:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: KOOPDVD JUNI 2002
PERSBERICHT: KOOPDVD JUNI 2002
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2002-05-03 - Geplaatst door: Serge
BLACK ROBE
In the winter of 1634, an extraordinary man began a perilous journey into the North American wilderniss.

Synopsis:
In de 17e eeuw trekt de jonge jezuïet Laforgue de Noord-Amerikaanse wildernis in met de missie om de inheemse bevolking die men als ‘wilden’ beschouwd, te bekeren en hun ziel te redden. Daarbij krijgt hij hulp van Daniel, een Franse timmerman, en de Indiaanse chief Chomina. Daniel en Chomina’s dochter Annuka worden verliefd op elkaar. Doordat Laforgue vasthoudt aan zijn riten als geestelijke, zien sommige Indianen in hem de duivel, terwijl Daniel zich al snel aanpast. Dit maakt hun tocht tot een ware overlevingstocht, waarin Laforgue langzamerhand steeds meer respect krijgt voor de Indianen.

Regie: Bruce Beresford (Double Jeopardy, Driving Miss Daisy)
Cast: Lothaire Bluteau (I Shot Andy Warhol, Orlando) - August Schellenberg (Iron Will, Free Willy) - Aden Young (Sniper, Paradise Road) - Sandrine Holt (Rapa Nui, Dance Me Outside)
Genre: Avontuur
Speelduur: 100 minuten
Releasedatum: 04-06-02 op koopDVD

Specificaties DVD:
Extra’s: Trailer, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic. Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0



HENRY V
The great adventure of a king who defied the odds to prove himself a man.

Synopsis:
Wanneer zijn rechten op de Franse troon hem ontzegd worden, besluit Henry V (Kenneth Branagh) van Engeland om een oorlog op Frankrijk voor te bereiden. Een samenzwering bedreigt zijn plan, maar deze wordt op tijd ontdekt en de samenzweerders worden zonder pardon ter dood gebracht. Eenmaal in Frankrijk wordt na heftige weerstand van de Fransen Harfleur ingenomen. Het haveloze Engelse leger trekt op naar Calais. Onderweg wordt een ongelijke strijd gevoerd tegen de veel beter uitgeruste Franse troepen. Ondanks de Franse overmacht, weet Henry V de overwinning te behalen. Hij kondigt aan met prinses Catherine (Emma Thompson), de dochter van de Franse koning, te trouwen om hun twee landen nader tot elkaar te brengen.

Regie: Kenneth Branagh (Hamlet, Much Ado about Nothing, Peter’s Friends)
Cast: Kenneth Branagh - Charles Kay (Amadeus, Beautiful People) - Paul Scofield (Quiz Show, Hamlet) - Emma Thompson (Sense and Sensibility, The Remains of the Day, In the Name of the Father)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 145 minuten
Releasedatum: 04-06-02 op koopDVD

Bijzonderheden: Bewerking van het gelijknamige toneelstuk van William Shakespeare. ‘Henry V’ won een Oscar© voor Beste Kostuums, werd genomineerd in de categorie Beste Acteur en Beste regisseur (beiden: Kenneth Branagh) en won drie European Film Awards: Best Actor, Best Director, Best Young Film.

Specificaties DVD:
Extra’s: Trailer, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic. Geschikt voor alle beeldformaten.
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0



A CHANGE OF SEASONS
What happens to a marriage when both husband and wife have lovers – under the same roof?

Synopsis:
Wanneer Karen Evans (Shirley MacLaine) ontdekt dat haar man Adam (Anthony Hopkins) een affaire heeft met Lindsay Routledge (Bo Derek), één van de studenten die hij als professor lesgeeft, is ze onaangenaam verrast. Ze besluit het er niet bij te laten zitten en hem met gelijke munt terug te betalen door iets te beginnen met de jonge timmerman die door Adam voor een klus is ingehuurd. Dit tot woede van Adam, waarna Karen hem er fijntjes op attendeert dat als hij een minnares mag hebben, zij toch wel een minnaar mag hebben? Dit is echter hopeloos verwarrend voor de buitenwereld, zo blijkt wanneer het hele gezelschap op vakantie gaat en hun dochter Kasey en Lindsay’s vader Steven langskomen…

Regie: Richard Lang
Cast: Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Remains of the Day, Shadowlands) - Shirley MacLaine (Terms of Endearment, Steel Magnolias) - Bo Derek (Tommy Boy, 10)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 102 minuten
Releasedatum: 04-06-02 op koopDVD

Specificaties DVD:
Extra’s: Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic. Geschikt voor alle beeldformaten.
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0



LAST EXIT TO BROOKLYN
Rauwe film over een wijk in Brooklyn waar de spanningen hoog oplopen tijdens een staking, met Jennfer Jason-Leigh in een glansrol.

Synopsis:
Brooklyn, New York, 1952. De werknemers van de grootste fabriek in Brooklyn staken. Vanuit een situatie van verveling en ontevredenheid zoeken de stakers elkaar op, waarbij de spanningen hoog oplopen en de gebeurtenissen elkaar snel opvolgen. Zo heeft Vinnie met zijn vrienden een lucratief handeltje opgezet in het bestelen van de mannelijke klanten van een louche bar met de hulp van de prostituee Tralala. Tralala op haar beurt lijkt haar hart te hebben verloren aan een militair, terwijl Harry vanuit onvrede meer naar aantrekkelijke mannen taalt dan naar zijn vrouw. Big Joe’s dochter blijkt zwanger van Tommy, waarop Joe Tommy in elkaar slaat. De situatie escaleert in een gewelddadige finale, die samenvalt met het eind van de staking. Merkwaardig genoeg gaat het leven hierna gewoon rustig verder, bijna alsof er niets is gebeurd…

Regie: Uli Edel (Body of Evidence, Christiane F.)
Cast: Jennifer Jason-Leigh (Single White Female, Backdraft) - Stephen Lang (Shadow Conspiracy, Tombstone) - Burt Young (Mickey Blue Eyes, Once Upon a Time in America) - Peter Dobson (The Frighteners, Drowning Mona)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 102 minuten
Releasedatum: 04-06-02 op koopDVD

Specificaties DVD:
Extra’s: Trailer, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic. Geschikt voor alle beeldformaten.
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0



CROCODILE DUNDEE IN LOS ANGELES
He heard there was wildlife in L.A. He didn’t know how wild.

Synopsis:
Mick ‘Crocodile’ Dundee (Paul Hogan) heeft de reputatie de beroemdste krokodillenjager ter wereld te zijn. In zijn thuisland Australië, waar hij met zijn grote liefde Sue Charlton (Linda Kozlowski) en hun achtjarige zoontje Mikey woont, geldt hij daarom als de grootste toeristische attractie van de Northern Territory. Als Sue’s vader vanuit New York haar hulp inroept, omdat de krant die hij uitgeeft na de dood van de hoofdredacteur stuurloos is geworden, kan ze de verleiding om haar oude beroep van journalist weer op te pakken niet weerstaan. Eenmaal in Los Angeles zetten Mick en Mikey ongewild hun nieuwe omgeving op z’n kop met hun gewaagde naïviteit en rare fratsen. Ondertussen ontdekt Sue dat de voormalig eindredacteur weleens vermoord kan zijn, omdat hij de waarheid rond een geheimzinnige filmmaatschappij boven water probeerde te krijgen. Samen met Mick gaat ze op onderzoek uit. Met een combinatie van zijn natuurlijke jachttalent, zijn bijna enge band met dieren en zijn nieuwe vaardigheden in misdaadbestrijding (opgepikt van het kijken naar ‘Cops’ en ‘N.Y.P.D. Blue’) gaat Mick achter de criminelen aan…

Regie: Simon Wincer (Free Willy, Harley Davidson and the Marlboro Man)
Cast: Paul Hogan (Lightning Jack, Flipper) - Linda Kozlowski (Pass the Ammo, Village of the Damned) - Jere Burns (Greedy, My Giant)
Genre: Komedie
Speelduur: 92 minuten
Releasedatum: 18-06-02 op koopvideo en -DVD

Specificaties DVD:
Extra’s: Trailer, Featurette, Interviews, Behind the scenes, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 Anamorphic. Geschikt voor alle beeldformaten. Kleur.
Geluid: Dolby Digital 5.1



FIRETRAP
Sterke en spannende actiefilm met “Superman” Dean Cain en Lori Petty.

Synopsis:
Max Hooper is een professionele dief van hightech apparatuur die klaar is om met pensioen te gaan. Maar wanneer hij en zijn partner voor een klus 4,5 miljoen dollar krijgen aangeboden, kunnen ze niet weigeren. IQ Industries heeft een controversiële nieuwe computerchip ontwikkeld, die iedereen wil hebben. Max bedenkt een waterdicht plan om deze laatste beroving uit te voeren. Maar hij weet niet dat de CIA zijn klant is en dat een insider de bedrijfsgeheimen verkoopt, inclusief de chip. Om weg te kunnen komen veroorzaakt de insider een brand. Dit heeft een enorme explosie tot gevolg waardoor Max en een aantal onschuldige werknemers vast komen te zitten. Max is hun enige hoop tot overleven. Maar riskeert hij zijn leven om de anderen te helpen of om zijn handen op de chip te krijgen?

Regie: Harris Done
Cast: Dean Cain (Lois & Clarke: The Adventures of Superman, No Alibi) - Lory Petty (Tank Girl, Free Willy, Point Break)
Genre: Actie
Speelduur: 95 minuten
Releasedatum: 18-06-02 op koopvideo en -DVD

Specificaties DVD:
Extra’s: Trailer, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0



WALHALLA
Controversiële film van Eddy Terstall met racisme als hoofdthema.

Synopsis:
Kruidenier De Feyter (Huub Stapel) wordt langzaam weggeconcurreerd door de supermarkt van de Marokkaan Saïd (Noureddine Farihi). Om zijn nieuwe vriendin (Antje de Boeck) en zijn gezin te onderhouden, knapt De Feyter vuile klusjes op voor de rechtsradicale politicus Somers (Gène Bervoets). Het wijkje waar zich dit allemaal afspeelt, dreigt te moeten wijken voor een meubelpaleis, ‘Het Walhalla’. Om zijn plannen te verwezenlijken, spant de projectontwikkelaar Vroegop (Jan Mulder) samen met Somers. Een socialistisch raadslid (Jan de Bruyne) wordt omgekocht om zich bij de rechts-radicalen aan te sluiten. Met behulp van criminelen weten Vroegop en Somers de raciale spanningen in de wijk tot een kookpunt te brengen. Tegen deze achtergrond wordt de geestelijk achtergebleven dochter van De Feyter, Marie (Linda Jellema) verliefd op de zoon van Saïd (Najib Amhali). Haar tweelingbroertje Michel (Marc van Uchelen) probeert hier met zijn skinhead vrienden (waaronder Wim Opbrouck) hardhandig een stokje voor te steken.

'Walhalla' is een controversiele film. De makers werden beschuldigd van het tonen van expliciet geweld, maar kregen ook veel lof voor de onverbloemde wijze waarop racisme in beeld wordt gebracht. Oordeel zelf over deze "bijna verlekkerde kijk in het bordeel van extreem-rechts" (Elsevier) vol met "heerlijke flarden satire" (Humo) in een "fel realistische film die met zapsnelheid voortraast" (Algemeen Dagblad).

Regie: Eddy Terstall (Hufters en Hofdames, De Boekverfilming, Rent a Friend)
Cast: Huub Stapel (De Lift, Flodder, Hoffman’s Honger) - Gène Bervoets (Spoorloos, De Vliegende Hollander, No Trains No Planes) - Antje de Boeck (Daens, Manneken Pis) - Linda Jellema - Marc van Uchelen (De Aanslag, Hufters en Hofdames, Rent a Friend) - Jan Mulder
Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 18-06-02 op koopvideo en -DVD

Specificaties DVD:
Extra’s: Nog niet bekend
Taal: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekend



FIRE AND ICE
Fantasievolle animatiefilm over de strijd tussen Ijsprins Nekron en de Vuurvorst Jarol.

Synopsis:
Een nieuwe ijstijd bedreigt de aarde. De oprukkende gletsjers zijn het wapen en het onderkomen van de slechte IJsprins Nekron en zijn Mindermensen. Zij zijn de gezworen vijanden van de goede koning Jarol en zijn volk die zich hebben moeten terugtrekken in de vestingstad de Vuurburcht in de warme vulkaangebieden. Tijdens een aanval op de Vuurburcht wordt Jarol’s dochter Teegra ontvoerd. De stad wordt geplunderd door Mindermensen die daarbij heftige tegenstand ondervinden van één man, Larn genaamd. Larn weet aan de Mindermensen te ontsnappen, net zoals Teegra en in de Verloren Stad ontmoeten zij elkaar. Het noodlot slaat toe als Teegra opnieuw wordt ontvoerd door de tegenstander. Larn gaat de zware strijd aan om haar en zijn volk te bevrijden van de aan hen opgedrongen kilte en slechtheid van het IJs. Zal het vuur over het ijs triomferen?

Regie: Ralph Bakshi
Met de stemmen van: Leo Gordon, Sean Hannon, Cynthia Leake, Randy Norton
Genre: Animatie /Fantasy
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 18-06-02 op koopDVD

Specificaties DVD:
Extra’s: Photo gallery, Biography
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0



DEAD AND BURIED
It will take your breath away… All of it.

Synopsis:
Potters Bluff is een Amerikaans stadje bewoond door ogenschijnlijk vriendelijke mensen. ‘s Nachts doemen er echter uit het donker vreemde, bloeddorstige figuren op die bewoners en reizigers overvallen en op de wreedst mogelijke manieren om het leven brengen. Sheriff Dan Gillis probeert de moorden op te lossen en doet een lugubere ontdekking die er op wijst dat er duistere krachten in het spel zijn. Dit weerhoudt hem er niet van om zijn onderzoek voort te zetten, dat na een reeks gruwelijke ontwikkelingen tot de beangstigende en verrassende ontknoping van het mysterie van Potters Bluff leidt.

Regie: Gary Sherman (Poltergeist III, Wanted: Dead or Alive)
Cast: James Farentino (Bulletproof, The Final Countdown) - Melody Anderson (Firewalker, Flash Gordon) - Jack Albertson (The Poseidon Adventure)
Genre: Horror
Speelduur: 94 minuten
Releasedatum: 18-06-02 op koopDVD

Specificaties DVD:
Extra’s: Trailer, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1,85:1) anamorphic. Geschikt voor alle beeldformaten.
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0