:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2018
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2018
Bron: Remain In Light - Datum: 2017-12-23 - Geplaatst door: Werner
WOODSHOCK

De 35-jarige Theresa (Kirsten Dunst) kan het verlies van haar moeder niet verwerken. Wanneer ze haar angsten met een krachtige cannabis gebaseerde drug probeert te bestrijden, raakt ze verzeilt in een hypnotische ontdekkingstocht van haar eigen isolatie, paranoia en verdriet. Woodshock is gebaseerd op een origineel idee van de Mulleavy zussen en werd tevens door hen geregisseerd. Hartsvriendin Kirsten Dunst (Melancholia, The Beguiled en Spiderman) en Joe Cole (A Prayer Before Dawn, Peaky Blinders en Secret In Their Eyes) staan de zussen bij.

Regie: Laura Mulleavy, Kate Mulleavy
Cast: Kirsten Dunst, Joe Cole, Pilou Asbæk, Steph DuVall, Jack Kilmer
Releasedatum dvd: 16 januari 2018

MAUDE

Maud is een tengere vrouw met een sterke wil. Ondanks haar fysieke mankementen verlangt ze ernaar onafhankelijk te zijn, zich los te maken van haar bezorgde familie en te schilderen. Met dit doel neemt ze een baan als huishoudster bij visboer Everett Lewis. Hij is een stugge, afstandelijke man die gewend is om alleen te wonen in zijn afgelegen huisje in Nova Scotia. Toch lukt het Maud om zijn vertrouwen te winnen met haar optimisme en levenslust. Wat begint als een moeizame relatie groeit uiteindelijk uit tot een bijzonder huwelijk. Sally Hawkins (Blue Jasmine) en Ethan Hawke (Boyhood) schitteren in dit ontroerende drama van regisseur Aisling Walsh. De film volgt het indrukwekkende levensverhaal van Maud Lewis en haar verrassende ontwikkeling tot bekende volksschilder.

Regie: Aisling Walsh
Cast: Sally Hawkins, Ethan Hawke
Releasedatum dvd: 16 januari 2018

DU FORSVINDER

De gerespecteerde schooldirecteur Frederik wordt gearresteerd en beschuldigd van miljoenenfraude. Het blijkt echter dat hij al drie jaar een hersentumor heeft, die zijn persoonlijkheid heeft veranderd. Zijn vrouw Mia probeert hem daarom, met de hulp van advocaat Bernard, vrij te pleiten en zo haar gezin te redden. Trine Dyrholm (Kollektivet, Festen), Nikolaj Lie Kaas (De Fazantenmoordenaars) en Michael Nyqvist (Millennium 1-3) spelen de hoofdrollen in Du Forsvinder, een speelfilm van Peter Schønau Fog (The Art Of Crying) naar de roman van Christian Jungersen.

Regie: Peter Schønau Fog
Cast: Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas, Michael Nyqvist
Releasedatum dvd: 16 januari 2018


A GENTLE CREATURE

Een vrouw woont alleen aan de rand van een Russisch dorp. Haar man zit in de gevangenis. Op een dag krijgt ze een pakketje retour dat aan hem gericht was. Ze besluit naar de afgelegen gevangenis te reizen voor een verklaring. Zo begint het verhaal van de strijd tegen een onneembare vesting, waar sociaal onrecht aan de orde van de dag is. De medewerkers van de gevangenis zijn corrupt en de ogenschijnlijk behulpzame dorpsbewoners blijken al even onbetrouwbaar. Toch zet de vrouw alles op alles om haar man te kunnen spreken. A Gentle Creature is de derde speelfilm van Sergei Loznitsa (Austerlitz, My Joy) en werd in Nederland gecoproduceerd. Het virtuoze drama is geïnspireerd door Fjodor Dostojevski’s gelijknamige verhaal. De film werd dit jaar in Cannes genomineerd voor een Gouden Palm.

Regie: Sergei Loznitsa
Cast: Vasilina Makovtseva, Liya Akhedzhakova, Boris Kamorzin, Valeriu Andriutã
Releasedatum dvd: 23 januari 2018

AQUARIUS

De 65-jarige weduwe Clara woont al heel lang in een prachtig appartement aan het strand van Recife. Hier heeft ze veel meegemaakt: ze heeft er met haar inmiddels overleden man gewoond, ze heeft er haar kinderen opgevoed, ze heeft er borstkanker gekregen en overwonnen, nog elke ochtend gaat ze zwemmen in de zee - ze wil er nooit meer weg. Dan wordt ze benaderd door een vastgoedbedrijf dat haar appartement wil kopen, alle buren hebben hun huis al verkocht. Clara slaat het bod af, maar het bedrijf heeft echt zijn zinnen op het huis gezet en schroomt niet allerlei vuile trucs te gebruiken. Clara laat zich echter niet intimideren. De Braziliaanse regisseur Kleber Mendonça Filho toont niet alleen misstanden in de Braziliaanse samenleving, maar schildert vooral een prachtig portret van een even kwetsbare als sterke vrouw, die een confrontatie aangaat die zowel mysterieus, beangstigend als zenuwslopend is. Ster-actrice Sonia Braga (Kiss Of The Spiderwoman) zet op onnavolgbare wijze de even kwetsbare als sterke Clara neer, in deze tweede speelfilm van Kleber Mendonça Filho.

Regie: Kleber Mendonça Filho
Cast: Sonia Braga, Maeve Jinkings, Irandhir Santos, Humberto Carrão, Barbara Colen
Releasedatum dvd: 23 januari 2018 (Enkel beschikbaar voor Nederland)

WIND RIVER

Een wildjager (Jeremy Renner) helpt beginnend FBI agente (Elisabeth Olson) bij het oplossen van een mysterieuze moord in het wetteloze indianenreservaat Wind River en wordt hierdoor geconfronteerd met zijn eigen verleden. Wind River is het regiedebuut van Taylor Sheridan, schrijver van de veelgeprezen films Sicario en Hell Or High Water.

Regie: Taylor Sheridan
Cast: Kelsey Asbille, Jeremy Renner, Julia Jones, Elizabeth Olson
Releasedatum dvd en Blu-ray: 23 januari 2018

THE LIMEHOUSE GOLEM

Wanneer een serie-moordenaar, met het bloed van zijn slachtoffers cryptische boodschappen achterlaat op de misdaadplaats, raakt de stad Londen in de greep van de angst. Inspecteur Kildare (Bill Nighy) wordt door Scotland Yard naar voor geschoven om een einde te maken aan de daden van de zogenaamde "Limehouse Golem".

Regie: Juan Carlos Medina
Cast: Douglas Booth, Olivia Cooke, Sam Reid
Releasedatum dvd: 30 januari 2018


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron