:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> CTM Pictures >> NIEUWSBERICHT: CTM PICTURES OP HET NEDERLANDS FILM FESTIVAL
NIEUWSBERICHT: CTM PICTURES OP HET NEDERLANDS FILM FESTIVAL
Bron: CTM Pictures - Datum: 2015-09-23 - Geplaatst door: Werner
Tijdens de 35ste editie van het Nederlandse Film Festival hebben we maar liefst drie premières en twee nominaties. We hopen jullie allen op het festival te zien!

J. KESSELS

We zijn heel trots dat J. Kessels de openingsfilm is van het festival. Op woensdag 23 september beleeft de film van Erik de Bruyn zijn feestelijke première in het Beatrix Theater. Vanaf 1 oktober in de bioscoop. J. Kessels is het verhaal van de bizarre roadtrip van de literaire pulpschrijver Frans met zijn favoriete personage J. Kessels. In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels’ oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?

Voor de film J. Kessels heeft Frank Lammers samen met The Avalanche Kessels Band deze country classic een nieuwe jasje gegeven. Het nummer De Weg is een bewerking van Ramblin Man van Hank Williams, de nieuwe tekst is geschreven door Guus Meeuwis. De videoclip is gemaakt door Matthijs Hoitsma. Het nummer is ook te beluisteren via iTunes en Spotify.

LEVEN, LIEFDE EN HIV

Vervolgens gaat op zaterdag 26 september op de Teledoc Campus Leven, Liefde En HIV van Nadia Moussaid in première. Hiv is al sinds de jaren 90 een chronische ziekte; je gaat er niet langer aan dood. Toch zijn het sociale stigma en het taboe dat op de ziekte rust blijven bestaan. Dat ondervinden ook twee vrouwen in Amsterdam en in Groningen. Zij zijn inmiddels zo ver dat ze durven te vertellen dat ze hiv-positief zijn, ondanks alle vooroordelen die er nog altijd over vrouwen met hiv bestaan. Deze aangrijpende documentaire laat zien hoe het is om te leven met de gevreesde ziekte in onze hedendaagse maatschappij.


DE GROTE ZWAEN

Nog een reden voor een feestje: Niet alleen zal de speelfilm De Grote Zwaen van Max Porcelijn z’n Nederlandse première vieren tijdens het festival op woensdag 30 september, de film gaat in wereldpremière op het Fantastic Fest in Austin, Texas! Bij de première op 25 september zullen regisseur Max Porcelijn, producent Sander Verdonk en hoofdrolspeler Peter van de Witte aanwezig zijn. De Amsterdamse schrijver Gerard F. Zwaen raakt eind jaren ’90 betrokken bij perikelen rond een hasj-importeur, een corrupte FIOD-rechercheur, en een Rijksrechercheur...

THE SKY ABOVE US
Nominatie beste camera

The Sky Above Us van Marinus Groothof is geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie van het Nederlands Film Festival in de categorie Beste Camera. En wordt ook vertoond op het festival. Director of Photography Ruben Impens maakte eerder o.a. de prijswinnende film The Broken Circle Breakdown en De Helaasheid Der Dingen waarvoor hij de Kodak Prijs voor Best Cinematography won bij het 17de Hamptons International Film Festival. Terwijl Belgrado zich opmaakt voor weer een nacht van bombardementen door de NAVO, proberen Ana, Bojan en Sloba niet gek te worden of onderdoor te gaan aan de angst.


SYMMETRY
NFF debuut competitie

De korte dansfilm Symmetry van Ruben van Leer is geselecteerd voor de Debuut Competitie. Voor de NFF Debuut Competitie zijn speelfilms, documentaires, korte films en een televisiedrama geselecteerd waarmee filmmakers hun officiële debuut maken. CERN-fysicus Lukas werkt aan de theorie van alles en de kleinste elementaire deeltjes. Wanneer de zang van sopraan Claron McFadden hem uit balans brengt, volgt hij haar, terug naar het moment van vóór de oerknal — toen tijd nog niet bestond. Een liefdesverhaal zonder eind...

Nominatie VPRO Affiche Prijs
De filmposter van J. Kessels, ontworpen door Amira Daoudi, is genomineerd voor de VPRO Affiche Prijs. De Vlaamse Amira Daoudi was vorig jaar ook al genomineerd voor de Afficheprijs, twee keer zelfs, voor haar posters voor Above Us All 3D én Ne Me Quitte Pas. Op Daoudi’s affiche voor J.Kessels is een relatief bescheiden plek ingeruimd voor de twee hoofrolspelers, Frank Lammers en Fedja van Huêt; de poster valt vooral op door een knallend geel vlak, kistletters, en een zwarte diagonaal – een grafische verbeelding van de weg die wordt begaan in de bizarre roadtrip. Daarop zien we Brigitte (Romi Van Renterghem), de knetterhete frituurspetter uit de Snackbar Van Ooit, op wie Fransje als jonge puber zijn onvervulde dromen projecteerde.
Via deze link kunt u stemmen op deze prachtige poster. Alvast enorm bedankt!

Kaartjes
Kaartjes op https://www.filmfestival.nl/publiek/
Recent nieuws van dezelfde bron