:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: KOOPDVD AUGUSTUS 2002
PERSBERICHT: KOOPDVD AUGUSTUS 2002
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2002-06-17 - Geplaatst door: Serge
13 GHOSTS
Wie houdt van koude rillingen zal bij “13 Ghosts” niets tekort komen. Deze horrorthriller is een remake van “The House on Haunted Hill” uit 1960 van William Castle. Maar de special effects die vandaag mogelijk zijn overstijgen de gadget van toen die erin bestond dat de film bekeken moest worden met een speciaal brilletje. Dan alleen kon je de geesten zien. Dat is nu ook de link naar 1 3 Ghosts van Steve Beck, gespecialiseerd in visuele effecten (The Abyss, Hunt for Red October, Indiana Jones).

De familie Kriticos erft een fenomenaal huis dat volledig uit glas en staal vervaardigd werd. Ze kunnen hun ogen niet geloven. Maar na de eerste verbazing volgt een onherroepelijk spel tegen de tijd. De wanden van het huis verschuiven voortdurend, waardoor de kwade geesten, die in de kelder opgesloten zaten, vrij kunnen komen. Zullen ze het mysterieuze raadsel in deze helse constructie ontdekken?

Regisseur: STEVE BECK (debuut als regisseur, voormalig Visual Effects Art Director van The Abyss, Hunt for Red October en lndiana Jones and the Last Crusade)

Acteurs: SHANNON ELIZABETH (Tomcats, American Pie 1 & 2, Scary Movie) - F. MURRAH ABRAHAM (Finding Forrester, Last Action Hero, Amadeus) - MATTHEW LILLARD (She’s All That, Hackers, Scream) - EM BETH DAVITZ (Bridget Jones’s Diary, Bicentennial Man, Matilda)

Duur: 87 min.

Release op DVD (huur en koop): 20 augustus 2002

Extra's op DVD:
• Bioscooptrailer
• Promotrailers: “Hollow Man” en “Spiderman”
• Audiocommentaar door regisseur Steve Beck
• Documentaires: “De geesten: Angry Princess, Bound Woman, Dire Mother, First Born Son, Great Child, Hammer Revisited, Jackal, Juggernaut, Pligrimess, Tim Prince, Torso en Withered Ghosts
• Making of “13 Ghosts”
• Filmografieën van cast en crewMETROPOLIS
België heeft altijd al iets met stripverhalen gehad. Maar ook Japan heeft een enorme traditie met de mangastrip. Osamu Tezuka is de vader van deze animatietechniek. Op het einde van de jaren 40 creëerde hij de strip Metropolis, die uitgroeide tot een klassieker.

Het is op basis van dit futuristisch verhaal dat twee bekende namen uit de actuele Japanse animatiewereld Katsuhiro Otomo (scenario) en Rintaro (regie) de unieke tekenflim Metropolis maakten. Het werd de openingsfilm van het Internationaal Festival van de Animatiefilm in 2002, en wordt algemeen beschouwd als een nieuw hoogtepunt. Zelfs James Cameron (Terminator, Titanic) was vol of over de spectaculaire versmelting van digitale technologie met traditionele tekenfiguren. Het is een meesterwerk met als achtergrond een indrukwekkende futuristische stad, met prachtige gebouwen waar robotten en mensen aparte functies hebben. Het verhaal is daarenboven krachtig, mysterieus en profetisch: zal de wetenschappelijke vooruitgang te dienst zijn van de mens, of wordt alles gemechaniseerd zonder rekening te houden met de warmte van het leven. Een niet te missen visueel feest.

Regisseur: RINTARO (X, Harmagadon)

Acteurs: YUKA IMOTO - KEI KOBAYASHI - KOUKI OKADA - JAMIESON PRICE

Duur: 108 min.

Release op DVD (koop): 13 augustus 2002

Extra's op DVD:
• Bioscooptrailer
• Promotrailers: “Final Fantasy” en “Roughnecks 2”
• Documentaire: Interview met de filmmakers
• Documentaire: The making of Metropolis
• Documentaire: “Twee animatie vergelijkingen
• Fotogalerie: ongeveer 100 menu pages
• Stripboek: De geschiedenis van Metropolis
• Filmografieën van Osamu Tezuka en Rintaro (regisseur)CRUEL AND UNUSUAL aka THE WATCHTOWER
Een stevige thriller, met de charismatische Tom Berenger in de rol van de slechterik, dat belooft anderhalf uur kijkplezier van de bovenste plank. Al van bij de openingsscène wordt duidelijk dat Art (Tom Berenger) een wolf in schapenvacht is. Het is de meest koelbloedige moordenaar die zijn slachtoffers voor het ultieme en laatste moment nog verleidt en verwent. Telkens gaat hij weer op zoek naar de juiste persoon om zijn lugubere spelletjes mee te spelen. Hij verplaatst zich in het uiterste noorden van de VS waar de wereld soms lijkt stil te staan. Zeker in de vuurtoren waar hij een job krijgt samen met de labiele broer van Rachel Hayward... Maar dan wordt hij echt verliefd... Blijven kijken...

Regisseur: GEORGE MIHALKA (Psychic)

Acteurs: TOM BERENGER (Someone to Watch Over Me, The Gingerbread Man, True Blue) - RACHEL HAYWARD (Harsh Realm, The Final Cut, Stargate) - TYGH RUNYAN (K19, Screwed, Disturbing Behavior)

Duur: 96 min.

Release op DVD (huur en koop): 6 augustus 2002

Extra's op DVD:
• Bioscooptrailer
• Fotogalerie
• Filmografieën van cast en crew