:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: LORD OF THE RINGS - THE FELLOWSHIP OF THE RING
PERSBERICHT: LORD OF THE RINGS - THE FELLOWSHIP OF THE RING
Bron: A-Film - Datum: 2002-05-29 - Geplaatst door: Serge
A-Film Home Entertainment presenteert de DVD ”THE LORD OF THE RINGS - THE FELLOWSHIP OF THE RING”

Op 6 augustus 2002 brengt A-Film Home Entertainment de succesvolle film ”The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring” uit op rental DVD in Nederland en Vlaanderen. Twee dagen later, op 8 augustus is de sell thru release van de DVD.

De DVD bestaat uit twee discs, waarvan de eerste de bioscoopversie van de film bevat. Op de tweede disc staat meer dan twee uur speciaal beeldmateriaal, waaronder één van de grootste sneak previews uit de geschiedenis: een exclusieve tien minuten durende behind-the-scenes preview van ”The Lord of the Rings - The Two Towers.” De extra’s bestaan verder onder andere uit de originele bioscooptrailers, tv spots, de muziekvideo ‘May It Be’ van Enya, een preview van de Electronic Arts’ video game ”The Two Towers”, interviews met de hoofdrolspelers en nog veel meer.

De DVD is te verkrijgen op widescreen versie en heeft Dolby Digital EX 5.1 evenals Stereo Surround Sound.

Het epische avontuur ”The Lord of the Rings; The Fellowship of the Ring” van regisseur Peter Jackson, is de eerste film van de beroemde trilogie van J.R.R. Tolkien. 19 December 2001 werd de film in de bioscopen uitgebracht. De film werd zowel in Nederland als in Vlaanderen fantastisch ontvangen en trekt sindsdien nog steeds volle zalen.

”The Fellowship of the Ring” stond in beide landen wekenlang op nummer 1 en trok na een half jaar bijna 2 miljoen bezoekers in alle leeftijdsgroepen. Na zes maanden is de film nog steeds in de bioscopen te zien en heeft in Nederland een boxoffice van bijna € 14.000.000,- en in Vlaanderen van bijna € 4.000.000

”The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring” is internationaal geprezen met vele prestigieuze nominaties en prijzen. De film haalde onder andere maar liefst 4 Oscars binnen en was de grote winnaar van de jaarlijkse British Academy Film Awards met prijzen in 5 categorieën. We kunnen met trots stellen dat ”The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring” nu al nummer 5 is in de lijst van de meest succesvolle films in de geschiedenis.

Voor deel twee uit de trilogie ”The Lord of the Rings - The Two Towers”, die in december 2002 in de bioscopen uitgaat, zijn de verwachtingen zeer hoog gespannen. Het verhaal gaat verder over het gevecht tussen goed en kwaad en het bezit van de ene Magische Ring. Om het te vernietigen moet de Ring in de vuren van de Doemberg (Mount Doom) gegooid worden. Het Reisgenootschap is uit elkaar gevallen en Frodo en Sam zijn samen onderweg naar Mordor. De rest vecht tegen Saruman, het andere kwaad.

DISC 1
• Widescreen (2.35:1)
• Dolby Digital EX 5.1 Surround Sound
• Stereo Surround Sound
• Dutch subtitles
• 178 min.
• Animated menus

DISC 2
• Exclusive 10 minutes behind-the-scenes preview of The Two Towers
• Three in-depth programs that reveal the secrets behind the production of this epic adventure, including:
- ‘Welcome to Middle-earth’
- ‘The Quest of the Ring’
- ‘A Passage to Middle-Earth’
• Fifteen featurettes originally created for www.lordoftherings.net, which explore the locales and cultures of Middle-earth and include interviews with cast members Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Liv Tyler and others
• Original theatrical trailers en TV spots
• Enya ‘May It Be’ music video
• Preview of the Electronic Arts’ video game, The Two Towers
• An inside look at the Special Extended DVD Edition of The Lord of the Rings
• DVD-ROM: Exclusive online content