:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Extreme >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI/JULI
PERSBERICHT: RELEASES JUNI/JULI
Bron: Extreme - Datum: 2002-07-16 - Geplaatst door: Serge
Eind juni vond de eerste release plaats van het nieuwe DVD label eXtreme, het nieuwe Label van Dutch FilmWorks. Onder de vlag van eXtreme zullen uitsluitend films in de genres horror, fantasy/SciFi, Cult en Sexy worden uitgegeven die net even anders zijn dan de mainstream films in deze genres. Het aanbod omvat zowel actuele titels als klassiekers, Dutch FilmWorks voldoet met eXtreme aan een nog altijd groeiende vraag naar genrefilms.

Op 25 juni werden de eerste drie titels van eXtreme gelanceerd: Sleepless, The CatO’Nine Tails en Deep Red, drie films van de Italiaanse horrorgrootmeester Dario Argento. Argento, die vorig jaar op het Amsterdamse Festival van de Fantastische Film een Lifetime Achievement Award voor zijn gehele oeuvre ontving, maakt films sinds 1970 en verwierf onder genrefans een reputatie als specialist op het gebied van de giallo: een typisch Italiaanse thrillervariant, waarin mysterieuze moordenaars en bizarre plotwendingen terugkerende ingrediënten zijn. Alledrie de Argento-releases van eXtreme zijn giallo’s.

Sleepless /Nonhosonno, met in de hoofdrol Max The Exorcist von Sydow, is Argento’s meest recente film en laat zich bekijken als een bloemlezing uit zijn oeuvre. Na 17 jaar niets van zich te hebben laten horen slaat een sadistische moordenaar in Turijn opnieuw toe. Met muziek van de Italiaanse symfonische rockband Goblin, die in de jaren ’70 de score voor Argento’s Deep Red en Suspiria en George Romero’s Dawn of the Dead verzorgde.

The Cat O’Nine Tails /Il Gatto a Nove Code (1971) is Argento’s tweede film en was tot nu toe slechts verkrijgbaar als importvideo. James Franciscus en Karl Malden vertolken de hoofdrollen in deze Hitchcockiaanse thriller, waarin een geheimzinnige moordenaar het voorzien heeft op de directeuren van een instituut voor genetisch onderzoek. Deel twee uit Argento’s zogenaamde ‘Dierentrilogie’, waartoe ook The Bird with the Crystal Plumage (1970) en The Four Flies on Grey Velvet (1972) behoren.

Deep Red / Profondo Rosso (1976) wordt algemeen beschouwd als een van Argento’s allerbeste films. David Hemmings speelt de hoofdrol in deze bijzonder stijlvolle giallo, waarin een succesvol pianist toevallig getuige is van de gruwelijke moord op een spiritistisch medium. Zonder het zich direct te beseffen, blijkt hij over informatie te beschikken die de identiteit van de dader kan onthullen en daarom dreigt ook hij slachtoffer te worden. Met schitterende muziek van de rockband Goblin.

Voor de komende maanden staan de volgende releases op stapel bij eXtreme, waarover we jullie binnenkort meer informatie zullen verschaffen:

* JULI 2002 *
- The Gate
- The Sword and the Sorcerer

* AUGUSTUS 2002 *
- Legion of the Dead
- The Wraith
- Macabre
- Scarlet Diva

Verpakking / uitstraling
Om herkenbaarheid en meerwaarde te genereren voor de genre liefhebbers, heeft Dutch FilmWorks een prachtig hoesontwerp gemaakt voor de eXtreme films, waarbij per genre (Horror, SciFi/Fantasy, Cult en Sexy) een aparte kleur wordt gehanteerd. Alle ontwerpen zijn in een zilverkleurige omlijsting gemaakt en zijn dubbelzijdig gedrukt; hierdoor wordt de filmliefhebber op de binnenzijde van de hoes verrast met extra informatie over de film, cast en/of het genre.


Recent nieuws van dezelfde bron