:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: THE PRINCESS DIARIES (HUUR)
PERSBERICHT: THE PRINCESS DIARIES (HUUR)
Bron: Buena Vista - Datum: 2002-04-16 - Geplaatst door: Serge
Walt Disney Home Entertainment presenteert

THE PRINCESS DIARIES

Een film van Gary Marshall, producer van Pretty Woman

Te huur op DVD vanaf 23 april 2002

Mia Thermopolis (ANNE HATHAWAY) is een intelligente tiener die echter vreselijk verlegen en onhandig is. Met de steun van haar beste vriendin Lilly probeert ze moeizaam om elke schooldag te overleven zonder de aandacht al te veel naar zich toe te trekken. Maar haar wens om onzichtbaar te worden verdwijnt volkomen als haar strenge grootmoeder (JULIE ANDREWS) haar ongelofelijk nieuws vertelt: Mia is in werkelijkheid een prinses, de troonopvolgster van Genovia, en ze heeft drie weken tijd om te beslissen of ze de troon van haar koninkrijk wenst te bestijgen! Met tegenzin aanvaardt Mia - die in werkelijkheid Hare Koninklijke Hoogheid Amelia heet - om de opleiding te volgen die van haar een echte prinses moet maken. Dat is het begin van de lachwekkende metamorfose van de onhandige Mia tot de elegante Prinses Amelia.

De actrices
JULIE ANDREWS (Koningin Clarisse Renaldi, de grootmoeder van Mia), die in 1964 bekroond werd met een Oscar voor haar memorabele vertolking van Mary Poppins, speelt hier voor het eerst sinds 36 jaar opnieuw in een film van Walt Disney Pictures. Na haar huwelijk in 1969 met producer Blake Edwards heeft ze meegespeeld in tal van zijn films, waaronder " Victor Victoria " in 1982 en " That's life " in 1986. Daarvoor vertolkte de actrice hoofdrollen in grote kaskrakers zoals " The Sound of Music " (1965) van Robert Wise en " Torn Curtain " (1966) van Alfred Hitchcock. Na te hebben geschitterd in tal van films, toneelstukken en televisieseries - waaronder haar eigen show op de zender ABC " The Julie Andrews Hour ", wijdt de Engelse actrice zich vandaag aan het schrijven van kinderverhalen.

De film " Princess Diaries " betekende voor de jonge talentrijke actrice ANNE HATHAWAY de grote doorbraak. In deze film vertolkt ze op een scherpzinnige en natuurlijke manier een tiener die van de ene dag op de andere een prinses wordt. Anne Hathaway heeft Dramatische Kunst gestudeerd aan het Paper Mill Playhouse in New Jersey en heeft al gefigureerd in verschillende televisieseries. De actrice is ook een talentrijke sopraan die meegewerkt heeft aan twee concerten van de Carnegie Hall. In Hollywood wordt Anne al vergeleken met Julia Roberts.

De producer
GARRY MARSHALL is gezien zijn grote kassuccessen een onomzeilbare producer en auteur van films, toneelstukken en televisiereeksen. In 1990 maakte hij " Pretty Woman ", een van de grootste filmsuccessen van de Disney Studios. Nadien draaide hij " Other Sister " met Diane Keaton en Juliette Lewis en " Frankie and Johnny " met Michelle Pfeiffer en Al Pacino. Daarna werkte hij opnieuw samen met Julia Roberts en Richard Gere voor " Runaway Bride " - om er maar een paar te noemen.

Beeld: ?
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Engels, Nederlands