:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2014
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2014
Bron: Filmfreaks - Datum: 2014-06-02 - Geplaatst door: Werner
GERHARD RICHTER PAINTING

Eén van 's werelds bekendste, bestverkopende en nog levende schilders, de Duitse kunstenaar Gerhard Richter, is al een halve eeuw bezig te experimenteren met talloze technieken en ideeën. Ondanks zijn media-schuwheid werkte hij in 2007 mee aan een korte film van Corinna Belz, Gerhard Richter's Window. Nu is daar de opvolger Gerhard Richter Painting, een pakkende documentaire over Richter's creatieve processen, doorsneden met intieme gesprekken met o.a. zijn medewerkers, zijn Amerikaanse galeriehoudster Marian Goodman, en met unieke archiefbeelden. Te zien is hoe de, ten tijde van de opnamen, 79-jarige Richter een aantal grote, abstracte doeken tot stand brengt, gebruik makend van dikke kwasten en een grote 'trekplank' om verf aan te brengen en vervolgens weer laag voor laag weg te schrapen.

Releasedatum: 6 mei
Regie: Corina Belz
Herkomst: Duitsland, 2011
Label: Contact Film





ONCE UPON A FOREST

Het oerwoud heeft heel wat geheimen, en daar zijn de bomen al jaren stille getuigen van. Luc Jacquet (March Of The Penguins) en Midas Dekkers doken onder in het Amazonewoud en kwamen boven met het onvergetelijke verhaal van de eeuwenoude bomen die de Amazone rijk is.

Releasedatum: 6 mei
Regie: Luc Jacquet
Herkomst: Frankrijk, 2013
Label: Victory Productions





TWIN SISTERS

De Chinese tweelingzusjes Mia en Alexandra worden in 2003 als baby gevonden in een kartonnen doos. Ze komen in een kindertehuis en worden ter adoptie aangeboden, waarbij de autoriteiten kennelijk besluiten dat het goed is om ze uit elkaar te halen en het feit dat er sprake is van een tweelingzus te verzwijgen. Twin Sisters vertelt hun verhaal vanuit het perspectief van beide ouderparen; de een uit de grote stad Sacramento in de VS, en de ander uit een piepklein dorpje in het beeldschone Noorwegen. Door een reeks toevalligheden die ze later allemaal als het lot bestempelen, ontmoeten de ouders elkaar tijdens de adoptieprocedure in China en starten ze een onderzoek, waaruit blijkt dat de twee kleine meisjes zusjes zijn. De meisjes groeien op in het besef dat er aan de andere kant van de wereld een tweelingzusje woont, en ook al verschillen hun levens enorm en is er sprake van een taalbarrière, de band tussen hen groeit. Als ze acht jaar oud zijn, komt de Amerikaanse Mia met haar ouders naar Noorwegen. Samen met de ontroerde en verwonderde ouders, observeren we de twee meisjes, die niet alleen uiterlijk maar ook in de manier van doen op elkaar lijken en die onmiskenbaar diep verbonden zijn.

Releasedatum: 6 mei
Regie: Mona Friis Bertheussen
Herkomst: Noorwegen, 2013
Label: IDFA's Delicatessen





CAMILLE CLAUDEL 1915

1915. In het koude winterlicht bukt Camille Claudel zich, raapt een steen op en bekijkt deze kritisch. Het is alsof we een beeldhouwster aan het werk zien: in gedachten vormt ze het stuk steen om tot iets nieuws. Dan laat ze de steen vallen, ze zal nooit meer kunst creëren. Haar obsessie met het idee dat ze achtervolgd wordt door afgunstige personen èn door haar vroegere minnaar, de beeldhouwer Auguste Rodin, heeft ertoe geleid dat haar familie haar heeft laten opnemen in een psychiatrische inrichting, een voormalig klooster, in het Zuiden van Frankrijk.

Releasedatum: 20 mei
Regie: Bruno Dumont
Herkomst: Frankrijk, 2013
Label: Contact Film





SHORT TERM 12

Grace, een twintiger die de leiding heeft over een diverse groep tieners in een opvanghuis, vervult haar job met humor en de nodige portie nuchterheid. Hoewel ze hier vlekkeloos in slaagt, is haar persoonlijk leven labiel en vlucht ze voor haar verleden, vaak ten koste van haar relatie met haar vriend Mason, die tevens haar collega is. De confrontatie met de problemen uit haar jeugd gebeurt onverwachts wanneer Jayden arriveert in het tehuis en Grace zichzelf tegenkomt.

Releasedatum: 20 mei
Regie: Destin Cretton
Herkomst: Verenigde Staten, 2013
Label: Remain in Light





BERBERIAN SOUND STUDIO

Sound engineer Gilderoy schrikt zich een hoedje wanneer hij een Italiaanse studio binnenstapt waar de geluidsopnames voor de horrorfilm The Equestrian Vortex plaatsvinden. De maffe regisseur Santini heeft hem uitgenodigd om er de geluidseffecten te verzorgen. Hoewel de Brit niet echt vertrouwd is met het genre besluit hij toch aan de slag te gaan in zijn nieuwe benauwende werkomgeving. Al snel beukt deze schijnbaar simpele routineklus in op het gemoed van de brave geluidsmixer. Gilderoy raakt, mede door de taalbarrière en de bloederige beelden die hij moet opsmukken met allerlei effecten, steeds meer vervreemd. Aangejaagd door krijsende achtergrondstemmen en omringd door stugge snuiters zit de Brit gevangen in een akelige cel van geluid.

Releasedatum: 20 mei
Regie: Peter Strickland
Herkomst: Groot-Brittannië, 2012
Label: Remain in Light


LEGEND OF HELL

Als de archeologe Selma (Karen Breece) deelneemt aan een opgraving in Marokko ontdekt ze een 5000 jaar oude poort, die van binnenuit gesloten is middels een onbekend mechanisme. Ze ontdekt ook een vreemde tekst, meer dan 3000 jaar geleden geschreven in een vergeten taal. Kort daarna wil kunsthandelaar Gabriel Moses (James Matthews) de oude tekst kopen, maar de deal loopt verkeerd af en Selma wordt dood geschoten.De dood brengt haar echter in een astrale wereld , een dimensie voorbij tijd, plaats en ruimte, waar een geheimzinnige gids haar uitlegt dat ze is terug gekeerd naar haar vorige leven zodat ze voor eens en altijd de poorten van de hel kan sluiten voordat de echte wereld wordt overgenomen door demonen en bloeddorstige monsters.. Legend Of Hell is geregisseerd door Olaf Ittenbach ( Garden Of Love, No Reason, Burning Moon etc.) die zoals altijd garant staat voor splatter, gore, geweld en extreem bloedvergieten..

Releasedatum: 20 mei
Regie: Olaf Ittenbach
Herkomst: Duitsland, 2012
Label: Parovisie





69: LIEFDE SEKS SENIOR

Releasedatum: 27 mei
Regie: Menna Laura Meijer
Herkomst: Nederland, 2013
Label: Cinema Delicatessen

Hoe ga je om met de liefde als je al meer dan 60 jaar getrouwd bent? Kun je nog verliefd worden op je 85ste? Is klaarkomen nog hetzelfde? Wat voor invloed heeft een ouder lijf op de beleving van seks? In de documentaire 69: Liefde Seks Senior vertellen ouderen op een ontwapenende en ontroerende manier over wat velen zich slecht kunnen voorstellen: een seksleven op gevorderde leeftijd. Het beeld van seks in de samenleving wordt voor het grootste deel bepaald door jongeren. In 69: Liefde Seks Senior vertellen de nog steeds smoorverliefde Atie (81) en Kees (83) over hun ontmaagding 60 jaar terug op Vlieland, hebben Addy (72) en Gerard (72) een liefdesrelatie 40 jaar na één bijzondere nacht in de roerige jaren ‘60, ervaart Hans met zijn nieuwe vriend op zijn 83ste voor het eerst hoe het is als seks en liefde samenkomen, is Wietske (72) een relatie begonnen met de gevoelige Fred (66) terwijl ze nog met veel liefde voor haar demente echtgenoot zorgt en gaat Jeanne (84) in een seksshop op zoek naar de nieuwste vibrator. Het verlangen naar en het fantaseren over seks blijven. Leeftijd kleurt enkel de manier waarop we verlangen en waarnaar. 69: Liefde Seks Senior gaat dan ook niet alleen over senioren, maar vroeg of laat over iedereen. Want wil niet ieder mens tot op late leeftijd bemind en begeerd worden?