:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: GREASE, SATURDAY NIGHT FEVER, STAYING ALIVE, FLASHDANCE, FOOTLOOSE
PERSBERICHT: GREASE, SATURDAY NIGHT FEVER, STAYING ALIVE, FLASHDANCE, FOOTLOOSE
Bron: Paramount - Datum: 2002-08-17 - Geplaatst door: Serge
GREASE
Eén van de succesvolste films aller tijden maakte Olivia Newton-John en John Travolta in één klap tot wereldsterren. Grease staat nog steeds in de top 5 van best verkochte videofilms. Het is daarom niet verwonderlijk dat bijna iedereen Danny, Sandy, Rizzo, Frenchy en de rest van de Rydell High Gang kent. Generatie op generatie blijft verzot van deze energieke en fantasienjke film en geniet van de vrijgevochtenjaren vijftig sfeer. Grease is still the world.

Cast:
John Travolta als Daniel ‘Danny’ Zuko. Ook bekend van Swordfish, The Thin Red Line, Face/Off, Pulp Fiction, Look Who’s Talking Now, Look Who’s Talking, Grease, Saturday Night Fever, ... Werd genomineerd voor een Oscar voor Pulp Fiction (1995) en Saturday Night Fever (1978).

Olivia Newton-John als Sandra ‘Sandy’ Olsen. Ook bekend van It’s My Party en Xanadu.

Stockard Channing als Elizabeth ‘Betty ‘ Rizzo. Ook bekend van Life or Something Like It, The First Wives Club, Werd in 1944 genomineerd voor de Oscar van Vrouwelijke hoofdrol in Six Degrees of Seperation.

Jeff Conaway als Kenickie. Ook bekend van The Patriot.

Regisseur
Randal Kleiser

Oorspronkelijke release: 1978

Extra’s:
- Bioscooptrailer
- Retrospective interviews met John Travolta, Olvia Newton John, Stockard Channing, Jeff Conaway, Didi Conn, director Randal Kleiser en producer Allan Carr
- Original Script en songbook

Releasedatum: 17 september 2002.SATURDAY NIGHT FEVER
25 jaar geleden bereikte de filmgeschiedenis een absolute mijlpaal met Saturday Night Fever. Nog dagelijks wordt er wereldwijd over deze titel gesproken, wordt de muziek gedraaid en zijn er musicals te zien. Dankzij de revival van de jaren ‘70 kan men aileen maar vaststellen dat het disco-inferno nooit is uitgewoed.

In de hoofdrol van Saturday Night Fever zien we een fantastisch acterende en dansende John Travolta. Wie hem ziet swingen in zijn oogverblindende witte pak op de wereldhits van de Bee Gees kan niet voor het scherm blijven stilzitten.

Cast:
John Travolta als Tony Manero.

Karen Lynn Gorney als Stepahnie

Barry Miller als Bobby C. Ook bekend van Fame.

Joseph Call als Joey. Ook bekend van The Lonely Lady.

Regisseur:
John Badham

Oorspronkelijke release: 1977

Extra’s:
- Commentaar van director John Badham
- Highlights from behind the music (29 min.)
- 3 deleted scenes

Releasedatum: 8 oktober 2002.STAYING ALIVE
Het is vijfjaar na Saturday Night Fever maar de koorts van Tony Manero brandt nog steeds. Brooklyn is inmiddels ingeruild voor Broadway. Hier begint hij met een klein rolletje in een musical. Maar als hij de hoofdrol bemachtigt naast de ster Brit Laura vlamt het heilig vuur van het scherm. Ondanks de aantrekkingskracht blijft Jackie, de ware liefde van Tony, hem trouw. Onder regie van Sylvester Stallone vliegen de vonken in Staying Alive in het rond.

Cast:
John Travolta ais Tony Manero

Cynthia Rhodes als Jackie. Ook bekend van Flashdance en Dirty Dancing.

Finola Hughes als Laura. Ook bekend van All My Children en General Hospital.

Steve Inwoord als Jesse. Ook bekend van Almost Dead en The Human Shield.

Regisseur:
Sylvester Stallone

Oorspronkelijke release: 1983

Releasedatum: 8 oktober 2002.FLASHDANCE
Eén van de meest opzwepende dansfilms allertijden vertelt het verhaal van Alex Owens, de vastbesloten, beeldschone achtienjarige die haar dagen doorbrengt als lasser en haar nachten als nachtclubdanseres. We volgen Alex’s gevecht voor onafhankelijkheid, haar liefdesleven en haar droom om ooit balletdanseres te worden. Flashdance is de hit van de jaren ‘80 waarin beelden, muziek, dans en tempo bet hart van iedereen stalen en een ware rage ontketenden.

Cast:
Jennifer Beats als Alexandra ‘Alex’ Owens. Ook bekend van The Gathering.

Michael Noun als Nick Hurley, vriend en baas van Alex. Ook bekend van The Hitting.

Lilia Skala als Hanna Long, mentor van Alex. Overleed op 18 december 1994. Ook bekend van Lilies of the Field waarvoor ze in 1964 een Oscar nominatie in de wacht sleepte.

Sunny Johnson als Jeani Szabo. Overleedop 19 juni 1984.

Regisseur:
Adrian Lyne

Oorspronkelijke release: 1983

Releasedatum: 8 oktober 2002.FOOTLOOSE
Footloose is een flitsende dansfilm over een jongen (Kevin Bacon) die van Chicago verhuist naar het kleine stadje Bomont. Wanneer hij merkt dat er in Bomont niet gedanst mag worden en veel soorten muziek verboden zijn, zet hij alles in het werk om daar verandering in te brengen. In deze jaren ‘80 herken je naast Kevin Bacon zeker ook nog Lori Singer (bekend van de TV-serie Fame).

Cast:
Kevin Bacon als Ren MacCormack. Ook bekend van Hollow Man, Murder in the First, The River Wild.

Lori Singer als Ariel Moore. Ook bekend van Short Cuts, Trouble in Mind.

John Lithgow als Reverend Shaw Moore. Ook bekend van Terms of Endearment en The World According to Grap (vaarvoor hij genomineerd werd voor een Oscar) en als stem in Shrek en Rugrats in Paris.

Diane Wiest als Vi Moore. Ook bekend van I am Sam, The Horse Whisperer. Ze won in 1995 een Oscar als Beste Vrouwelijke Bijrol in Bullets over Broadway.

Regisseur:
Herbert Ross. Overleed op 9 oktober 2001.

Oorspronkelijke release: 1980

Releasedatum: 8 oktober 2002.