:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Source 1 Media >> PERSBERICHT: CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL
PERSBERICHT: CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL
Bron: Source 1 Media - Datum: 2015-03-27 - Geplaatst door: Werner
CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL
Vanaf nu verkrijgbaar!

Talloze artiesten hebben geëxperimenteerd met de Mississippi sound, maar slechts een paar slaagde erin om de sound over de hele wereld in de hitlijsten te krijgen. Éen van de grootste daarvan is Creedence Clearwater Revival.
Creedence Clearwater Revival werd in El Cerito, Californië opgericht door de broers John en Tom Fogerty, samen met collega- schoolvrienden Doug Clifford en Stu Cook. Zij werden oorspronkelijk bekend als The Golliwogs maar veranderden hun naam in 1967 naar Creedence Clearwater Revival ( CCR ) op tijd voor hun eerste successen, ' Proud Mary ', ' Bad Moon Rising' en ' Green River '. Hun geweldige run van wereldwijd succes resulteerde erin dat zij werden verkozen tot de beste band van de wereld in 1970-1971, met een voorsprong op The Beatles en The Rolling Stones. Door Rolling Stone magazine gepositioneerd als één van de top 100 artiesten in de muziek historie, behaalde ze wereldwijd succes met hun Southern Rock stijl. Wij heten u welkom in het verhaal van de legende en de muziek van CCR: The Golden Era.

Deze 3DVD + CD box bevat naast de nieuwe documentaire ook hun grootste hits op zowel DVD’s als CD, gedeeltelijk digitaal ge-remasterd.

Unique Selling Points
• Het enorme wereldwijde succes resulteerde ertoe dat zij nog voor de Beatles en de Rolling Stones gekozen werden tot de beste band in 1970/1971
• Gedeeltelijk digitaal ge-remasterd materiaal
• 45 jaar na de 2 nummer 1 hits “Who’ll stop the rain en Up around the bend”
• Tijdloze, mix van Country, Blues en Rock & Roll, uitgevoerd tot in de perfectie