:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2011
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2011
Bron: Filmfreaks - Datum: 2011-10-20 - Geplaatst door: Werner
JACQUES TATI COLLECTIE
 

De Franse acteur en regisseur Jacques Tati regisseerde slechts zes speelfilms, maar geldt als een van de belangrijkste filmauteurs van de twintigste eeuw. Mon Oncle werd tijdens het filmfestival van Cannes 1958 bekroond met de Speciale Juryprijs en won een jaar later de Oscar voor beste buitenlandse film. Play Time wordt door filmcritici beschouwd als het belangrijkste en radicaalste werk van de Franse acteur en regisseur Jacques Tati. In Les Vacances De M. Hulot, Tati's meest succesvolle film, maakt Monsieur Hulot voor het eerst zijn opwachting. De pijprokende, in regenjas gehulde Hulot was het ideale vehikel voor Tati's zachtmoedige satire: hij wandelt als anonieme burger door het complexe menselijke bestaan en houdt zo de burgerij een spiegel voor.

 
DVD details:

Label: Eye

Cast: Jacques Tati, Barbara Dennek, Raymond Carl

Herkomst: Frankrijk, 1953 / 1958 / 1967,

Speelduur: 110 + 125 + 88 minuten,

Geluid: Frans stereo / mono,

Beeld: 4:3,

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 14 november 2011
 

STEAM OF LIFE    

 

Dikke mannen, magere mannen, afgetrainde mannen, kerstmannen, zwervers: allemaal bezoeken ze de Finse sauna. Wie geen sauna in de buurt heeft, bouwt er eentje. Beelden van mannen in een oude, beslagen caravan, auto of telefooncel lijken scènes uit een absurdistisch toneelstuk. Eenmaal in de sauna, veelal met een fles drank bij de hand, komen de verhalen los. Omgeven door stoom, naakt en zwetend, laten zij hun gevoelige kant zien. Een dikke man vertelt snikkend over zijn jeugdtrauma, een andere man vertelt hoe dankbaar hij is voor zijn huidige, simpele leven, na een voorgeschiedenis van drank en misdaad, een vader huilt om zijn gestorven kind. In de stoom van de sauna lijken tranen minder op te vallen. Mooie, ontroerende, kleine verhalen worden afgewisseld met beeldenvan het Finse landschap. Het beeld van de Scandinavische man als stoere, ruwe bolster is na het zien van Steam Of Life voorgoed veranderd. Even is er nog hoop op voorspelbare mannenpraat over sport, seks en auto's als we een groep halfnaakte, bier drinkende mannen in een kleedkamer nieuwsgierig over een mobieltje gebogen zien. Het blijken babyfoto's te zijn.

 
DVD details:

Regie: Joonas Berghäll / Mika Hotakainen

Label: IDFA's Delicatessen

Herkomst: Finland, 2010

Speelduur: 85 minuten

Geluid Fins Dolby Surround 2.0,

Beeld: 16:9,

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 14 november 2011

 
Extra's:
• Trailers
 

SINS OF MY FATHER

 

Sins of My Father opent met beelden van enkele aanslagen in Colombia en de dreigende stem van Pablo Escobar, de drugsbaron die in de jaren tachtig verantwoordelijk was voor een golf van moorden in Colombia, waaronder die op een minister van Justitie en een presidentskandidaat. Escobar werd uiteindelijk ook vermoord. De zoon leeft nog steeds in de schaduw van zijn vaders misdaden en wil een daad stellen. Daarom schrijft hij voor de camera een brief aan de kinderen van de twee meest prominente slachtoffers van zijn vader: minister van Justitie Rodrigo Lara Bonilla en de charismatische politicus Luis Carlos Galán. De documentaire laat zien hoe ingrijpend het gewelddadige verlies van een vader is, ongeacht of deze 'goed' of 'slecht' was. Ondersteund door archiefmateriaal beschrijven de kinderen het leven van hun vaders. Ondertussen worden er pogingen gedaan om een ontmoeting te organiseren tussen de zoon van Escobar en de nakomelingen van zijn slachtoffers.

 
DVD details:

Regie: Nicolas Entel

Label: IDFA's Delicatessen

Herkomst: Colombia / Argentinië, 2009

Speelduur: 94 minuten

Beeld: 16:9

Geluid: Spaans Dolby Surround 2.0

Nederland ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 14 november 2011

 

Extra's:

• Trailers
 

ARMADILLO
 

Begin 2009 wordt de jonge Deen Mads voor zes maanden uitgezonden naar kamp Armadillo in de beruchte Afghaanse provincie Helmand. Wederopbouw in de kerntaak, maar dat boeit hem niet: oorlog betekent voor Mads in de eerste plaats spanning en avontuur. Tijdens een vuurgevecht maakt het bataljon zich schuldig aan buitensporig geweld. Beelden van de jonge militairen, high na een gewonnen confrontatie, kunnen het imago van de vredesmissie schaden. Als het thuisfront er lucht van krijgt, slaat de ontreddering in het kamp toe. De kantelende, tollende en zwiepende camera maakt van Armadillo een reis door het brein van jonge mannen voor, tijdens en na een levensbedreigende missie. Van de oorspronkelijke bravoure resten - als de adreline is uitgewerkt - slechts paranoia, wantrouwen en desillusie. Armadillo - gemaakt met gevaar voor eigen leven door regisseur Janus Metz en cameraman Lars Skree - is de meest indringende documentaire tot op heden over de aanslepende oorlog in Afghanistan.

 
DVD details:

Regie: Janus Metz

Label: IDFA's Delicatessen

Herkomst: Denemarken, 2010

Speelduur: 100 minuten

Geluid: Deens Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands en Frans ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 14 november 2011

 

Extra's:

• Interview met de regisseur

 

EL NIÑO PEZ
 

Lala, een meisje van goeden huize uit de betere buurt van Buenos Aires, wordt stapelverliefd op Guayi, en mooie meid uit Paraguay, in dienst bij de ouders van Lala. Samen dromen ze ervan naar het dorpje te trekken waar Guayi vandaan komt, aan de rand van het Ypoa meer. Een gezinsdrama zal hen echter onverhoeds scheiden.

 

DVD details:

Cast: Inés Efron, Mariela Vitale, Pep Munne

Regie: Lucía Puenzo

Label: Art Film

Herkomst: Argentinië / Paraguay / Spanje, 2009

Speelduur: 91 minuten

Geluid: Spaans Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 14 november 2011

 

Extra's:

• Trailers
 

ETRUSKEN
 

Maak kennis met een van de meest intrigerende culturen van de oudheid: de wereld van de Etrusken, heersers over Italië en erflaters van het moderne Europa. Spectaculaire archeologische vondsten uit de nederzettingen en de dodensteden van Italië tonen de Etrusken als machthebbers en levensgenieters van formaat. Zij hielden van competitie en sport: zij introduceerden het gladiatorengevecht en de wagenrace in Italië. Zij namen veel culturele en relgieuze elementen over van de Grieken: het alfabet (dat de westerse wereld nog steeds gebruikt), tempelbouw, schilderkunst en verschillende goden en godinnen. Andere eigenschappen waren typisch Etruskisch: de ingewikkelde rituelen om de toekomst te voorspellen en de unieke positie van de Etruskische vrouw. Het Etruskische gebied lag tussen de rivieren van de Arno en de Tiber. Zij verkregen hun rijkdom door landbouw, handel en mijnbouw. Hun welvaart was legendarisch, evenals hun hang naar luxe, sport en vertier. Hun macht strekte zich over heel Italië uit. Zelfs Rome stond een tijd lang onder Etruskisch bewind. Er is veel van hun cultuur bewaard gebleven, maar er blijven nog vele raadsels: de oorsprong en het dramatische einde van hun beschaving zijn nog steeds een mysterie. Deze film over de beschaving van de Etrusken laat u ervaren hoe hun cultuur haar sporen heeft nagelaten in vele facetten van onze westerse samenleving.

 
DVD details:

Regie: Ian Denyer

Label: ParoDoc

Herkomst: Groot-Brittannië, 2004

Speelduur: 50 minuten

Geluid: Engels 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 14 november 2011

 

FATE / STAY NIGHT: UNLIMITED BLADE WORKS

 

Shiro Emiya is een doodgewone leerling met een heel normaal leventje. Maar wanneer hij op een nacht aangevallen wordt door een kwaadaardig wezen, zet dat zijn bestaan volledig op zijn kop. Shiro raakt betrokken bij een heroïsch gevecht om het bezit van de Heilige Graal die iedere wens in vervulling doet gaan. Een hevige, genadeloze strijd tussen magische krijgers die elk voorstellingsvermogen te boven gaat. Fate / Stay Night: Unlimited Blade Works is de spectaculaire verfilming van het gelijknamige en succesvolle videospel. Deze anime biedt alles wat de ware liefhebber begeert; een spannend verhaal, adembenemende animaties en spetterende, alles overtreffende actiescènes. Fate / Stay Night: Unlimited Blade Works is een modern anime-meesterwerk, dat je zeker niet mag missen.

 

DVD details:

Regie: Kenichi Takeshita

Label: Shock

Herkomst: Japan, 2010

Speelduur: 105 minuten

Geluid: Japans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 14 november 2011

                     

À L'ORIGINE
 

Sjoemelaar Paul is bezig met een handeltje in gestolen bouwmaterialen als hij op een nooit afgewerkte snelweg stuit. Voor de bewoners van deze arme regio beloofde de snelweg ooit een aansluiting met de rest van Frankrijk, en daarmee een beter leven. Totdat milieuactivisten er een stokje voor staken. Nog steeds hopend op voltooiing van de weg, zien de omwonenden Paul aan voor de nieuwe projectmanager. In eerste instantie voelt hij wel wat voor een zwendeltje. Terwijl goedgelovige aannemers hem smeergeld toestoppen, stapelt Paul de ene op de andere leugen. Als hij in een van de omliggende stadjes als held onthaald wordt en zelfs de aantrekkelijke burgemeester voor hem valt, ontdekt hij dat hij geen kant meer op kan. Worstelend met emoties waar de einzelgänger nooit eerder mee te maken had, raakt hij steeds verder verstrikt in een web van verwachtingen en oplichterij. À l'Origine is de tweede film van regisseur Xavier Giannoli (Quand J'Étais Chanteur) die in Cannes werd genomineerd voor een Gouden Palm. In deze thriller, die werd gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, bouwt hij de spanning tussen topacteurs François Cluzet (Les Petits Mouchoirs, Tell No One) en Emmanuelle Devos (Un Conte De Noël, Sur Mes Lèvres) laag na laag invoelbaar op.

 

DVD details:

Cast: François Cluzet, Emmanuelle Devos, Gérard Depardieu

Regie: Xavier Giannoli

Label: Liberty Production

Herkomst: Frankrijk, 2009

Speelduur: 130 minuten

Geluid: Frans Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 28 november 2011

 

SHAHADA
 

De debuutfilm van Burhan Qurbani volgt de levens van drie moslims in Berlijn. Ingedeeld in hoofdstukken volgens de vijf zuilen van de Islam worden puzzelstukken aangereikt over de personages en hun relatie tot en ontwikkeling in het geloof. Centraal in de film staat de gebedsruimte van Vedat, een ruimdenkende, begripsvolle Islamitische voorganger. Zijn jonge dochter Maryam worstelt met de conflicterende situatie tussen haar geloof en het losbandige uitgaansleven van de jeugd. Ze heeft haar zwangerschap voortijdig afgebroken. en belandt hierdoor in een crisis, ze ziet in alles voortekenen van de straf van God. Ze veroordeelt zichzelf streng en gaat ervan uit dat ook god dit dus doet. De Senegalees Sammi volgt de lessen van Vedat en woont samen met zijn strenggelovige moeder. In de fabriek waar hij werkt probeert hij krampachtig een vorm te vinden voor de ontluikende gevoelens in de omgang met de homoseksuele Daniel. Hij probeert dit te verbergen voor zijn strenge moeder en zijn agressieve collega Sinan, de vader van Maryam's ongeboren kind. De agent Ismail komt hij oog in oog te staan met zijn onverwerkt verleden; Leyla. Enkele jaren daarvoor heeft hij op een inbreker geschoten en haar daarbij in de zwangere buik geschoten. Zijn schuldgevoel werkt als een splijtzwam in zijn gezin en Leyla ziet in hem een boodschapper van god 

 

DVD details:

Cast: Carlo Ljubek, Maryam Zaree, Jeremias Acheampong

Regie: Burhan Qurbani

Label: Contact Film (Nederlands), Imagine (Vlaanderen)

Herkomst: Duitsland, 2010

Speelduur: 90 minuten

Geluid: Duits / Engels / Senegalees 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld - De Vlaamse versie bevat ook Franse ondertitels

Kijkwijzer: 12

Releasedatum: 28 november 2011

 

Extra's:

• Trailer,

• Interview met regisseur en actrice,

• Verwijderde scènes

 

EL BULLI: COOKING IN PROGRESS

 

Speciale combinatie van dvd en boek

 

Deze bijzondere uitgave omvat een 54 pagina's tellend boek en dvd in een luxe verpakking, waarvan het hart wordt gevormd door de prijswinnende film El Bulli: Cooking In Progress, de dit jaar verschenen documentaire over een van de belangrijkste chef-koks ter wereld, Ferran Adrià. Ook bevat de dvd tien videoportretten van Nederlandse en Vlaamse sterrenchefs bij wijze "culinaire hommage". In het boekje vindt u persoonlijke verhalen over de invloeden van Ferran Adrià en tien indrukwekkende toprecepten om thuis te bereiden. Recentelijk sloot het wereldberoemde driesterren restaurant El Bulli in Roses voorgoed zijn deuren. De internationale documentaire El Bulli: Cooking In Progress van regisseur Gereon Wetzel, die nu nog met veel succes te zien is in de filmtheaters, geeft voor het eerst een intiem kijkje in het laboratorium én de keuken van de meest revolutionaire chef-kok ter wereld: Ferran Adrià.

 
DVD details:

Regie: Gereon Wetzel

Label: Cinema Delicatessen

Herkomst: Duitsland, 2011

Speelduur: 108 minuten

Geluid: Catalaans 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld  

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 28 november 2011

 

Extra's:

• Tien videoportretten van sterrenchefs

 

WINTER VACATION
 

Met zijn derde film Winter Vacation won dichter, schrijver en filmmaker Li Hongqi in Locarno een Gouden Luipaard. De film speelt zich grotendeels af op de laatste dag van de wintervakantie in een mistroostig industriestadje in Noord-China. Een groepje scholieren dat zich verveelt en doelloos rondhangt, heeft niet eens de energie om herrie te trappen. Met vaste, afstandelijke camerastandpunten registreert Li het leven van de dorpsbewoners. Misschien nog wel het minst te benijden is Zhou Zhangxin, een jongetje dat in een kamer zit met zijn depressieve opa, van wie hij niet buiten mag spelen. Als een meisje hem vraagt wat hij later wil worden, zegt hij: 'Een wees.' Hongqi 's droogkomische, ingehouden stijl riep al vergelijkingen op met Jim Jarmusch, Aki Kaurismäki en Roy Andersson. Het Hubert Bals Fonds van het IFFR ondersteunde de post-produktie van deze film.

 

DVD details:

Regie: Hongqi Li
Label: Tiger Releases
Cast: Jinfeng Bai, Lei Bao, Hui Wang

Herkomst: China / Zwitserland, 2010

Speelduur: 91 minuten

Geluid: Mandarijn Dolby Surround 2.0

Beeld: 16:9

Kijkwijzer: AL

Releasedatum: 28 november 2011

 

Extra's:

• Trailers
 

GROMOZEKA
 

Gromozeka is de naam van een bandje dat door drie boezemvrienden in hun jeugd werd opgericht. Gromozeka is ook een figuurtje uit een kinderanimatie die een van hen, een politieagent, nog altijd leuk lijkt te vinden vanwege het motto: 'Ik heb geen geluk in het leven!' Zijn werk is een sleur en zijn vrouw en zoon lijken niet echt om hem te geven. Zijn vrienden - een taxichauffeur en een chirurg - zijn niet fortuinlijker. De eerste komt erachter dat zijn enige dochter een verborgen leven leidt, de tweede kan niet kiezen tussen zijn vrouw en zijn minnares. De levens van de drie oude vrienden verlopen parallel en kruisen elkaar in Gromozeka op een subtiele manier. Deze tegelijkertijd grappige, ernstige en ontroerende film gaat over mannen die zich verzetten tegen de banaliteit van alledag en over de anonimiteit van het leven in een grote stad.

 
DVD details:

Regie: Vladimir Kott

Label: Tiger Releases

Cast: Nikolay Dobrynin, Boris Kamorzin, Leonid Gromov

Herkomst: Rusland, 2011

Speelduur: 104 minuten

Geluid: Russisch 2.0

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: 16

Releasedatum: 28 november 2011

 

Extra's:

• Korte film,

• Trailer
 

SCHIZO
 

De vijftienjarige Moestafa, bijgenaamd Schizo vanwege gedragsproblemen, houdt op met school. Hij krijgt van zijn moeders vriend de opdracht om mannen te vinden voor illegale bokswedstrijden. Zijn leven verandert volledig als één van de door hem geronselde mannen ernstig gewond raakt en overlijdt. Zoals beloofd brengt Schizo het prijzengeld naar de jonge weduwe van de man. Er ontstaat een schuchtere vriendschap tussen de twee en Schizo wordt verliefd. De film ontwikkelt zich als een fraai gefotografeerd, humorrijk drama waarin tederheid en bikkelharde gevechten elkaar afwisselen. Naast de stille, moedige Schizo speelt het Kazachstaanse landschap een hoofdrol met zijn surrealistische leegte. Omarova laat zien dat zelfs in een land waar de dood overal op de loer ligt, er liefde kan ontluiken.

 
DVD details:
Regie: Guka Omarova
Label: Contact Film

Cast: Olzjas Noesoeppajev, Eduard Tabisjev, Olga Landina

Herkomst: Kazachstan / Rusland, 2004

Speelduur: 86 minuten

Geluid: Russisch Dolby Digital 5.1

Beeld: 16:9

Nederlands ondertiteld

Kijkwijzer: AL

 

De titel Schizo, die eerder dit jaar al was aangekondigd, is vanaf heden op dvd verkrijgbaar.

 


UIT HET ARCHIEF