:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: Y'AURA T'IL DE LA NEIGE À NOEL? GERESTAUREERD
PERSBERICHT: Y'AURA T'IL DE LA NEIGE À NOEL? GERESTAUREERD
Bron: Lumière - Datum: 2015-11-24 - Geplaatst door: Werner
Y'AURA T'IL DE LA NEIGE À NOEL? 

Een tijdloos meesterwerk uit de geschiedenis van de Franse cinema dat een hele generatie beroerde.
Een film van Sandrine Veysset
Met Dominique Reymond en Daniel Duval
Voor het eerst verkrijgbaar in prachtige 4K-restauratie
Vanaf 2 december 2015 op Blu-ray en dvd

Een vrouw leeft met haar zeven kinderen op een boerderij in Zuid-Frankrijk. Hun bestaan zou zorgeloos en idyllisch kunnen zijn, ware het niet voor één persoon: de autoritaire eigenaar van de boerderij, vader van alle kinderen en minnaar van de moeder. Hij houdt er een dubbelleven op na en behandelt iedereen als zijn eigendom. Enkel de liefde van de vrouw voor haar kinderen houdt iedereen samen om de tirannie te trotseren.

Het indringende speelfilmdebuut van Sandrine Veysset geldt als klassieker van de Franse cinema en werd onlangs prachtig digitaal gerestaureerd. Y'Aura T'Il De La Neige À Noël? schetst het dagelijkse boerenleven ontdaan van alle franje. Bij zijn bioscooprelease in 1996 was Y'Aura T'Il De La Neige À Noël? een groot succes. De pers was zeer lovend over de film en prees het ongekende realisme. Zowel qua stijl als qua thematiek was de film zijn tijd ver vooruit. Maandenlang bracht Veysset door met de kinderen, om ze te laten wennen aan de camera. Alleen de moeder wordt gespeeld door een professionele actrice.

Winnaar van de Louis Delluc prijs en van de César voor Beste Debuutfilm!
Y'Aura T'Il De La Neige À Noël? is een tijdloos meesterwerk, een hommage aan de moederliefde en de natuur, nu voor het eerst, en met de goedkeuring van de regisseur, verkrijgbaar in een prachtige 4K-restauratie.

Y'Aura T'Il De La Neige À Noël? werd gerestaureerd met de steun van het CNC, een 4K-restauratie gerealiseerd in 2014 door Digimage Classics in supervisie van Sandrine Veysset en met de medewerking van Hélène Louvart.
 


UIT HET ARCHIEF