:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: UNIVERSAL VERWERFT DISTRIBUTIERECHTEN COLUMBIA
PERSBERICHT: UNIVERSAL VERWERFT DISTRIBUTIERECHTEN COLUMBIA
Bron: Universal - Datum: 2002-07-09 - Geplaatst door: Serge
UNIVERSAL PICTURES INTERNATIONAL

KONDIGT TERUGKEER AAN VAN DVD-DISTRIBUTIE

RECHTEN VAN COLUMBIA TRISTAR HOME VIDEO

Universal Pictures International (UPI) kondigde op 2 juli 2002 de terugkeer aan van de DVD-distributierechten van Columbia Tristar Home Video (CTHV), na het verstrijken van een driejarige overeenkomst tussen de twee studio’s inzake de internationale distributie van DVD’s. Met de overeenkomst uit 1999 verwierf CTHV de rechten op de internationale DVD distributie (buiten Noord-Amerika) van Universal, terwiji UPI zelf de rechten behield op de internationale distributie van haar video’s.

De terugkeer van de titels in licentie verloopt gefaseerd, met een eerste fase die begint in juni 2002 en titels omvat als Apollo 13, Casino, Liar Liar en The Nutty Professor. De eerste DVD-releases van UPI omvatten onder meer de felbegeerde Back to the Future-trilogie, de recente kaskraker The Scorpion King en de langverwachte Spielberg klassieker E. T. The Extra-Terrestrial.

Peter Smith, algemeen directeur van Universal Pictures international, verklaarde: “Universal kijkt erg uit naar het moment waarop we via de werkmaatschappijen van UPI onze DVD-producten samen met het VHS-format zullen kunnen verdelen. Columbia heeft zich de voorbije drie jaar een uitstekende partner getoond voor het uitbrengen van onze nieuwe en bestaande titels op DVD. Nu is het aan Universal om in de toekomst op dat succes verder te bouwen”.

Mary Daily, algemeen directeur marketing bij UPI, voegde eraan toe: “Nu het startschot gegeven is voor de terugkeer van de internationale DVD-rechten naar Universal, kunnen we onze marketing-inspanningen tussen het VHS- en het DVD formaat optimaliseren en zo nog betere en grotere campagnes voeren.”


Recent nieuws van dezelfde bron