:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: FELIX VAN GROENINGEN COLLECTION
PERSBERICHT: FELIX VAN GROENINGEN COLLECTION
Bron: Lumière - Datum: 2016-09-02 - Geplaatst door: Werner
FELIX VAN GROENINGEN COLLECTION

Vijf prachtfilms in één verzamelbox.
Een niet te missen collectie voor elke filmliefhebber!
Zijn vijf langspeelfilms zijn nu voor het eerst gebundeld in één verzamelbox.
Vanaf 27 september 2016 overal verkrijgbaar op DVD

De box bevat van Groeningens Steve + Sky (2004), Dagen Zonder Lief (2007), De Helaasheid Der Dingen (2009), The Broken Circle Breakdown (2012) en Belgica (2016).

Felix van Groeningen
Felix van Groeningen brak door met het frisse debuut Steve + Sky en bevestigde zijn talent met het melancholische generatieportret Dagen Zonder Lief. De daaropvolgende verfilming van De Helaasheid Der Dingen van Dimitri Verhulst werd een regelrechte hit en zette van Groeningen ook internationaal op de kaart. Daarna volgde zijn grootste internatioanale succes, het hartverscheurende The Broken Circle Breakdown, goed voor een Oscarnominatie. Belgica was de openingsfilm van het prestigieuze Sundance Film Festival, waar Felix de prijs voor Beste Regie won. De vijf films van Felix van Groeningen zijn voor het eerst verzameld in deze niet te missen box. Stuk voor stuk films die bruisen van het leven, met onvergetelijke personages en memorabele soundtracks.

STEVE + SKY (2004, 97 min.)
Sky is een bloedmooi hoertje. Ze werkt aan de Kortrijksesteenweg tussen Gent en St Martens Latem. Steve is een kleine XTC-dealer die met de verkeerde dosis op zak door de politie wordt opgepakt. Ze ontmoeten elkaar in de nachtclub van Jean-Claude, een gemeenschappelijke vriend. Het klikt tussen Steve en Sky. Maar niet voldoende of net té veel. Steve wil geen relatie want hij is bang zichzelf te verliezen. Zo denkt hij... Sky is té verliefd en kan niet zonder Steve. Zo denkt zij... Beats of Love... beats everything.

DAGEN ZONDER LIEF (2007, 100 min.)
Wanneer Zwarte Kelly terugkeert uit New York, merkt ze dat er meer veranderd is dan haar haarkleur. Met uitzondering misschien van cafébaas Nick, die nog altijd dezelfde is. Frederic heeft nu een vriendin en maakt plannen om te verhuizen. Kurt en Blonde Kelly wonen samen en hebben een zoontje van één jaar. En Patrick, die is niet meer. Herenigd met de oude vriendenbende, beseft Zwarte Kelly dat het leven tijdens haar afwezigheid gewoon doorging. En dat het nooit meer wordt zoals vroeger...

DE HELAASHEID DER DINGEN (2009, 108 min.)
Gunther Strobbe, 13, woont samen met zijn vader en drie ooms bij zijn grootmoeder. De Strobbes zijn na een reeks mislukte huwelijken weer in hun ouderlijk huis gaan wonen. Ze leven er in het smerigste huis van het onooglijke Reetveerdegem onder het motto “God schiep de dag en wij feesten ons er vrolijk doorheen”. Gunther wordt dagelijks geconfronteerd met enorme hoeveelheden alcohol, rokkenjagen en nietsdoen. Deze routine wordt echter doorbroken wanneer hij probeert zijn lot in eigen handen te nemen en te ontsnappen aan de helaasheid der dingen.

THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN (2012, 111 min.)
Tussen Elise en Didier is het liefde op het eerste gezicht, al zijn de verschillen groot. Hij is atheïst, maar ook een naïeve romanticus. In haar nek staat een kruis getatoeëerd, toch is ze de nuchterheid zelve. Wanneer hun dochtertje Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar als Maybelle ernstig ziek wordt, reageren Didier en Elise totaal verschillend. Toch moeten ze samen met haar vechten. The Broken Circle Breakdown is een intens liefdesverhaal, vol passie en heerlijke bluegrassmuziek. Over hoe liefde het noodlot overwint, en soms ook niet.

BELGICA (2016, 127 min.)
Twee broers, Frank en Jo, zijn elkaar uit het oog verloren…totdat Frank gaat werken in het café van Jo. Een gouden zet, want binnen de kortste keren wordt Belgica dé hotspot van het nachtleven. Een zelfverklaard oord van verderf, waar de rock-‘n-roll van de bezwete muren spat. The sky lijkt the limit, voor even dan, want het nachtleven is een verslavende trip en de wereld staat nooit stil.

Technische specificaties DVD box
Herkomst: België, Frankrijk, Nederland 2004-2016
Speelduur: 543 min.
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands/Frans
Beeldformaat: 2.35:1
Audio: Dolby Digital 5.1