:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2017
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2017
Bron: Remain In Light - Datum: 2017-11-01 - Geplaatst door: Werner
THE BIG SICK

Na een one-night stand zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail (Kumail Nanjiani) en Emily (Zoe Kazan) smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Die zien hun zoon toch liever trouwen met een Pakistaans meisje. Wanneer Emily hierachter komt wil ze Kumail nooit meer zien. Maar dan wordt Emily plots zo ziek dat ze in een coma belandt. Terwijl de artsen een oplossing zoeken wijkt Kumail geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily's excentrieke ouders (Ray Romano en Holly Hunter). Beetje bij beetje ontstaat er een band tussen Kumail en Emily’s ouders die hun leven voorgoed zal veranderen.

The Big Sick is het waargebeurde liefdesverhaal van comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw. De film vertelt op hilarische en ontroerende manier hun gevecht tussen liefde en familietradities. Legendarisch producer Judd Apatow (Girls, Knocked Up, This Is 40, Bridesmaids) heeft een reputatie om comedytalent te ontdekken, en overtreft zichzelf met de introductie van Kumail Nanjiani, een acteur die voor altijd een warme plek in je hart zal veroveren. The Big Sick ging onlangs in première op het festival van Sundance en groeide sindsdien uit tot dé romantische comedy van het jaar.

Regie: Michael Showalter
Cast: Kumail Nanjiani, Ray Romano, Holly Hunter, Zoe Kazan
Releasedatum dvd en Blu-ray: 5 december 2017





JUST LIKE OUR PARENTS

Rosa streeft perfectie na: in haar werk, als moeder, dochter, vrouw, geliefde... Maar hoe harder ze haar best doet, hoe meer ze lijkt te falen. Als kind van idealistische ouders en moeder van twee jonge meisjes, zit ze gevangen tussen de verwachtingen van twee generaties. Wanneer Rosa’s moeder een schokkende onthulling doet, acht Rosa de tijd rijp om de regie van haar leven weer in eigen handen te nemen.

Just Like Our Parents is een fijnzinnig en intrigerend familieportret van regisseur Laís Bodanzky, met een glansrol voor de charismatische Braziliaanse actrice Maria Ribeiro. De film ging eerder dit jaar in wereldpremière op het filmfestival van Berlijn.

Regie: Laís Bodanzky
Cast: Clarisse Abujamra, Jorge Mautner, Annalara Prates
Releasedatum dvd: 5 december 2017





THE NILE HILTON INCIDENT

Noredin is een doorsnee corrupte politierechercheur in Caïro. Hij vult zijn salaris aan door kleine criminelen af te persen en met steekpenningen van straathandelaren en huisjesmelkers. In een maatschappij die op de rand van de afgrond staat weet hij zich staande te houden met drank en drugs. Op een nacht krijgt hij een moordzaak toegewezen. Het lijk van een zangeres is gevonden in het Nile Hilton hotel. Aanvankelijk lijkt het om een crime passionel te gaan, maar al snel leidt het spoor naar de Egyptische machtselite.

The Nile Hilton Incident speelt zich af rond de Egyptische Revolutie van 2011 en is losjes gebaseerd op de moord in 2008 op Suzanne Tamim. Een Egyptische zakenman en politicus, gedumpt door de Libanese popster, bleek verantwoordelijk voor de misdaad, die heel Egypte schokte. Fares Fares (Jalla! Jalla!), Mari Malek en Yaser Aly Maher spelen de hoofdrollen in de politieke thriller van Tarik Saleh die op Sundance werd bekroond met de Grote Juryprijs. Saleh regisseerde onder meer de speelfilms Tommy en Metropia, de documentaire Gitmo en de muziekvideo I Follow Rivers voor Lykke Li, die ruim zestig miljoen keer is bekeken op YouTube.

Regie: Tarik Saleh
Cast: Fares Fares, Mari Malek en Yaser Aly Maher
Releasedatum dvd: 5 december 2017


DRAKEN & DEUNTJES

Draken & Deuntjes zijn vijf fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes voor jonkvrouwen en ridders vanaf 5 jaar. Duik mee in de avonturenwereld van de Kleine Koning die graag een eenhoorn als huisdier wilt of ga mee op drakenjacht met twee kleine prinsessen. Ook ontmoeten we Eliette, een klein meisje van acht jaar, dat woont in een land waar de koning muziek heeft verboden... Zou ze samen met haar vriend de troubadour terug kunnen fluiten en zingen?

Regie: Arnaud Demuynck, Rémi Durin, Anaïs Sorrentino, Madina Iskhakova, Nicolas Liguori
Releasedatum dvd: 12 december 2017





DE KUNST VAN SHIATSU

Shiatsu wordt in Europa erkend als een traditionele oosterse therapie. In Japan is het enerzijds als geneeskunde erkend, maar ook als een kunstvorm en een levensfilosofie die enkel door een gekwalificeerde meester, Sensei, mag worden onderwezen. Yuichi Kawada werd reeds op jonge leeftijd geïnitieerd in de leer door zijn vader en de grootste Shiatsu-meesters van de vorige eeuw. Door zijn vele reizen in de Verenigde Staten en Europa, is hij mede de grondlegger van de bekendheid en erkenning van Shiatsu in onze westerse wereld. Na meer dan 60 jaar ervaring woont Sensei Kawada nu in Brussel, waar hij zijn eigen school heeft opgericht en discreet in een wijkkantoortje verder praktiseert. Anderzijds werkt hij samen met het kankercentrum van het St-Lucas Universitair Ziekenhuis, waar de Shiatsu nu geïntegreerd is en parallel met de chemotherapeutische behandelingen wordt voorgesteld. Dit intiem portret van deze meester is een fascinerende inleiding tot het universum van Shiatsu en geeft een blik op de kruisbestuiving tussen de westerse en oosterse geneeskunde.

Regie: Guy Maezelle
Bekijk hier de trailer