:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: KOOPDVD AUGUSTUS 2002
PERSBERICHT: KOOPDVD AUGUSTUS 2002
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2002-06-28 - Geplaatst door: Serge
MANCHESTER UNITED: BEYOND THE PROMISED LAND
Many are called, few succeed.

Synopsis:
“Manchester United Beyond the Promised Land” laat zien hoe het er achter de schermen van één van ’s werelds grootste sportbedrijven aan toegaat en het effect dat dit sportfenomeen heeft op de levens van medewerkers en fans. Rond voetbalwedstrijden doen zich Beatles-achtige taferelen voor, waarbij vele uitzinnige fans hun voetbalhelden toejuichen en contact met hen proberen te leggen. Maar ook fans van andere clubs komen aan het woord. Ondertussen timmert het team zelf onder leiding van het management hard aan de weg. De camera slaat hen hierin nietsverhullend gade, in de kleedkamer, in de bestuurskamer, op de golfbaan en op reis.

Regie: Bob Potter
Cast: David Beckham, Alex Ferguson, Ryan Giggs, Roy Keane, Gary Neville, Phil Neville
Genre: Documentaire
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 06-08-02 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra’s: Trailer, Interviews, Photo gallery, Biographies
Taal: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 5.1KILL ME LATER
A man on the run for his life meets a woman escaping hers. They make a deal, ‘Help me now and I’ll kill you later’. And so begins the run for both their lives.

Synopsis:
Shawn (Selma Blair) ziet het niet meer zitten: haar werk benauwt haar, haar relatie met een getrouwde man leidt nergens naar… Ze ziet nog maar één uitweg. Charlie (Max Beesley) is een kruimeldief, maar heeft zich door zijn vrienden laten overhalen tot het plegen van een bankoverval. Verrast door de snelle komst van de politie slaagt hij er als enige in om te vluchten naar het dak van het bankgebouw. Daar stoort Charlie Shawn in haar zelfmoordpoging. Opgejaagd door de politie, neemt Charlie Shawn in gijzeling. Maar hoe gijzel je iemand die dood wil? Ze maken een afspraak: Shawn helpt Charlie ontsnappen, als hij haar nadien vermoordt. In de 24 uur waarin ze samen op de vlucht zijn, verandert hun leven echter totaal…

Regie: Dana Lustig
Cast: Selma Blair (Cruel Intentions. Legally Blonde, Down to You), Max Beesley (The Match, Glitter)
Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 06-08-02 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra’s: Trailer, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0A BRIGHT SHINING LIE
A war of lies. A decade of deception. One man at the heart of it all.

Synopsis:
Luitenant-kolonel John Paul Vann (Bill Paxton) is één van de eerste Amerikanen die in Vietnam als adviseur wordt aangesteld. Al snel realiseert hij zich dat zijn land aan de verkeerde kant vecht. Toch vervult hij zijn missie als marinier op zijn eigen zelfverzekerde wijze en met een haarscherpe visie, hoewel hij zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Vann groeit uit tot een ware held. Na tien jaar van heftige strijd stapt hij uiteindelijk uit het leger. Later keert hij als burger terug naar Vietnam, het land waar hij van is gaan houden. Juist op het moment dat de zwaarste klappen voor de Vietnamezen nog moeten komen… A Bright Shining Lie is een keiharde realistische oorlogsfilm met een aangrijpend verhaal en werpt een nieuw licht op één van de zwartste bladzijdes uit de Amerikaanse geschiedenis.

Regie: Terry George
Cast: Bill Paxton (Vertical Limit, Twister, Titanic), Amy Madigan (Field of Dreams, Uncle Buck), Vivian Wu (The Last Emperor, The Joy Luck Club), Donal Logue (The Patriot, Blade), Eric Bogosian (Gossip, Dolores Claiborne)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 115 minuten
Releasedatum: 06-08-02 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra’s: Trailer, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0LOVE LIFE
Rejection. Heartache. Despair. A Comedy.

Synopsis:
In deze charmante komedie staat het turbulente liefdesleven van zes twintigplussers centraal. Danny draagt zijn vriendin Zoey op handen. Molly is de lieve en altijd begripvolle vriendin van Alan die succesvol, maar ook egoïstisch is. Studente Amy is in stilte al een tijdje verliefd op haar goede vriend Danny. En Tim heeft alleen oog voor zijn buren, die hij met een verrekijker bespiedt. Omdat hun levens zo met elkaar zijn verweven, wordt het wereldje van elk van hen flink op z’n kop gezet door complicerende onderlinge verliefdheden en verbroken relaties of juist pril geluk. Liefde en lust spelen in het verhaal een belangrijke rol, maar bovenal is het een verhaal over de kracht van vriendschap.

Regie: Jon Harmon Feldman
Cast: Saffron Burrows (Deep Blue Sea, Enigma, One Night Stand), Sherilyn Fenn (Twin Peaks, TV), Carla Gugino (Judas Kiss, Snake Eyes), Matthew Letscher (The Mask of Zorro), John Tenney (Fools Rush In, The Wrong Guy), Bruce Davison (Crazy/Beautiful, X-Men)
Genre: Komedie
Speelduur: 95 minuten
Releasedatum: 27-08-02 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra’s: Trailer
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0GOLDEN EARRING: DON'T STOP THE SHOW
Behind the scenes of a rock ’n roll legend.

Synopsis:
Nederlands grootste rocklegende Golden Earring werd in de vroege jaren zestig gevormd in Den Haag onder de naam “The Golden Earrings” en heeft sindsdien niet alleen in Nederland grote successen behaalt, maar wist ook enkele grote hits te scoren in Amerika. Met de songs ‘Radar Love’ en ‘Twilight Zone’ is geschiedenis geschreven. Beelden van recente optredens en uit de begindagen, televisie-fragmenten, interviews met bandleden en vele anderen die bij de band betrokken zijn (geweest), muziekclips en home made movies geven een uniek en multi-dimensionaal beeld van Golden Earring tot vandaag de dag. En het succesverhaal is nog niet ten einde, want Golden Earring gaat door met het maken van muziek en het verzorgen van spetterende live-optredens.

Regie: Rogier van de Ploeg
Cast: Barry Hay (teksten, zang & gitaar), George Kooymans (componist, gitaar & zang), Cesar Zuiderwijk (drums), Rinus Gerritsen (basgitaar)
Genre: Documentaire
Speelduur: 108 minuten
Releasedatum: 27-08-02 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra’s: Photo gallery, Biographies
Taal: Nederlands, Engels (met Nederlandse ondertiteling)
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1SHINER
In his family, blood isn’t thicker than water, blood is business.

Synopsis:
Billy ‘Shiner’ Simpson weet zeker dat zijn zoon Eddie het gaat schoppen tot bokskampioen. Net zo zeker als dat hij hiermee miljoenen gaat verdienen en het helemaal gaat maken in de bokswereld. Zijn droom gaat in rook op als Eddie knock out gaat in de tweede ronde en wordt vermoord na het gevecht. Vanaf dat moment zet Shiner alles op alles om de moordenaar te vinden en de samenzwering achter Eddie’s opzettelijke verlies te ontmaskeren. Als het moment van waarheid is aangebroken, betaalt Shiner de ultieme prijs voor zijn blinde ambitie…

Regie: John Irvin (City of Industry, Next of Kin, A Month by the Lake)
Cast: Michael Caine (The Cider House Rules, Miss Congeniality, Quills), Martin Landau (Rounders, EdTV, Sliver)
Genre: Thriller
Speelduur: 100 minuten
Releasedatum: 27-08-02 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra’s: Trailer, Featurette, Interviews, Behind the scenes, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.78:1) Anamorphic
Geluid: Dolby Digital 5.1CHILD 2 MAN
“The Child” beats the odds and becomes a man.

Synopsis:
De jonge Samson (Steve Lieberman) is opgegroeid in een drugsmilieu en gedoemd tot een leven in de criminaliteit. Als Samson in de gevangenis terecht komt, gaat het van kwaad naar erger. Enkel met geweld weet hij daar te overleven en samen met enkele medegevangenen ontsnapt hij. Samson komt terecht bij de drugsdealer Jorell, die hem in zijn bende opneemt. Daar leert hij de mooie Terrine kennen. Ze realiseren zich de gevaren van de criminaliteit en besluiten om samen uit het milieu te stappen. Zal het hen lukken om hun kansen te keren?

Regie: Herb Freed
Cast: Steve Lieberman, Francine Lapense
Genre: Actie
Speelduur: 101 minuten
Releasedatum: 27-08-02 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra’s: geen
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands (optioneel)
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0ESCAPE TO GRIZZLY MOUNTAIN
Familiefilm over de bijzondere vriendschap tussen een jongen en een kleine bruine circusbeer.

Synopsis:
Als de twaalfjarige Jimmy Dobson alleen naar het circus gaat, wordt hij de beste maatjes met de kleine bruine beer Dudley die voor een clownsoptreden wordt gebruikt. Jimmy weet de beer te bevrijden en vlucht. Circusmedewerker Charlie heeft hem verteld dat hij via een grot in Grizzly Mountain terug kan reizen naar het jaar 1870, maar als Jimmy daar aankomt, blijkt Dudley in paniek achtergebleven te zijn. Gelukkig ontmoet Jimmy de dappere Indiaan Tukayoo en Jeremiah die hem willen helpen om Dudley op te halen en vrij te laten in de wildernis. Er zijn nog een hoop hindernissen die overwonnen moeten worden vóór zonsondergang, anders kan Jimmy niet meer weg uit 1870…

Regie: Anthony Dalesandro
Cast: Miko Hughes (Apollo 13, Mercury Rising, Kindergarten Cop), Dan Haggarty (Spirit of the Eagle, Life and Times of Grizzly Adams), Jan Michael Vincent (Buffalo ’66), Jay Tavare (Executive Decision, Streetfighter)
Genre: Familie / Avontuur
Speelduur: 91 minuten
Releasedatum: 27-08-02 op koopdvd

Specificaties DVD:
Extra’s: Trailer, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0