:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> WorldWide Cinema >> PERSBERICHT: ICHI THE KILLER
PERSBERICHT: ICHI THE KILLER
Bron: WorldWide Cinema - Datum: 2002-07-23 - Geplaatst door: Serge
Meedogentoze Yakuza-film van de Japanse regisseur Takashi Miike (1960) (Audition, Dead or Alive), waarin een sadomasochistisch thema wordt vervlochten met een ontluisterend maar tegelijkertijd humoristisch misdaadverhaal. Ichi the Killer is gebaseerd op de gelijknamige mangastrip van de jonge Hideo Yamamoto (1968), bekend om zijn gewelddadige werk.

De Lijfwachten van Boss Anjo, de leider van de machtige yakuza bende “The Anjo Groep”, nemen het niet zo nauw met de bewaking als hij zich vermaakt met een jonge prostituee. Wanneer hij de volgende dag met een fortuin blijkt te zijn verdwenen breekt echter de hel los. Wanhopig organiseren zijn helpers Kakihara (Tadanobu Asano), Kaneko (Sabu) en Takayama direct een klopjacht op de vermeende daders. De verdenking gaat in eerste instantie uit naar een concurrerende misdaadorganisatie. Een van de leden van deze bende wordt op gruwelijke wijze door Kakihara, die zich gespecialiseerd heeft in masochistische praktijken, gemarteld. Als vervolgens blijkt dat deze beschuldiging ongegrond is, stapelen de problemen zich op. Uiteindelijk blijkt de baas te zijn vermoord door de ijzersterke Ichi (Nao Omori), die wordt “gestuurd” door de oude gangster Jijii (Shinya Tsukamoto). Toch blijkt Ichi niet zoveel te verschillen van zijn prooien. Wie bereid is zich mee te laten voeren op deze helletocht, wordt “beloond” met een ontluisterende blik op de zwartste krochten van de menselijke ziel.

Official Selection:
- 26th Toronto International Film Festival
- 20th Vancouver International Film Festival
- 45th London International Film Festival
- 2001 Stockholm International Film Festival
- 31th International Film Festival Rotterdam 2002

Releases:
- De film wordt in Nederland uitgebracht in de bioscoop door het Filmmuseum in samenwerking met WorldWide Cinema, 25 juli 2002.
- Op huurvideo / dvd in de Benelux door WorldWide Cinema op 8 oktober 2002.
- Op koopvideo / dubbeldvd Benelux door WorldWide Cinema op 3 december 2002.

UIT HET ARCHIEF