:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Twin Pics >> PERSBERICHT: A SEPARATION EN LE CHAT DU RABBIN
PERSBERICHT: A SEPARATION EN LE CHAT DU RABBIN
Bron: Twin Pics - Datum: 2012-01-05 - Geplaatst door: Werner
A SEPARATION
Veel rijker en complexer dan alleen maar de kroniek van een pijnlijke vechtscheiding, A Separation is groots drama en zo spannend als een Hitchcock.

Synopsis
De vrouw van Nader wil samen met hem en hun dochter Termeh Iran verlaten. Ze heeft alles al geregeld en staat erop om in het buitenland een nieuw leven te beginnen. Nader heeft echter zijn bedenkingen. Hij is bezorgd over zijn demente vader en hij wil hem niet aan zijn lot overlaten. Hij besluit daarom dat het gezin thuis moet blijven. Zijn vrouw Simin is het hier niet mee eens en weigert nog langer met hem samen te wonen. Ze vertrekt naar haar moeder en laat Nader en Termeh alleen achter. Nader kan maar moeilijk met deze nieuwe situatie omgaan en huurt een jonge vrouw in om op zijn zieke vader te passen. Hij weet alleen niet dat zijn nieuwe hulp niet alleen zwanger is, maar ook zonder de toestemming van haar man werkt.. Nader komt al snel terecht in een web van leugens, manipulatie en confrontaties.

Extra’s:
• Interview met de regisseur
• Interview met Leïla Hatami

Technische gegevens
Regie: Asghar Farhadi
Genre: Fictie
1 DVD 9
Speelduur: 120 min
Taal: Farsi, Frans
Geluid: 3.0
Beeldformaat: 16/9 comp. 4/3, 1.85:1
Ondertiteling: Nederlands, Frans


LE CHAT DU RABBIN

Tekenaar en scenarist Joann Sfar (Gainsbourg vie héroïque) is terug met zijn tweede film Le Chat Du Rabbin, een adaptatie van zijn eigen succesvolle stripreeks rond de sprekende kat.

Synopsis
Algiers in de jaren ’20. Rabbijn Sfar woont samen met zijn dochter Zlabya, een luidruchtige pagegaai en een speelse kat. Op een dag peuzelt de kat de papegaai op en begint hij te praten. Maar tot grote ergernis van de rabbijn vertelt hij alleen maar leugens. Sfar wil van de kat af maar die is smoorverliefd op Zlabya en is tot alles bereid om hij haar te blijven... zelfs zijn Bar-Mitsva doen! Daarvoor moet de rabbijn hem de “10 geboden van Mozes” bijbrengen. Op een dag ontvangt Sfar een brief : de rabbijn is verplicht een dictee in het Frans af te leggen om zijn job te behouden. Om hem te helpen roept de kat de hulp van “God” in wat heiligschennis is. De rabbijn slaagt voor het dictee maar de kat kan niet meer praten. Hij wordt terug behandelt als een gewoon huisdier. Zijn enige vriend is een russische schilder die op zoek is naar een ingebeeld Jeruzalem waar zwarte joden woonden. De schilder slaagt erin de rabbijn, een oude Tsarensoldaat, een zanger en de kat te overtuigen om samen met hem op tocht de gaan.

Extra:
• Exclusieve making of (25 min)

Technische gegevens
Regie: Joann Sfar
Genre: Animatie
1 DVD 9
Speelduur: 100 min
Geluid: Dolby Digital 5.1 et 2.0
Beeldformaat: 16/9 comp. 4/3
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands