:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> H.O.M. Vision >> RELEASEBERICHT: LEFT BEHIND
RELEASEBERICHT: LEFT BEHIND
Bron: H.O.M. Vision - Datum: 2002-07-09 - Geplaatst door: Serge
Stel je voor dat je thuiskomt van het werk en dat je hele gezin plotseling op mysterieuze wijze van de aardbol is verdwenen. Al hun kledij, juwelen en bezittingen zijn nog aanwezig, maar de personen waar je om geeft zijn in het niets verdwenen. Een beangstigende gedachte, die je stijf doet staan van angst... Een gedachte, die nu voor het eerst op uiterst spectaculaire en beklijvende manier werd verfilmd, want de hoofdrolspelers zijn... Left Behind!

Left Behind vertelt een schit terend verhaal, dat gebaseerd is op de gelijknamige bestseller van Jerry B. Jenkins en Tim LaHaye. Het boek wordt door vele bronnen beschouwd als één van de honderd beste boeken van de eeuw. Het christelijke thema van het verhaal heeft daar wellicht mee te maken. De mensen die het boek hebben gelezen zulten zien hoe realistisch alles werd verfilmd. Spannend, explosief en een goedhartige boodschap naar buiten dragend... Een verfilming van een klassiek verhaal die je gezien moet hebben!

Buck Williams (Kirk Cameron) is een gerenommeerd journalist die tijdens een reportage in Israel enkele bizarre ontdekkingen doet. Vanaf dat moment beginnen er zich op aarde allerlei vreemde verschijnselen voor te doen. Ontploffingen komen uit het niets en miljoenen mensen verdwijnen zomaar van onze planeet. Een tijd van chaos, angst en duisternis lijkt zijn intrede te doen... Wanneer ook piloot Rayford Steele (Brad Johnson) bij zijn thuiskomst merkt dat zijn vrouw en kind zijn verdwenen, begint voor hem een lange, maar zinderende zoektocht naar de waarheid. Een zoektocht die zijn leven ingrijpend zal veranderen. Alleen gesterkt door liefde, doorzettingsvermogen en geloof is hij bereid om tot het uiterste te gaan...

Met een productiebudget van over de 17 miljoen dollar is Left Behind: The Movie de grootste en duurste christelijke film ooit gemaakt! De laatste Hollywoodsnufjes werden gebruikt om de special effects levensecht te doen lijken. Twee christelijk geïnspireerde filmstudio’s, Cloud Ten Pictures en Namesake Entertainment, maakten het mogelijk om het verhaal eindelijk op het witte doek te brengen. Een droom werd realiteit!

Een grote verdienste gaat naar regisseur Vic Sarin en cameraman George Tirl. Twee ervaren filmmakers die de kunst orn verhalen te vertellen als geen ander begrijpen. Tirl werkte in het verleden al samen met topsterren als Pierce Brosnan, Holly Hunter en Jodie Foster. Volgens Sarin ligt het geheim van een goed verhaal in de eerlijkheid waarmee je het vertelt: "Ik haalde me steeds voor de ogen wat ik zou doen, rnocht Left Behind eens in het echt gebeuren. Hoe ik zou reageren? Zou ik ook bang zijn? Vanuit die optiek wilde ik het verhaal vertellen en de boodschap goed doen overkomen. Ik denk dat ik daar zeker in ben geslaagd?"

Specificaties: nog niet bekend.

Releasedatum: huurdvd 17 september 2002 - koopdvd 10 december 2002.

UIT HET ARCHIEF