:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> The Searchers >> NIEUWSBERICHT: GOLD
NIEUWSBERICHT: GOLD
Bron: The Searchers - Datum: 2016-09-24 - Geplaatst door: Werner
GOLD

It was never about the money!

Filmdistributeur The Searchers geeft vandaag met trots de eerste informatie vrij voor één van de langverwachte films uit de line-up: Gold. De film vertelt het ongelofelijke, maar waargebeurde verhaal van de grootste goudfraude ooit.

Hoofdrolspeler en Oscarwinnaar Matthew McConaughey (Interstellar, The Wolf Of Wall Street, Dallas Buyers Club) kruipt in de huid van Kenny Wells, een mislukte zakenman die zijn carrière maar niet van de grond krijgt. Ten einde raad trekt hij naar het hart van de jungle in Borneo, om er pal op de grootste goudader ter wereld te stuiten. Een mirakel zo lijkt het... Naast McConaughey maken ook Bryce Dallas Howard en Édgar Ramírez hun opwachting in deze beklijvende avonturenfilm.

Naast de uitstekende cast kan Gold ook rekenen op een fenomenaal productieteam. Zo is de regie in handen van Oscarwinnaar Stephen Gaghan (Syriana), die met de film zijn langverwachte comeback maakt. Robert Elswit, ook al een Oscarwinnaar en DOP achter klassiekers als Boogie Nights, Magnolia, There Will Be Blood en Nightcrawler, is cinematograaf van dienst. Editor is Douglas Crise (21 Grams, Babel, Ocean’s 11, Birdman, Traffic). Oscarwinnaar Alexandre Desplat (The King’s Speech, The Grand Budapest Hotel, Harry Potter, The Imitation Game) tot slot verzorgt de soundtrack.

Gold krijgt in de Verenigde Staten een kerstrelease op 25 december. De Belgische releasedatum wordt binnenkort onthuld.

Synopsis
Kenny Wells is een mislukte zakenman die in 1989 Bre-X Minerals, een mijnbedrijf, opricht. Het bedrijf komt maar niet van de grond tot Kenny samen met geoloog Michael Acosta een stuk land koopt in het midden van de jungle van Borneo. Na maanden van tegenspoed vinden ze uiteindelijk goud: volgens de eerste meting gaat het om 2 miljoen ounce (62 mln. gram), daarna blijkt het om 30 miljoen ounce te gaan en uiteindelijk wijst onderzoek aan dat ze de grootste goudader ter wereld hebben ontdekt, met niet minder dan 70 miljoen ounce aan goud. Wall Street gaat uit zijn dak en Kenny Wells ziet de waarde van zijn bedrijf stijgen tot 6,5 miljard. Een mirakel, zo lijkt het... Gold met Oscarwinnaar Matthew McConaughey in de hoofdrol, vertelt het adembenemende en waargebeurde verhaal van de grootste goudfraude ooit.

Regisseur: Stephen Gaghan (Syriana, Traffic)
Scenario: Patrick Massett & John Zinman
Cast: Matthew McConaughey, Bryce Dallas Howard, Édgar Ramírez, Rachael Taylor, Corey Stoll
Recent nieuws van dezelfde bron