:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: ZOMERRELEASES
PERSBERICHT: ZOMERRELEASES
Bron: Video Film/Express - Datum: 2002-08-01 - Geplaatst door: Serge
Midden in de zomer brengt Video/Film Express weer een aantal interessante muziektitels op DVD uit. Belangrijkste daaronder zijn ongetwijfeld de twee schijven die het trio Presley-DVD's volmaken en die aardig aansluiten bij de huidige Presley-rage. In deze mailing beperken we ons echter niet alleen tot muziek op DVD, we kondigen ook een bijzonder opvallende serie speelfilms aan, die de komende maanden heel wat duimen... eh tongen zal losmaken.

Elvis - The Great Performances, Volume 2: The Man And His Music
Ook in volume 2 weer heel veel beeldmateriaal van optredens van Elvis, aangevuld met zeldzame homevideo's. Deze DVD bevat de volgende songs: American Trilogy, Blue Suede Shoes, Don't Be Cruel, Got A Lot Of Livin' To Do, Trouble, Mean Woman Blues, Treat Me Nice, G.I. Blues, Fame And Fortune, Return To Sender, Always On My Mind, If I Can Dream en My Happiness (Presley's eerste opname, herontdekt door de producers van deze DVD).
Dolby Digital 5.1 - Speelduur: 55 minuten - Geen extra features

Elvis - The Great Performances, Volume 3: From The Waist Up
Deze DVD volgt de opkomst van The King aan de hand van legendarische televisie-optredens zoals het beroemde "waist up only" optreden uit The Ed Sullivan Show, waarin Sullivan Elvis typeerde als een "fine decent boy". Songs die voorbijkomen zijn: Baby Let's Play House, That's Alright, Mama, Heartbreak Hotel, Love Me, Blue Suede Shoes, Hound Dog, Ready Teddy, Love Me Tender, Too Much, When My Blue Moon Turns To Gold en Peace In The Valley. Het programma op deze DVD wordt gepresenteerd door Bono van U2.
Dolby Digital 5.1 - Speelduur: 53 minuten - Geen extra features

Music In High Places - Wynonna Live In Venice
Weer een aflevering in de prestigieuze serie Music In High Places, waarin fraaie reisbeelden worden gelardeerd met akoestische hoogstandjes van groten uit de Amerikaanse muziekscene. Wynonna (die ooit Judd als achternaam had, zusje van Ashley is en met die zus en hun beider moeder ooit het zeer succesrijke trio The Judds vormde) ging met haar begeleidingsgroep en een camerateam naar Italië. Daar bezocht ze niet alleen, zoals de titel doet vermoeden, Venetië maar ook Bologna. Moeiteloos zingt Wynonna zich door haar repertoire heen en heeft ook nog een ontmoeting met Zucchero, die de vokale partij in Va Pensiero voor z'n rekening neemt en in No One Else On Earth nog even op gitaar meespeelt.
Dolby Digital 5.1 - Speelduur: 50 minuten (zonder extra's) - Extra features: meer dan een uur bonusmateriaal met promospots, interviews, behind the scenes, speciale toeristische opnamen en de 'music only' feature

Music In High Places - Alanis Morissette Live In The Navajo Nation
Nog een aflevering van MIHP en niet de geringste! Mevrouw Morrissette brengt haar etherische songs in het prachtige landschap van de Navajo's in Arizona. Deze keer dan ook geen uitzinnig publiek voor haar, maar alleen de imposante natuur als beluisteraar van negen akoestisch ten gehore gebrachte songs. Met o.a. Uninvited, Ironic, Baba en Heart Of The House. En natuurlijk de in deze serie zo overvloedig aanwezige en erg interessante extra features.
Dolby Digital 5.1 - Speelduur: 53 minuten (zonder extra's) - Extra features: promospots, interviews, behind the scenes, speciale toeristische opnamen, biografie, 'music only' feature

Music In High Places - Deftones Live In Hawaii
De derde MIHP in dit releasebericht, maar van een heel ander karakter dan de twee voorgaande. De heren Deftones pakken de zaken ook op Hawaii wat steviger aan. Zo af en toe kan er wel een akoestisch nummertje af, maar ook de elektrisch versterkte teringherrie komt in de lieflijke natuur van Hawaii aan bod. Negen nummers brengen ze, waaronder The Boy's Republic, Headup en Digital Bath. Ook op deze DVD weer veel boeiende extra features.
Dolby Digital 5.1 - Speelduur: 50 minuten (zonder extra's) - Extra features: promospots, interviews, behind the scenes inclusief interviews met alle groepsleden, biografie, speciale toeristische opnamen, 'music only' feature

Todd Rundgren - Live in an Francisco
De 'wizard' live bezig in de Maritime Hall in San Francisco. Een must voor de vele Rundgren-addicts die er nog altijd zijn. Dit optreden van 11 juni 2000 duurt ongeveer twee uur en bevat prima uitvoeringen van onder meer I Hate My Frickin' ISP, Mystified, The Ikon en Bang The Drum All Day.
Dolby Digital 5.1, DTS - Speelduur: 81 minuten - Geen extra features

South Africa Freedom Day - Concert On The Square
In het voorjaar van 2001 vond er een zes weken durend imposant evenement plaats in Londen ter ere van de 'Afrikaanse kunsten'. Onderdeel daarvan was een spetterend concert op Trafalgar Square op 29 april, dat werd opgeluisterd door de aanwezigheid van Nelson Mandela. Tot de optredenden behoorden onder anderen een grijze Billy Ocean, de met een weerspannig topje worstelende Mel B, Dave Stewart, Baaba Maal, The Corrs, Hugh Masakela, R.E.M., Ladysmith Black Mambazo, Atomic Kitten en Labi Siffre. Allen zijn te zien en beluisteren op deze ruim vijf kwartier durende DVD.
Dolby Digital 5.1, DTS - Speelduur: 77 minuten - Geen extra features

Dave Mason Live At Sunrise
Hij is aanzienlijk kaler en dikker dan in de tijd dat we 'm regelmatig op hitlijsten en concertpodia tegenkwamen, maar hij is nog altijd actief en levert nog altijd kwaliteit met stem en gitaar: Dave Mason (van o.m. Traffic). Op deze DVD staat een registratie van een concert dat Mason met zijn band vorig jaar gaf in het Sunrise Musical Theater in Fort Lauderdale (Florida). Uiteraard komen daarin naast enkele nieuwere songs ook wat klassiekers aan bod: Only You Know And I Know, Dear Mr. Fantasy, 40.000 Headmen, Fellin' Alright en World In Changes bijvoorbeeld.
Dolby Digital 5.1, DTS - Speelduur: 66 minuten - Extra feature: 15 minuten behind the scenes inclusief interviews

Deep Purple - Perihelion
Citaat van een website: "The group's legions of fans travel far and wide to attend their live events that feature screaming guitar riffs, screeching vocals, brilliant keyboards, dynamic drumming and amusing stage antics, all translating into a signature Purple show and a remarkable concert experience." Need we say more? Ja, dat het concert op deze DVD vorg jaar werd opgenomen in het Sunrise Musical Theater in Fort Lauderdale (Florida) en dat de groep op dat moment bestond uit Ian Gillan, Jon Lord, Ian Paice, Roger Glover en Steve Morse. Gespeeld worden onder meer Woman From Tokyo, Speed King, Smoke On The Water en Hush.
Dolby Digital 5.1, DTS - Speelduur: 102 minuten - Extra feature: 14 minuten behind the scenes inclusief interviewsEen najaar met duimen in de hoofdrol

Speelfilms waarin duimen de hoofdrollen spelen: de Thumbs-serie! Een serie merkwaardige, intrigerende films die de komende maanden veel tongen in beweging zal zetten en die weer een nieuwe dimensie zal geven aan de nog steeds ongekend snel groeiende vraag naar opvallende DVD’s.

Video/Film Express brengt het komende najaar de eerste drie DVD’s in de serie uit: achtereenvolgens Thumb Wars, Frankenthumb en Bat Thumb. Begin volgend jaar komen dan nog Thumbtanic, Blair Thumb en God Thumb uit. De titels geven natuurlijk direct al prijs dat het hier om parodieën draait op bekende speelfilms. Maar wat de serie zo bijzonder maakt is dat alle rollen worden gespeeld door duimen die zijn aangekleed en opgemaakt in de stijl van hun menselijke tegenhangers. Om de duimen ook een gezicht en een persoonlijkheid mee te geven deden de makers een beroep op computer graphics. Uiteraard zijn de decors ook op ‘duim-formaat’ gemaakt om het geheel een zo geloofwaardig mogelijke uitstraling te geven en om qua sfeer enigszins in de buurt te komen van die van de oorspronkelijke film.

Het concept van de Thumbs-serie is bedacht door de bekende producer/regisseur Steve Oedekerk die veel televisiewerk heeft gedaan, maar ook enkele aansprekende speelfilms op zijn conto heeft: Ace Ventura, Patch Adams, Jimmy Neutron, The Nutty Professor en Kung Pow Dubbed Action Movie bijvoorbeeld. Een aantal van de Thumb-titels regisseerde Oedekerk ook zelf.

Thumb Wars
Een hilarische parodie op Star Wars vol flauwekul, waarin held-tegen-wil-en-dank Loke Groundrunner en zijn smakelijke gezellin Princess Bunhead de veel kwaad in de zin hebbende Black Helmet Man en de Evil Thumbpire bestrijden.
Release: 23 september – speelduur: 27 minuten - extra’s: trailers, audiocommentaar van Steve Oedekerk en producer Paul Marshal, storyboards, bio’s van de ‘cast’ en een video-interview met Gabba The Butt

Frankenthumb
Klassieke horror, door Steve Oedekerk prachtig vormgegeven gezien het karakter van de ‘cast’ en het formaat van de daarbij behorende decors. Angstaanjagende, snode wetenscappers, vunzige bochelaars, gothische labaoratoria maken van deze parodie ook weer een belevenis.
Release: 14 oktober - speelduur: 27 minuten - extra’s: trailers, vervallen scènes, storyboards, bio’s van de ‘cast’ en ’easter eggs’ van Frankenmambo #5 en Whoo Hoo On Fire

Bat Thumb
Gaat Thumb City moet gered worden van de boze bedoelingen van de verachtelijke en slecht geklede No Face. Wie anders dan Wuce Bane (alias Bat Thumb) en zijn trouwe maatje Blue Jay kunnen die klus klaren?
Release: 18 november – speelduur: 27 minuten - extra’s: trailers, audiocommentaar, storyboards, vervallen scènes

Thumbtanic
Met gebruikmaking van de nieuwste Thumbmatic-technologie weet Steve Oedekerk een betoverend verhaal neer te zetten rond de thema’s liefde, romantiek, avontuur en een groot wit voorwerp... Het verhaal gaat uiteraard over de jonggeliefden Jake en Geranium die op hun droomschip hun geluk tegemoetvaren, of niet?
Release: voorjaar 2003 - extra’s: trailers, storyboards, bio’s van de ‘cast’

God Thumb
De Godthumb is de beruchte leider van een New Yorkse maffiafamilie die een misdaadrijkje bestiert op basis van afpersing, gokmanipulatie en moord. Dat op zich is al een zware klus voor de Godthumb, maar hij wordt ook nog eens te pas en te onpas benaderd door ‘familieleden’ die om allerlei gunsten vragen. Meedogenloos optreden is geboden!
Release: voorjaar 2003 - extra’s: trailers, vervallen scènes, storyboards, bio’s van de ‘cast’ en een ‘easter egg’ van Doctor, I’ve Been Screwed

Blair Thumb
Een knap bedacht verhaal over drie duimen die de wildernis intrekken om een documentaire te maken over een ‘local urban legend’. Een jaar later wordt de video-apparatuur van het drietal gevonden en het daarbij aangetroffen filmmateriaal levert een verslag op van de angstwekkende gruwelen waaraan de drie zijn blootgesteld in hun zoektocht naar de waarheid rond de Blair Thumb!
Release: voorjaar 2003 – speelduur: 27 minuten - extra’s: trailers, storyboards, vervallen scènes, zinvolle en onzinnige audiocommentaren


Recent nieuws van dezelfde bron