten

Geluid: Frans / Romani / Slovaaks / Turks / Hongaars / Arabisch / Spaans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9,

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 22 augustus 2011  

 

Extra's:

• Trailer
 

TROPICAL MALADY
 

De knappe soldaat Keng en de verlegen dorpsjongen Tong worden verliefd op elkaar. Avondjes thuis bij Tongs familie, uitgaan in de stad: het is een ongecompliceerde en intense romance. Halverwege verandert de film echter radicaal in een bovennaturrlijke fabel, een koortsdroom over geesten en angsten. Een soldaat achtervolgt in de jungle een tijger-sjamaan, een mythisch beest dat het vee aanvalt. Ingesloten door de duisternis neemt de spanning tussen jager en prooi toe. Een spanning die uitmondt in hypnotiserende en immens spannende slotbeelden.

 

De film is een levendig en subversief portret van een homoseksuele relatie en is een zintuiglijke reis door de mysteries van het verlangen, compleet met pratende aap.

 
DVD details:

Regie: Apichatpong Weerasethakul

Label: Contact Film

Cast: Banlop Lomnoi, Sakda Kaewbuadee, Sirivech Jareonchon

Herkomst: Thailand, 2004

Speelduur: 118 minuten

Geluid: Thais Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 9

Releasedatum: 22 augustus 2011  

 

LA PIVELLINA
 

Als de roodharige circusvrouw Patti op zoek gaat naar haar verdwenen hond, stuit zij in plaats van op het beestje op de twee jaar oude Asia. Wanneer het begint te regenen, ontfermt Patti zich over het kind en neemt het mee naar haar caravan in een buitenwijk van Rome. Eenmaal hier ontdekt ze een briefje van de moeder waarin deze meldt dat ze snel weer terugkomt. Samen met Tairo, een 13-jarige buurjongen, gaat Patti op zoek naar Asia's moeder en probeert het meisje tegelijk een warm en veilig thuis te bieden. Asia is inmiddels in de circusgemeenschap opgenomen en in ieders hart gesloten; hoewel het de circusartiesten aan geld ontbreekt, is er aan liefde geen gebrek.

 

De met prijzen overladen La Pivellina is de eerste speelfilm van regisseursduo Tizza Covi en Rainer Frimmel die daarvoor documentaires maakten. De film tracht in de neorealistische traditie zo dicht mogelijk bij de realiteit, bij het leven van de mensen, te komen. Die authenticiteit wordt bereikt door amateuracteurs zichzelf te laten spelen in een fictie die draait rond mensen, gedrag en emoties. Het gebruik van enkel natuurlijk licht, observerend camerawerk, bijzondere kleurstellingen en verbluffend acteerwerk kenmerken deze intieme film over de hedendaagse buitenbeentjes in het huidige Italië.

 

DVD details:

Regie: Tizza Covi / Rainer Frimmel

Nederlandse versie: Label: Contact Film

Vlaamse versie: Label: Imagine

Cast: Patrizia Geraldi, Asia Crippa, Tairo Caroli

Herkomst: Italië / Oostenrijk, 2009

Speelduur: 100 minuten

Geluid: Italiaans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 22 augustus 2011  

 
Extra's:
• Trailer
     

AVEC MA MERE A LA MER

 

Winter 2009. Na de zelfmoordpoging van zijn depressieve moeder stelt Clément haar voor om samen een paar dagen aan zee door te brengen om haar op te beuren. Maar Clément heeft ook zijn eigen leven: een nogal bezitterige vriendin en hun plan om in de nabije toekomst naar Montreal te verhuizen waar hij een baan gevonden heeft. Een ontmoeting met een jonge kunstenares zal zijn leven nog meer overhoop halen... Hoe zal hij tijdens die paar dagen aan zee zijn moeder kunnen helpen om haar depressie te boven te komen, terwijl zij hem in een wurggreep houdt met haar emotionele chantage? Verscheurd door de wensen van de verschillende vrouwen die hij liefheeft, zou hij maar al te graag willen weten wat hij werkelijk wil.

 

Actes Belges is een speciale dvd-reeks op het label Imagine, die onontgonnen Belgische pareltjes onder de aandacht brengt. In deze serie verschenen eerder Vampires, Somewhere Between Here And Now, Get Born en Le Menteur.

 
DVD details:

Regie: Alexis van Stratum

Label: Imagine

Herkomst: België, 2009

Speelduur: 82 minuten

Geluid: Frans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 22 augustus 2011  

 

VERDWAALD IN HET GEHEUGENPALEIS

Let op: Deze titel is alleen beschikbaar voor de Nederlandse markt. Later zal er een Vlaamse versie volgen.

 

Verdwaald In Het Geheugenpaleis portretteert drie vrouwen, Anita, Louise en Alice die op een kleine, bijzondere afdeling van een verzorgingstehuis wonen. Hoewel de vrouwen onderling erg verschillen, hebben ze één ding gemeen: Alzheimer. Hun ziekte bevindt zich in de eerste fase, waardoor ze nog in staat zijn om in een tamelijk normale omgeving te leven en de simpele dagelijkse bezigheden zelfstandig uit te voeren. Maar allen beseffen ze, dat achteruitgang een onvermijdelijk afscheid van de groep betekent en tevens hun laatste beetje waardigheid en identiteit. De volgende fase, die van volledige afhankelijkheid in een gesloten afdeling, hangt als een zwaard van Damocles boven hun hoofd.

 
DVD details:

Regie: Klara van Es

Label: Cinema Delicatessen

Herkomst: Nederland, 2010

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Nederlands Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Kijkwijzer: AL
Releasedatum: 22 augustus 2011  
     

SEVERN: THE VOICE OF OUR CHILDREN
 

"I am here to speak for all generations to come... What you do... makes me cry at night... Please make your actions reflect your words..." - Severn (Wereldtop 1992, Rio)

 

Op de Wereldtop in Rio in 1992 onderbreekt de twaalfjarige Severn Cullis-Suzuki de wereldleiders om opheldering te vragen over de humanitaire en ecologische toestand van de aarde. In 2009 is Severn 29 jaar en in verwachting van haar eerste kind...

 

In de documentaire Severn: The Voice Of Our Children van Jean-Paul Jaud worden positieve milieuacties vanuit de hele wereld onder de aandacht gebracht, om uiteindelijk te komen tot de universele en fundamentele vraag: Wat voor wereld laten we de toekomstige generaties na?

 
DVD details:

Regie: Jean-Paul Jaud

Label: Melimedias

Herkomst: Frankrijk, 2010

Speelduur: 116 minuten

Geluid: Frans / Engels / Spaans Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 22 augustus 2011  

 

GODS EIGEN PAROCHIE
 

Het verhaal van de legendarische priester Winand Kotte en de gelovigen van de St. Willibrord kerk in Utrecht. Ze streden voor een persoonlijke beleving van het geloof en trotseerden de bisschop en de rooms-katholieke kerk. Tegelijkertijd slaagden ze erin de historische neogotische St. Willibrord kerk te redden van de sloop en te conserven voor de gelovigen. In een tijd van grote verwarring slaagde Pater Kotte erin het machtige en invloedrijke kerkelijke instituut te trotseren.

 

Gods Eigen Parochie ontspint zich tot een bijzonder verhaal van ongehoorzame priesters, een anti-paus en verwaarloosde gelovigen.

 
DVD details:

Regie: Sherman De Jesus

Label: Memphis Film

Herkomst: Nederland, 2011

Speelduur: 58 minuten

Geluid: Nederlands / Frans Dolby Digital

Beeld: 16:9

Nederlands en Engels ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 22 augustus 2011  

 

BERLIN SUPER 80
 

Deze box bevat een dvd, een cd en een rijk geïllustreerd boekje (48 pagina's).

 

De exponenten van de Berlijnse underground uit de vroege jaren 80 vonden in 8 millimeter film het perfecte expressiemiddel. Begeleid door Berlijnse bands uit die jaren, o.a. Einsturzende Neubauten, Die Todliche Doris, Kosmonautentraum, heeft dit alles zijn plek gevonden op de Berlin Super 80 boxset.

 

Deze uitgave, verpakt in een dubbel-digipack, bevat een dvd met 18 gerestaureerde films, een cd met een muziekcompilatie van Berlijnse bands uit de periode '78-'84 en een boek met achtergrondinformatie, fotoseries, interviews en songteksten. Het is, zonder nostalgisch te worden, een ode aan het creatieve Berlijn van toen, dat ook nu nog zijn invloed laat gelden.

 
DVD details:

Dit is een re-release

Label: Monitorpop

Herkomst: Duitsland, 1978-1984

Speelduur: 120 minuten

Geluid: Duits

Beeld: 16:9

Nederlands, Engels en Frans ondertiteld

Releasedatum: 22 augustus 2011  

 

Extra's:

• Extra videoclips,

• Slideshows (300 foto's),

• Een dvd-rom met alle teksten in het Duits

 
BANSHEE
 

Ze noemen haar de Banshee. Sage Rion (Taryn Manning) is een pittige tante met een vlijmscherpe tong, een klein hartje en een heel groot talent: Banshee is de beste en snelste autodief van allemaal!

 

Toch had ze die Dodge Charger uit 1966 beter niet kunnen stelen. Want ook seriemoordenaars houden van klassieke wagens en deze sadistische engerd doet er alles aan om zijn auto terug weer te krijgen. Met de politie en de plaatselijke maffia op haar hielen, begint de zwaarste race uit Banshee's carrière: een race tegen de klok!

 

DVD details:

Cast: Taryn Manning, Romano Orzari, Michael Lombardi

Regie: Kari Skogland

Label: Shock

Herkomst: Verenigde Staten, 2006

Speelduur: 95 minuten

Geluid: Engels

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 22 augustus 2011  

 
Extra's:
• Trailer,
• Trailershow
 

WAAROM HEEFT NIEMAND MIJ VERTELD DAT HET ZO ERG ZOU WORDEN IN AFGHANISTAN

 

Waarom Heeft Niemand Mij Verteld Dat Het Zo Erg Zou Worden In Afghanistan bekijkt de wereld door de ogen van een oorlogsveteraan die net uit Afghanistan is teruggekeerd. Hij kan maar moeilijk wennen aan het gewone leven in Amsterdam – overal waar hij kijkt, ziet hij dreiging: de Marokkaanse jongens die op het plein rondhangen, de politie die een opstootje uiteen drijft, de zwervers, de winkeldief die zich schreeuwend tegen zijn arrestatie verzet. Het leven in Amsterdam is een voortzetting van de oorlog, net zo erg als in Afghanistan. Langzaam maar zeker lijkt de hoofdpersoon zijn verstand te verliezen.

 

Waarom Heeft Niemand Mij Verteld Dat Het Zo Erg Zou Worden In Afghanistan is de eerste speelfilm die opgenomen werd met de camera van een mobiele telefoon. De moeilijk te onderscheiden, gepixelde beelden werken vervreemdend en verontrustend. Ze maken de toenemende paranoia van de hoofdpersoon voelbaar.

 
DVD details:

Regie: Cyrus Frisch

Label: Reel23

Herkomst: Nederland, 2007

Speelduur: 70 minuten

Geluid: Nederlands Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Engels ondertiteld

Kijkwijzer: 6

Releasedatum: 29 augustus 2011  

 

Extra's:

• Film als 3GP-download

 

RIETVELD TV SEIZOEN 3
 

Op de Gerrit Rietveld Academie worden jaarlijks heel veel unieke films en video's geproduceerd. Deze worden sinds 1970 in de kelder van de academie bewaard. Soms vergeten werk van succesvol geworden kunstenaars. Maar ook klassiekers van onbekende studenten. Wat er na hun eindexamen precies met deze kunstenaars gebeurt is heel divers. Sommige van hen zijn ondertussen bekend geworden terwijl anderen een nieuwe weg zijn ingeslagen.

 

Rietveld TV is een televisieprogramma waarin het werk van Rietveld-studenten te zien is. In dit derde seizoen richt het programma zich op oud-studenten. In iedere aflevering laten twee kunstenaars zowel vroeg als recent werk zien. Alle bijdragen worden geïntroduceerd door de makers zelf. Zo ontstaat een belangrijk overzicht van 40 jaar Rietveld Academie en haar studenten in bewegend beeld.

 

Op deze dvd vind je alle afleveringen uit het seizoen van 2010 - 2011.

 
DVD details:

Label: Rietveld TV

Herkomst: Nederland, 2011

Speelduur: 90 minuten

Geluid: stereo

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 29 augustus 2011  

 

BLACK PAST
 

Tiener Tommy (Olaf Ittenbach) vindt een oude spiegel op de vliering en besluit die op te hangen. Helaas voor Tommy, zijn vrienden, de bewoners van het huis en al het andere dat kan kruipen en lopen, huist er in de spiegel een bloeddorstige geest, die alles wat leeft aan stukken rukt. Wat overblijft is een onherkenbare bloederige pulpmassa.

 

Black Past is de eerste film van Olaf Ittenbach en één van de wildste cult-splatterfilms aller tijden... Dit is echte gore!

 

DVD details:

Regie: Olaf Ittenbach
Label: Encore
Cast: Olaf Ittenbach, Andrea Arbter, André Stryi

Herkomst: Duitsland, 1989

Speelduur: 76 minuten

Geluid: Duits Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0

Beeld: 4:3

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 29 augustus 2011  
 

THE BURNING MOON

 

De vervelende tiener Peter (gespeeld door Olaf Ittenbach) moet op zijn kleine zusje passen en besluit om haar voor het slapen gaan te verwennen met twee gory verhaaltjes. Het eerste gaat over een jong meisje dat denkt de "ware" ontmoet te hebben. In feite blijkt haar nieuwe liefde echter een psychopaat te zijn, die zijn perverse fantasieën uitleeft op Julia en haar familie. In het tweede verhaal zien we een pastoor die een wel zeer bizar dubbelleven leidt... 's Nachts vermoordt en verkracht hij vrouwen om overdag zijn God te dienen... The Burning Moon is een underground splatterfilm van één van de meest beruchte regisseurs aller tijden: Olaf Ittenbach!

 
DVD details:
Regie: Olaf Ittenbach
Label: Encore
Cast: Olaf Ittenbach, Andrea Arbter, Ellen Fischer

Herkomst: Duitsland, 1992

Speelduur: 98 minuten

Geluid: Duits Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0

Beeld: 4:3

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 29 augustus 2011  PREMUTOS

 

Premutos, de eerste van de gevallen engelen, wil over de wereld heersen. Een eeuwenoude Bijbeltekst is zijn enige mogelijkheid om opnieuw tot leven gewekt te worden en de wereld en al dat leeft te terroriseren.

 

In Duitsland viert de vader van de jonge Mathias (Olaf Ittenbach) zijn verjaardag. Gravend in de tuin vindt hij een vreemd oud boek en een geel drankje. Wat hij niet weet, is dat het Premutos' boek is dat in 1943 in de tuin werd verborgen door een boer die zijn dode vrouw nieuw leven wilde geven. Als Mathias met het boek en de gele vloeistof in aanraking komt, transformeert hij in een monster en roept een leger van zombies tot leven. Nu is de weg vrij voor de gevallen engel Premutos! Maar Mathias' door wapens bezeten vader laat zijn verjaardagsfeestje niet verpesten door een stelletje ondoden!

 
DVD details:

Regie: Olaf Ittenbach

Label: Encore

Cast: Olaf Ittenbach, Fidelis Atuma, Heiko Bender

Herkomst: Duitsland, 1999

Speelduur: 106 minuten

Geluid: Duits Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0

Beeld: 4:3

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 29 augustus 2011