:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: STAR WARS EPISODE II ATTACK OF THE CLONES
PERSBERICHT: STAR WARS EPISODE II ATTACK OF THE CLONES
Bron: Fox - Datum: 2002-08-02 - Geplaatst door: Serge
‘s Werelds grootste entertainment franchise gaat verder op DVD (november 2002)

De eerste grote Live-Action film direct gecreëerd vanaf de digitale bron voor optimale geluids- en beeldkwaliteit.

Consumenten en fans van over de gehele wereld kunnen het meest recente hoofdstuk in de Star Wars sage met spectaculair digitaal scherp beeld ontdekken in november 2002, als Lucasfilm Ltd. en Twentieth Century Fox Home Entertainment STAR WARS: EPISODE II ATTACK OF THE CLONES op DVD uitbrengt.

“Episode II is the most visually spectacular of all the Star Wars movies” (Michael Wilmington, Chicago Tribune). Als de eerste grote live-action film die volledig digitaal werd opgenomen en direct van de digitale bron op video en DVD is gezet door THX, biedt de Episode II DVD aan alle fans de kans om de film te zien zoals schrijver/regisseur George Lucas dit heeft bedoeld: spectaculair scherp beeld. Hoogtepunten zijn de epische klonenoorlog met 200 Jedi-ridders, de bloedstollende achtervolging op Coruscant en de 800-jarige Yoda in het ultieme laserzwaard duel.

Voor fans van de originele trilogie bezit Episode II de sleutel voor vele geheimen van de oorspronkelijke sage. Voor de nieuwkomers is Episode II het perfecte begin voor een reis naar het geweldige Star Wars universum en misschien wel de start van een collectie, samen met Episode (VHS en DVD) en de trilogie (VHS). Met meer dan 100 miljoen verkochte kopieën tot nu toe, is de Star Wars series de grootste home entertainment franchise ter wereld.

De Episode II DVD 2-disc set bevat meer dan 6 uur extra materiaal, inclusief een audio-commentaar van George Lucas en zijn filmploeg, exclusieve documentaires en 8 nooit geziene scènes. De Special Edition VHS zal een aantal verwijderde scènes bevatten en een featurette met als titel.“Star Wars: Connections”, waarin de 2 beroemde robots R2-D2 and C-3PO de Star Wars verhaallijn uitleggen aan nieuwe fans.

De 2-disc DVD is verkrijgbaar in widescreen anamorphic beeld (aspect ratio 2.35:1)

Disc 1:
• Audiocommentaar van schrijver/regisseur George Lucas, Producer Rick McCallum, Sound Designer Ben Burtt, ILM Animation Director Rob Coleman, ILM Visual Effects Supervisors Pablo Helman, John Knoll en Ben Snow
• Direct gecreëerd van de digitale bron
• Audio: Engels Dolby 5.1 Surround EX, Frans Dolby 5.1 Surround EX
• Ondertitels: Engels, Frans, Nederlands

Disc 2:
• 8 speciaal voor deze DVD voltooide verwijderde scènes
• Ontdek de revolutie in digitaal filmmaken in de documentaire "From Puppets to Pixels"
• Nieuwe documentaire"State of the Art: The Previsualisation of Episode II"
• Documentaire "Films are not released, they escape: geluidsontwerper Ben Burtt en het Skywalker Sound-team leggen uit hoe het geluid voor Episode II tot stand kwam
• 3 featurettes over de verhaallijn, de actiescènes en het liefdesverhaal
• Bekroonde 12-delige webdocumentaire over de productie van Episode 2
• "Across the Stars" video-clip met John Williams
• Teasers en promotie trailers en 12 TV spots
• Filmposters en reclamecampagnes uit de gehele wereld
• Nep-documentaire: "R2-D2: Beneath the Dome"
• Exclusieve Photo Gallery
• Episode 2 visuele effecten montage
• DVD-ROM weblink naar exclusief STAR WARS materiaal

Synopsis
We zijn 10 jaar na ‘The Phantom Menace’. De nu 17-jarige Anakin Skywalker (Hayden Christensen) is leerling van Jedi-meester Obi Wan Kenobi (Ewan McGregor). Padmé Amidala (Natalie Portman) is nu senator voor haar planeet en overleeft ternauwernood een aanslag door politieke separatisten. Anakin en Obi-Wan worden aangesteld om Amidala te beschermen en de opdrachtgevers op te sporen. In deze turbulente tijden groeit langzamerhand de bewondering van Amidala voor de arrogante maar moedige Jedi-leerling Skywalker. Maar de strenge Jedi-code dreigt deze broze liefde in de weg te staan… Ondertussen wordt een massale invasie voorbereid door de duistere Count Doku en moet Yoda zijn uiterste best doen om de Republiek te behoeden voor de ultieme ondergang.

Herbeleef de schitterende speciale effecten en spectaculaire gevechtsscènes en ontdek hoe Episode 2 de geheimen van de volledige Star Wars Sage onthult.

Lucasfilm Ltd. is een van de grootste film- en entertainmentmaatschappijen ter wereld. George Lucas’ film- en televisieproductie maakt deel uit van de kernactiviteiten van Lucasfilm. De maatschappij heeft met zijn films 19 Oscars gewonnen en 52 Academy Award nominaties ontvangen en met de televisieprojecten 12 Emmy Awards in de wacht gesleept.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron