:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: DISNEY KLASSIEKERS DEZE ZOMER OP DVD
PERSBERICHT: DISNEY KLASSIEKERS DEZE ZOMER OP DVD
Bron: Buena Vista - Datum: 2002-07-18 - Geplaatst door: Serge
DE REDDERTJES
23e Walt Disney Classic
Te koop op DVD vanaf 7 augustus 2002.

Disney's 23e Classic, De Reddertjes, is een tijdloos verhaal over vriendschap en helden, met razende actie, spanning en onvergetelijke Disney figuren!

Dit opwindende avontuur begint wanneer de brief om hulp, die Penny, een weeskindje, in een fles heeft gestopt, aanspoelt. Ze wordt gevonden door de schuwe, maar sluwe muis Bernard en zijn zeer charmante partner Miss Bianca. Om hun beloftes aan de Internationale Hulp en Redvereniging na te komen, spoeden deze twee dappere muisjes zich om Penny te redden uit de handen van de verschrikkelijke Madame Medusa. Madame Medusa wil Penny gebruiken om een ongelofelijk duur juweel te bemachtigen. Bernard en Bianca krijgen af te rekenen met twee krokodillen, maar een vriendelijke libel komt hen te hulp....

De productie
De Reddertjes was niet alleen een commerciële topper als release in de bioscoop. De film markeerde ook een "changing of the guard" bij de Walt Disney Studios. Het werd de laatste realisatie van de beroemde "Nine Old Men" en voor een geheel nieuwe generatie Disney tekenaars betekende De Reddertjes een debuut.

Bonusmateriaal
• Watervogels, een Walt Disney natuurfilm
• Drie blinde musketiers, korte animatiefilm
• Houd moed kleine meid, Sing Along song
• Onder de pet schurken, korte animatiefilm
• Plakboek de Reddertjes
• Spel, De ultieme uitdaging

Talen: Dolby Digital 5.1 Engels, Frans, Nederkinds

Ondertiteling: o.a. NederlandsALICE IN WONDERLAND Te koop op DVD vanaf 7 augustus 2002.

Op een warme zomerdag ziet de jonge, dromerige Alice, opeens een wit konijn met een klok voorbij rennen. Nieuwsgierig als ze is, rent ze ‘t dier na, maar valt pardoes in een konijnehol en belandt in een mysterieuze wereld. Alice ontmoet merkwaardige figuren: Tweedle Dee en Tweedle Dum, Bill de Hagedis, een rups die een oosterse pijp rookt, de gekke Hoedenman, de Maartse Haas, de Cheshire Kat en de slaapmuis en... de boze Hartenkoniging die over Wonderland heerst... Alice maakt de gekste dingen mee!

Vol fantasie en chaotische humor wemelt het in deze film bovendien van onvergetelijke liedjes en fenomenale animatie, geheel volgens de Disney-traditie!

Bonusmateriaal
• Operatie Wonderland, Featurette
• Een gulden zomerdag, Sing Along Song
• Alice in Wonderland, Galerij
• Avonturen in Wonderland, Spel
• Door de spiegel, korte animcttiefilm

Talen: Dolby Digital 5.1 Engels, Frans, Nederlands - Dolby Digital 2.0 Pools, Tsjechisch, Hongaars

Ondertiteling: o.a. NederlandsROBIN HOOD
Te koop op DVD vanaf 7 augustus 2002.

Als de goede Koning Richard uit Engeland op kruistocht vertrekt naar het Heilige Land, maakt Priris Jan, de broer van de Konirig, zich meester van de troon. Bijgestaan door zijn trouwe raadgever Graaf Slis verrijkt Prins Jan zich enorm door het opleggen van hoge belastingen die de arme bevolking van Nottingham moet betalen. Enkel Robin Hood en Kleine Jan komen op voor de armen. Door allerlei middelen en valstrikken te zetten, stelen ze van de rijken om aan de armen te geven. Robin Hood zet ook alles op het spel om met de bloedmooie Prinses Marianne te trouwen. Gelukkig keert Koning Richard terug in Engeland. Prins Jan en Graaf Slis worden in de kerkers gegooid.

Een geweldig verhaal, prachtig animatie en sensationele liedjes maken Robin Hood tot een magische film voor kinderen van alle leeftijden.

Bonusmatericial
• Robin Hood Atelier
• Goeie ouwe tijd, korte animatiefilm
• Robin Hoods vrolijke spelen
• Oo-de-lally, Sing Along Song

Talen: Dolby Digital 5.1 Engels, Frans, Nederlands - Dolby Digital 2.0 Hongaars

Ondertiteling: o.a. NederlandsDE REDDERTJES IN KANGOEROELAND
Te koop op DVD vanaf 7 augustus 2002.

De 29e Disney Classic “De Reddertjes in Kangoeroeland” is een tijdloos verhaal over vriendschap en moed, in de traditie van de Disney Studios. De twee moedigste muizen ter wereld, Bernard en Bianca krijgen in “De Reddertjes in Kangoeroeland" een nieuwe opdracht vol onverwachte gebeurtenissen. Bernard en Bianca ontvangen een noodkreet uit Australič. Ze laten zich niet pramen en vertrekken spoorslags op avontuur. Samen met een groep vriendjes, waaronder Jack, een sympathieke kruising tussen een muis en een kangoeroe, snellen ze de jongen die hen de noodkreet zond ter hulp. De jongen wil een prachtige arend uit de klauwen van een wrede stroper houden. Maar om elke hoek loert het gevaar en de hele opdracht is bijzonder hachelijk.

“De Reddertjes in Kangoeroeland” betekent een terugkeer voor Bernard en miss Bianca, die dankzij het enorme succes van de film “De Reddertjes” (1977), grote vedetten werden. “De reddertjes in Kangoeroeland“ is zowel wat betreft stylisme als benadering van het scenario een belangrijk keerpunt in de aanpak van de Disney tekenfilmstudio's.

De regisseurs Hendel Butoy en Mike Gabriel wilden een film maken met een nieuwe en dynamische look. Het exotische karakter dat kenmerkend is voor de plaats waar de film zich afspeelt, is hierbij een troef. Hendel Butoy werkte als animator aan “Frank en Frey”, aan “De Speurneuzen’, waarbij hij instond voor de personages Basil en Dawson, en aan Tito, het chiwawahondje uit de reeks “Oliver & Co’. Mike Gabriel werkt sinds 1979 voor de Disney Studio’s. “De Reddertjes in Kangoeroeland” betekent zijn debuut als regisseur.

Bonusmateriaal
• Making of De Reddertjes in Kangoeroeland
• Mickey in Kangoeroeland, korte animatieflim
• Papa Duck, korte animatieflim
• De Hulp-en Redvereniging, Sing-Along Song
• De Reddertjes in Kangoeroeland Plakboek
• Spel: Redding in de rimboe

Talen: Dolby Digital 5.1 Engels, Nederlands - Dolby Digital 2.0 Hongaars, Pools

Ondertiteling: o.a. Nederlands