:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2015
PERSBERICHT: RELEASES FEBRUARI 2015
Bron: Remain In Light - Datum: 2015-01-20 - Geplaatst door: Werner
ALPHABET

Na We Feed The World en Let's Make Money slaagt Wagenhofer met zijn nieuwe ophefmakende documentaire er opnieuw in om de kijkers' ogen te openen.

Een ode aan de menselijke verbeelding, in de vorm van een aanklacht tegen hiërarchisch, op competitie en kwantificeerbare resultaten gericht onderwijs. Deze essayistische documentaire neemt de stelling van onderwijsexpert Sir Ken Robinson als uitgangspunt: we beschikken over de buitengewone kracht van de verbeelding, maar dit talent vernietigen we systematisch in onze kinderen en in onszelf. De film treft van China tot Frankrijk dezelfde klachten. Regisseur Erwin Wagenhofer benadert grote thema's van onze tijd op een originele en radicale manier. Na films over voedsel (We Feed The World, 2005) en geld (Let's Make Money, 2008) stelt hij zich in Alphabet de vraag hoe we in de huidige crisissen terecht zijn gekomen. Waarom zijn we ongelukkig terwijl we alles hebben? Is de opzet en kwaliteit van ons onderwijs een deel van het probleem?

Pers
'Stof tot nadenken' - De Telegraaf
'Een intrigerende boodschap van Wagenhofer' - FilmTotaal

Regie: Erwin Wagenhofer
Herkomst: Oostenrijk 2013
Label: Imagine Film
Genre: Documentaire
Releasedatum: 3 februari 2015


 
DESERT HAZE

Na haar cinematografisch verbluffende trips naar Fronterismo en Blue Meridan, is dit het sluitstuk van cineaste Sofie Benoots mythische trilogie over de VS. Kwaliteit voor een breder publiek.

Het uiterste Westen van Amerika. Een dor, mythisch landschap gekenmerkt door het grote niets: geen water, geen bomen, geen leven... Of zo lijkt het toch. Desert Haze vertelt het gelaagde verhaal van menselijke aanwezigheid in de Amerikaanse woestijn. Een mozaïek van verhalen uit verleden en heden, mythe en realiteit. Van astronauten op training voor toekomstige Mars-expedities, over Japanse countryzangers en archeologen op zoek naar sporen van militaire testen tot de mysterieuze dood van John Wayne...

Pers
'Indrukwekkende Documentaire-Western' - De Morgen
'Een mix van verwondering, fascinatie en empathie' - De Wereld Morgen

Regie: Sofie Benoot
Herkomst: België 2014
Label: Dalton
Genre: Documentaire
Releasedatum: 10 februari 2015


 
WHAT WE DO IN THE SHADOWS

De hilarische mockumentary What We Do In The Shadows, geschreven en geregisseerd door Jemaine Clement (Flight Of The Conchords) en Taika Waititi (Eagle Vs Shark).

Vampier zijn in de 21ste eeuw is geen makkelijke opdracht. Dit ontdekken de documentaire-makers die een drietal bloeddorstige huisgenoten volgen bij hun alledaagse bezigheden in Wellington, Nieuw-Zeeland. Wanneer ze hipster Nick in een vampier veranderen, worden de rollen echter omgedraaid. Het is niet de nieuweling die de kneepjes van het vak moet leren, maar de onsterfelijken die worden ingewijd in de moderne wereld van modetrends, Facebook en technologie. Integreren in de samenleving is nooit zo moeilijk geweest voor een vampier.

Awards
Winnaar Publieksprijs Toronto International Film Festival 2014
Winnaar Publieksprijs Sitges International Film Festival 2014

Pers
'Droogkomisch en vindingrijk' **** De Telegraaf
'Een verrukkelijke nep-documentaire' **** De Filmkrant
'De Nieuw-Zeelanders geven een originele eigen draai aan het thema' **** Het Parool
'Denk aan de legendarische Young Ones, maar dan met vampiers' **** NRC Handelsblad

Regie: Jemaine Clement & Taika Waititi
Herkomst: Nieuw-Zeeland 2014
Label: Remain In Light
Genre: Komedie
Releasedatum: 17 februari 2015


HECTOR AND THE SEARCH FOR HAPPINESS

Peter Chelsom's nieuwe feelgood film met Simon Pegg en Rosamund Pike in de hoofdrol.

Hector, een excentrieke en geliefde psychiater in Londen, maakt een crisis door. Wat is het nut van zijn werk als zijn patiënten er maar niet op vooruit gaan? Hij besluit zijn comfortabele leven en mooie geliefde achter te laten en op wereldreis te gaan. Op zoek naar de essentie van geluk.

Awards
Official selection Toronto International Film Festival 2014

Pers
'Komt verrassend uit de hoek, ijzersterke cast' - FilmTotaal
'Genieten van het creatieve scenario en Peggs aandoenlijke stripfiguurtje' - Nu
'Warmbloedige tragikomedie met prima bedoelingen en het hart op de juiste plaats' Sp!ts/Metro
'Lieve komedie' Sp!ts
'Meer dan feel good', 'Simon Pegg houdt zich opvallend staande in zijn meest serieuze rol tot nu toe..' Veronica Magazine

Regie: Peter Chelsom
Herkomst: Verenigd Koninkrijk 2014
Label: Imagine Film
Genre: Avontuur , Komedie
Releasedatum: 17 februari 2015


 
GEMMA  BOVERY

De nieuwste film van Anne Fontaine (Coco Avant Chanel, Two Mothers) met de immer ravissante Gemma Arterton in de hoofdrol.

Wanneer het jonge Britse echtpaar Gemma en Charles hun intrek nemen in een kleine Normandische boerderij, is Martin verheugd. Als grote literatuurliefhebber ziet hij in hen Gustave Flauberts klassieke romanpersonages - en dan heten ze ook nog eens Bovery. Ooit was Martin een bekendheid in Parijs, nu is hij een lokale bakker. Zijn jeugdige ambities en enorme fantasie zijn er echter niet minder om. Het echtpaar Bovery betekent voor hem een ontsnapping uit de routine wanneer hij naast het dagelijks brood ook het lot van deze vleesgeworden romanpersonages begint te kneden. Maar de mooie Gemma is niet van plan een personage te worden - ze heeft 'Madame Bovary' zelfs nooit gelezen. Gemma wil haar eigen leven leiden.

Pers
'Innemend gespeeld door Gemma Arterton' - Het Parool
'Een prettige balans tussen klassieke tragedie en guitige humor' *** 1/2 - De Telegraaf
'De mix van luchtige satire, occasionele slapstick en bittere tragiek werkt opnieuw prima' - Cobra

Regie: Anne Fontaine
Herkomst: Frankrijk 2014
Label: Victory Productions
Genre: Drama
Releasedatum: 17 februari 2015