:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: FROM HELL
PERSBERICHT: FROM HELL
Bron: Fox - Datum: 2002-12-01 - Geplaatst door: Serge
From Hell: een duistere, stijlvolle thriller over Jack The Ripper

Vanaf 4 december te koop op dvd.

From Hell is een akelig spannende thriller die op een unieke wijze de sfeer oproept van Londen tegen het einde van de negentiende eeuw. In de verpauperde stadswijk Whitechapel regeren angst en terreur als een mysterieuze seriemoordenaar met vaardige chirurgenhand een aantal vrouwen gruwelijk verminkt en vermoordt...

From Hell: spanning, suspense en horror.
Johnny Depp en Heather Graham spelen de hoofdrollen in deze spannende thriller over de bloederige moorden van Jack The Ripper. In het Londen van 1888 is het leven in de grimmige achterbuurt van Whitechapel een hel. Marry Kelly (Heather Graham) en haar vriendinnen worden gedwongen hun geld in de prostitutie te verdienen. De angst slaat toe als iemand uit hun groepje wordt ontvoerd en een ander op een verschrikkelijke wijze wordt vermoord. De sinistere misdaden trekken de aandacht van inspecteur Fred Abberline (Johnny Depp), een briljant speurder met een grote voorliefde voor opium. In zijn visioenen ziet Abberline soms tekens die hem helpen bij zijn politiewerk. Hoe dichter hij bij de waarheid komt, hoe gevaarlijker Whitechapel voor hem, Mary en de andere meisjes wordt.

Het Ripper-thema in de filmgeschiedenis.
Het Ripper-verhaal heeft veel filmmakers geïnspireerd. Nicholas Meyer laat in z'n intelligente thriller Time After Time (1979) The Ripper opduiken in het permissieve San Francisco op het eind van de twintigste eeuw. In Murder by Decree (1979) van regisseur Bob Clark zijn het Sherlock Holmes en Watson die de moorden van Whitechapel onderzoeken en die een gigantische doofpotaffaire aan het licht brengen waarbij het hele Britse establishment is betrokken. Ook The Lodger (1926) van Hitchcock is op Jack geïnspireerd en in de klassieker Die Büsche der Pandora (Pandora's Box, 1929) van Pabst sterft Louise Brooks onder het mes van The Ripper.

Overtuigende acteerprestaties.
Johnny Depp (Sleepy Hollow, Neverland, Blow, Chocolat) is zeer goed als de beschaafde, getormenteerde inspecteur. De diepte die Depp aan z'n karakter kan geven, vinden we ook terug bij de vrouwen. Heather Graham (Austin Power, Boogie Night, Scream 2, Killing Me Softly, Bowfinger) schittert in haar rol en ook Lesley Sharp, Annabelle Apsion en Katrin Cartlidge leveren bewonderenswaardige acteerprestaties.

Het mysterie van de echte Ripper.
De moorden op vijf Londense prostituees in de zomer van 1888 blijven fascineren. Uiteraard omdat de dader nooit kon worden gepakt, maar ook omwille van de anatomische precisie waarmee The Ripper organen uit de buikholte verwijderde, en die soms per post naar de politie stuurde. De moorden veroorzaakten een schok in de Britse samenleving en ze droegen bij tot het succes van de sensatiekranten.

Prachtige beelden en verbluffend camerawerk.
From Hell dompelt ons onder in het dagelijkse leven in Whitechapel en voert ons ook binnen in de knusse huizen van de rijke Londense bovenlaag, die duidelijk niet wakker ligt van de levensomstandigheden in dit voorportaal van de hel. De decors en de kostumering zijn simpelweg schitterend, en het camerawerk van Peter Demig, ook de cameraman van David Lynch, is adembenemend goed. De magnifieke set van het Victoriaanse Whitechapel werd niet in Londen maar in Praag opgebouwd. De vuile groen- en bruintinten, het kaarslicht achter de ramen, en de modderige straten met hun klinkers zullen de kijkers nog lang bijblijven.

DVD specificaties:
Audio: Engels, Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9 anamorfisch
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Grieks

DVD extra's:
• Audiocommentaar van de Hughes Brothers,
• 21 weggeknipte scènes met optionele commentaar,
• A View From Hell,
• Production Design,
• Tour Of Murder Sites,
• From Hell Graphic Novel,
• Absinthe Makes The Heart Grow Fonder,
• Victim/Suspect Profiles

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron