:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> NIEUWSBERICHT: THE LORD OF THE RINGS BREEKT VERKOOPRECORDS
NIEUWSBERICHT: THE LORD OF THE RINGS BREEKT VERKOOPRECORDS
Bron: A-Film - Datum: 2002-08-09 - Geplaatst door: Serge
The Lord of the Rings, The Fellowship of the Ring heeft alle concurrenten verslagen op de eerste verkoopdag van de dvd en vhs. Cijfers bij de grote verkooppunten in Nederland en Vlaanderen wijzen uit dat er op de dag van de uitbreng meer exemplaren dan ooit verkocht. Dit betekent dat de verkoop van het eerste deel van The Lord of the Rings op dvd nu al de succesvolste allertijden is.

De grote ketens berichten op de eerste dag al tussen de 25 en 33% van hun ingeladen voorraad te hebben verkocht. Op dit moment wordt massaal bijbesteld, ondanks de grote initiŽle bestellingen. Toen op de eerste dag van de verkoop bij een Makro vestiging de dvd's al waren uitverkocht, stalen klanten de laatste exemplaren uit elkaars winkelwagen. Rond de 200.000 mensen zijn op donderdag 8 augustus speciaal naar de winkel gegaan om The Lord of the Rings op video of dvd te kopen.

Bij A-Film Home Entertainment zijn in eerste instantie 750.000 units van de dvd en video van The Fellowship of The Ring besteld. De verkoopverwachting is meer dan 1.000.000 units en A-Film Home Entertainment hanteert daarmee de strategie van bijbestellingen in plaats van retouren. The Lord of the Rings overtreft met deze cijfers ruimschoots de uitbreng van Harry Potter. Het is opvallend dat er bijna twee keer zoveel dvd's worden verkocht als vhs-en.

De winkelketens zijn met The Lord of the Rings een ware prijzenoorlog aangegaan. De adviesprijs voor de dvd was 32,99 euro. De laagste prijs op de markt gesignaleerd is nu 16,99 euro. De meeste verkooppunten verkopen de dvd rond de prijs van 25 euro. De wens om zich te profileren met The Lord of the Rings is zo groot, dat sommige grote winkelketens bereid zijn om niets te verdienen op de verkoop nu de dvd zelfs 6 Š 7 euro onder de inkoopprijs wordt verkocht. Dit is in BelgiŽ overigens bij de wet verboden.