:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE FRENCH CONNECTION DVD-BOX
PERSBERICHT: THE FRENCH CONNECTION DVD-BOX
Bron: Fox - Datum: 2002-03-27 - Geplaatst door: Serge
Fox lanceert een prachtige dvd-box met unieke extra's.

De French Connection, goed voor vijf oscars, is één van de beste politiethrillers uit de filmgeschiedenis. De beklemmende, razend spannende actiescènes en het ijzersterke script met goed uitgewerkte personages maken de French Connection tot cinema zoals u zelden te zien krijgt. Dit spektakel zal u voor uw thuisbioscoop gekluisterd houden! Fox biedt liefhebbers en verzamelaars het neusje-van-de-zalm: een dvd-box met drie schijven, waaronder één schijf met prachtige extra's. Vanaf 24 april te verkrijgen in uw speciaalzaak.

Heroïne uit Marseille overspoelt New York
The French Connection is gebaseerd op een waar verhaal en draait rond twee onvermoeibare speurders, Popeye Doyle (Gene Hackman) en Buddy Rosso (Roy Scheider), die via een kleine heroïnedealer op het spoor komen van een veel grotere drugshandel tussen het Europese Marseille en de VS. De belangrijke Franse drugshandelaar Alain Charnier (Fernando Rey) en zijn lijfwacht zijn op dat ogenblik in New York maar aarzelen om hun deal te sluiten als ze doorkrijgen dat Doyle en Rosso hen op de hielen zitten.

In deel twee van The French Connection achtervolgt Doyle de heroïnehandelaar tot in Marseille, het centrum van de Europese drugshandel in de jaren zeventig. Met zijn agressieve methodes verknoeit hij een lokale politiecampagne, wat de samenwerking niet ten goede komt. Bovendien krijgt de heroïnebende hem te pakken. Ze sluiten Doyle op en spuiten hem dagenlang in met de verslavende drug. Als een haveloze junk belandt hij terug op de straatstenen van de Franse havenstad, de ultieme vernedering. Maar Doyle overwint zijn verslaving en zet de finale klopjacht in op Charnier, die via de haven tracht te ontkomen.

De straat als leerschool
The French Connection blinkt uit door realisme. Regisseur William Friedkin deed z'n research op de straat met de hulp van twee echte agenten van de drugsbrigade, Eddie Egan en Sonny Grosso. Zij dienden als voorbeeld voor Popeye Doyle en Buddy Rosso en inspireerden de scenarist met authentieke dialogen. Ze kregen ook een cameo-optreden in de film als de oversten van Doyle en Russo.

Fernando Rey
De casting van Fernando Rey als heroïnehandelaar was een echte voltreffer. De Spaanse acteur, bij cinefielen bekend van zijn rollen in Buñuel-films, werd gekozen omwille van z'n vertolking in Belle du Jour. Gek genoeg speelde hij net niet in deze Buñuel en Rey was evenmin Franstalig. Toch bleek hij perfect gecast voor de rol van de gesofisticeerde, immorele Alain Charnier.

Bijna dodelijk stuntwerk
Een aantal bloedstollende scènes in de beroemde auto-achtervolgingsscène uit deel één werden niet in scène gezet maar zijn gewoon, zij het onbedoeld, echt. De achtervolging werd op locatie in de New Yorkse straten opgenomen en moest in principe in één shot worden vastgelegd. De bewuste straten werden slechts enkele minuten voor de stuntrijders zouden starten, afgezet. Maar blijkbaar was lang niet iedereen daarvan op de hoogte. De vrouw met de baby in de kinderwagen die net niet wordt aangereden, is authentiek. Ook in andere stukken zie je echte voorbijgangers rennen voor hun leven. Gelukkig werd niemand gewond. De producers kozen ervoor om de echte scènes op te nemen in de film. Ook de botsing op het kruispunt was onvoorzien, maar werd omwille van het realisme behouden.

Bekroningen en nominaties
- Genomineerd voor acht Oscars
- Winnaar van vijf Oscars (1972): Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur (Gene Hackman), Beste Filmredactie, Beste Scenario
- Winnaar van drie Golden Globes
- Winnaar van twee BAFTA Awards
- Winnaar van The Director's Guild of America Award

Specificaties:
Beeld: 1:85.1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 1971-1975
Leeftijd: 16
Speelduur: ? min.

Extra's:
Disc 1:
• Film The French Connection
• Audiocommentaar van regisseur William Friedkin
• Audiocommentaar van acteurs Gene Hackman en Roy Scheider
• Bioscooptrailer

Disc 2:
• BBC-documentaire "The Poughkeepsie Shuffle" (53 min.)
• Documentaire "The Untold Story Of The French Connection" (60 min.)
• Zeven verwijderde scènes
• Featurette: William Friedkin over de verwijderde scènes (17 min.)
• Bioscooptrailers
• Fotogalerij

Disc 3:
• Film The French Connection 2
• Audiocommentaar van regisseur John Frankenheimer
• Audiocommentaar van acteur Gene Hackman en producent Robert Rosen
• Bioscooptrailers
• Fotogalerij


Recent nieuws van dezelfde bron