:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Source 1 Media >> PERSBERICHT: FONS RADEMAKERS-BOX
PERSBERICHT: FONS RADEMAKERS-BOX
Bron: Source 1 Media - Datum: 2016-06-23 - Geplaatst door: Werner
FONS RADEMAKERS COLLECTIE

Op 9 juni brengt Source 1 Media de Fons Rademakers Collectie uit. Elf films van Fons Rademakers en twee films van zijn vrouw Lili Rademakers zijn nu verzameld in een 13-dvdbox. Nog niet eerder verscheen het complete oeuvre van één van Nederlands bekendste regisseurs in een totaalbox.

In de tijd dat de Nederlands film synoniem stond aan documentaires kwam Fons Rademakers met zijn debuutfilm Dorp Aan De Rivier (1958). Met deze film wist de regisseur de allereerste Nederlandse Oscarnominatie in de wacht te slepen. In de decennia daaropvolgend regisseerde Rademakers nog 10 speelfilms. Bijna 30 jaar na zijn debuutfilm mocht de regisseur het gouden Oscarbeeldje mee naar huis nemen toen hij de Oscar in de categorie Beste Buitenlandse film won voor zijn film De Aanslag (1986).

Behalve Dorp Aan De Rivier en De Aanslag, bevat deze complete collectie de volgende titels van Fons Rademakers: Makkers Staakt Uw Wild Geraas, Het Mes, Als Twee Druppels Water, De Dans Van De Reiger, Mira, Because Of The Cats, Max Havelaar, Mijn Vriend en The Rose Garden. En als bonus titels de films Menuet en Dagboek Van Een Oude Dwaas van zijn vrouw Lili Rademakers. Het is de eerste keer dat deze twee films op dvd verschijnen.

De bekendste films van Fons Rademakers, De Aanslag en Max Havelaar, zijn tevens los te verkrijgen.