:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Homescreen >> PERSBERICHT: RELEASES JULI-SEPTEMBER 2015
PERSBERICHT: RELEASES JULI-SEPTEMBER 2015
Bron: Homescreen - Datum: 2015-07-15 - Geplaatst door: Werner
THE TRIBE

Wanneer de dove Sergey terecht komt in een internaat voor dove jongeren, moet hij als nieuwkomer zijn plek zien te vinden in het criminele netwerk van de school: de Tribe. Het genootschap houdt zich bezig met prostitutie, afpersing en diefstal. Door mee te doen aan de overvallen, klimt Sergey steeds hoger op in de hiërarchie. Dan ontmoet hij Anna, een courtisane van een van de leiders, en breekt hij zonder het zelf te weten alle ongeschreven regels van de Tribe.


LILTING

Na de plotselinge dood van de jonge Kai blijven zijn Chinees-Cambodjaanse moeder Junn en zijn vriend Richard geschokt en in diepe rouw achter. Junn woont in een verzorgingstehuis, spreekt nauwelijks Engels en houdt vast aan de herinneringen van haar overleden zoon. Richard (gespeeld door Ben Whishaw bekend van o.a. Skyfall en Perfume) voelt zich verantwoordelijk voor Kai’s moeder en probeert met haar in contact te komen. Richard besluit een tolk in te huren zodat Junn kan communiceren met een medebewoner die een oogje op haar heeft. Met het taalprobleem uit de weg komen ook Richard en Junn langzaam tot elkaar.


APPROPRIATE BEHAVIOUR

Shirin doet haar uiterste best om zowel de ideale Perzische dochter als een jonge, hippe, politiek correcte en ook nog eens biseksuele Brooklyner te zijn. Het valt niet mee om aan alle clichés te voldoen, zeker niet als haar hart wordt gebroken door Maxine. Een hilarisch, prikkelend maar ook ontroerend debuut van Desiree Akhavan over een jonge vrouw met seksuele uitspattingen die haar gebroken hart wil repareren maar dit ook voor haar familie verborgen moet zien te houden...


52 TUESDAYS

De aarzelende groei naar onafhankelijkheid van de 16-jarige Billie raakt in een stroomversnelling wanneer haar moeder haar plan uit de doeken doet om van geslacht te veranderen. Hun tijd samen wordt noodgedwongen beperkt tot dinsdagavond. Hun aangrijpende verhaal wordt gefilmd gedurende een jaar, eenmaal per week, enkel op dinsdag. Deze unieke regel maakt dat dit emotioneel geladen verhaal van verlangen, verantwoordelijkheid en verandering door een zeldzame authenticiteit gekenmerkt wordt.


LE MERAVIGLIE

Op het platteland van Umbrië leeft een imkerfamilie geheel volgens eigen regels een geïsoleerd bestaan totdat een televisieploeg neerstrijkt op het platteland. Ze zijn voor hun realityshow op zoek naar een authentieke familie. Voor de oudste van de zussen, de rusteloze Gelsomina, gaat plots een heel nieuwe wonderlijke wereld open.


OF HORSES AND MEN

In deze IJslandse Oscarinzending van 2014 staan paard en mens centraal. Naast de schitterende landschappen en droge IJslandse humor stelen vooral de paarden de show, in vaak verbijsterende scènes over hun liefdes en levens, en die van hun berijders. In een onherbergzame IJslandse vallei trotseren de dorpelingen samen met de dieren - en dankzij de broodnodige hartversterkers - de ijzige omstandigheden in het oogstrelend mooie landschap. De gedrongen, maar ijzersterke IJslandse paarden hebben net zoveel karakter en ballen als hun bazen. Dat levert in dit komische drama ronduit absurde situaties op, waarin soms het paard en soms de mens het onderspit delft.


SHIRLEY - VISIONS OF REALITY

Shirley - Visions Of Reality brengt dertien van Edward Hoppers beroemdste schilderijen tot leven en is tegelijkertijd een vertelling over de politiek geëngageerde Amerikaanse actrice Shirley, die de loop van de geschiedenis hoopt te beïnvloeden. Woelige jaren trekken voorbij in de scherpe lijnen, kleuren en lichtval van Hoppers emblematische opnamen van het Amerikaanse leven.

Te koop vanaf 3 september


THE SUMMER OF SANGAILE

De 17-jarige Sangaïlé is gefascineerd door stuntvliegen maar heeft ook last van hoogtevrees. Hierdoor heeft ze nog nooit in een cockpit plaats durven nemen. Tijdens een zomerse stuntvliegshow in de buurt van haar ouders vakantiehuis ontmoet ze Auste, een lokaal meisje dat in tegenstelling tot Sangaïlé vol in het leven staat. Als de twee meisjes dichter naar elkaar toe groeien vertelt Sangaïlé haar meest intieme geheim.

Te koop vanaf 3 september


ATLANTIC

De jonge Marokkaanse visser Fettah (Fettah Lamara) kan zich meten met de beste Europese surfers die zijn dorp jaarlijks aandoen. Wanneer hij verliefd wordt op de Nederlandse Alexandra (Thekla Reuten), wordt hij pas echt geconfronteerd met de enorme kloof die gaapt tussen hem en zijn leeftijdsgenoten uit West-Europa. Hij besluit om langs de Atlantische kust van Marokko naar Europa te windsurfen. Maar de tocht van 900 km over de onvoorspelbare oceaan is vol gevaren. In majestueuze beelden toont regisseur Jan-willem van Ewijk zowel de nietigheid als de kracht van het individu. Atlantic. is de meesterproef van een groot visueel verteller.

Te koop vanaf 10 september