:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Skladanowsky >> NIEUWSBERICHT: THE BARRIER OF SILENCE
NIEUWSBERICHT: THE BARRIER OF SILENCE
Bron: Skladanowsky - Datum: 2016-03-07 - Geplaatst door: Werner
THE BARRIER OF SILENCE

Op 20 maart 2016 is het dan zo ver en zal om 16:15 The Barrier Of Silence, het ambitieuze debuut van de Limburgs regisseur/scenarist Robin E. Pipeleers in première gaan te Kinepolis Hasselt. The Barrier Of Silence (15 min.) is de eerste kortfilm van Robin E. Pipeleers, welke al enkele jaren zijn sporen verdiende als setopnameleider van onder andere Vermist en Crimi Clowns, maar bij wie de creatieve microbe om zelf iets te doen bleef kriebelen... Dit resulteerde in The Barrier Of Silence:

Ontdek hier alvast de trailer:
The Barrier Of Silence gaat over Ivo Rombouts (Bob De Moor), die al dag in dag uit de persoonlijke chauffeur is van Frederik Bullinckx (Victor Peeters), CEO van een toonaangevend petrochemisch bedrijf. Frederik lijkt zich echter te verliezen in vrouwen en drank. Zijn hebzucht zorgt er tevens nog voor dat hij terechtkomt in een kluwen van intriges en bedrijfsspionage. Ivo doet zijn best om Frederik uit deze vernietigende spiraal te houden, maar krijgt dan zijn eigen problemen...

"Een goeie chauffeur hoort en ziet alles, maar houdt zich bovenal stil..."

The Barrier Of Silence is een op Amerikaanse leest geschoeide kortfilm, die barst van ambitie en spanning. Na succes op internationale filmfestivals met eerdere producties Un Homme Bien ("Winnaar beste sociale film" - Krivoy Rog Film Festival 2014, Oekraïne) en Bleu ("Runner up - Shortcutz Amsterdam") stortte het Leuvense productiehuis Skladanowsky zich op zijn meest ambitieuze productie tot op heden. Zonder overheidssteun, maar wel mét budget, mede dankzij diverse sponsorpartners zoals onder andere Het Postkantoor, Eye Lite, MovieFX, Black and White Limousines, Euro-Rent, Cine Qua Non, Kinepolis, Jules Logistics, Crew Club Baal, 5th Avenue Hasselt, waren de opnames er vol logistieke en andere uitdagingen. De opnames werden afgerond op 4 november 2015.

De hoofdcast bestaat uit Bob De Moor (Deadline 25/5, De Paradijsvogels, Stille Waters), Victor Peeters (Familie, Zuidflank, Oud België), Ludo Hoogmartens (Aspe, Amateurs, De Zaak Alzheimer) en Isabelle Leybaert (Meisjes, Zone Stad, Kaat & Co). Terwijl de postproductie en speciale effecten verzorgd werden door "Het Postkantoor" en "Movie FX", bekend van o.a. Black, Vermist, Image en Belgica.

Productie is in handen van Steve De Roover, afkomstig uit Baal en woonachtig in Scherpenheuvel, welke in 2014 scoorde met Un Homme Bien (21 festival selecties in 11 landen, diverse nominaties en awards, alsook een VOD distributiedeal), en Kevin Hoed, afkomstig uit Zonhoven en woonachtig in Leuven, die vorig jaar zijn film Bleu een mooie start zag maken in het internationale festivalcircuit. Samen voegden ze begin 2015 4-Way Films en Sungarden Media samen, en zo ontstond het nieuwe productiehuis Skladanowsky. Het productiehuis verzorgden ondertussen al de productie van diverse reclamespots, reportages en videoclips. Meer van hun projecten kan u ontdekken op www.skladanowsky.be.

De opnames van The Barrier Of Silence vonden voornamelijk plaats in en rond Hasselt, maar verder ook in Lummen, Tessenderlo, Bilzen, Geel en tenslotte in Baal, Tremelo.

De première wordt mede mogelijk gemaakt door Kinepolis, Hasselt.

The Barrier Of Silence is een productie van Skladanowsky, een jong en nieuw Leuvens-Limburgs productiehuis - dat zich specialiseert in a-typische kortfilms, documentaires, bedrijfsfilms, videoclips en andere media.
Voor meer info: www.skladanowsky.be en http://www.imdb.com/title/tt4545512/
 


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron