:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: BEHIND ENEMY LINES (HUUR)
PERSBERICHT: BEHIND ENEMY LINES (HUUR)
Bron: Fox - Datum: 2002-07-17 - Geplaatst door: Serge
Volop actie en spanning in deze op feiten gebaseerde oorlogsthriller.

Vanaf 9 juli te huur op dvd.

Razend spannende plot op basis van een waargebeurd verhaal. Wanneer Chris Burnett (Owen Wilson), een luitenant van de Amerikaanse marine, tijdens een verkenningsvlucht boven Bosnië wordt neergeschoten, moet hij vechten om te overleven. Burnett dient uit de handen van de Servische strijdkrachten te blijven en hij moet alleen zien terug te keren uit vijandig gebied. Ondertussen probeert de baas van Burnett (Gene Hackman), tegen de strikte NAVO-richtlijnen in, een onconventionele bevrijdingsactie op touw te zetten om de Amerikaanse held weer veilig thuis te brengen.

Behind Enemy Lines is gebaseerd op het neerschieten van een Amerikaanse jet tijdens de Bosnisch-Servische oorlog een aantal jaren geleden. Toen wist de piloot, luitenant Scott O'Grady, te ontsnappen aan de Serviërs die hem opjaagden. Owen Wilson (Armageddon, Zoolander, The Royal Tenenbaums) zet een overtuigende vertolking neer van de piloot die uit deze levensgevaarlijke kon ontkomen. De intense spanning die zich in de film opbouwt na het neerhalen van de straaljager zal de kijkers voortdurend geboeid voor het scherm gekluisterd houden.

Gene Hackman, al dertig jaar aan de top.
Eens te meer laat Gene Hackman ons in Behind Enemy Lines van een schitterende vertolking genieten. Sinds de start van zijn carrière, midden jaren zestig, heeft Hackman in tientallen toptitels en klassiekers geacteerd waaronder The Conversation, The French Connection I en II, A Bridge Too Far, Superman, Enemy of The State, Crimson Tide en Mississippi Burning. Voor zijn bijrol van Buck Harrow in Bonnie and Clyde uit 1967 kreeg Hackman een Academy Award-nominatie en ook voor I Never Sang for My Father wachtte hem die eer. Een eerste Oscar voor Beste Hoofdrol kreeg hij met zijn briljante vertolking van Popeye Doyle in The French Connection en nog een Oscar voor Beste Bijrol zou volgen voor de rol van sheriff Little Bill Dagett in de uitzonderlijke western Unforgiven van Clint Eastwood. Ook voor zijn bijrol in Mississippi Burning werd hij voor een Academy Award genomineerd. Gene Hackman is één van de meest veelzijdige acteurs ter wereld die in elke rol een vanzelfsprekende geloofwaardigheid weet te leggen.

Specificaties dvd:
Genre: actie - oorlogsfilm
Leeftijd: 12
Lengte: 101 min.
Geluid: Engels en Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 1.85:1 anamorfisch
Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels


Recent nieuws van dezelfde bron