:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: FLIKKEN
PERSBERICHT: FLIKKEN
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2002-08-20 - Geplaatst door: Serge
Bridge Entertainment Group lanceert op 20 augustus het integrale eeste seizoen van de succesvolle TV1-reeks Flikken op dvd. De eerste 13 afleveringen van Flikken zijn gebundeld in één verzamelbox met 4 dvd- schijfjes. Dat is goed voor ruim 650 minuten kijkplezier!

Op de dvd-box vind je bovendien heel wat extra bonusmateriaal: fragmenten uit diverse VRT-programma’s en speciaal voor de gelegenheid gemaakte interviews met cast en crew, samen goed voor nog eens 50 minuten extra materiaal.

In deze eerste reeks van Flikken maakt Britt Michiels voor het eerst kennis met het team van commissaris Deprez. Geleidelijk aan zal zij een hecht team vormen met Tony Dierickx, Wilfried Pasmans, Raymond Jacobs, Ben Vanneste en Celatin Ates.

De afleveringen die je per dvd kan bekijken zijn:
· "Partners", "Lijfwacht" en "Lopend Vuur"
· "Dood Spoor", "In Dubio", "Sloopwerk" en "Ooggetuige"
· "Slagen en Verwondingen", "Pickpocket" en "Doodrijder"
· "Schoolplicht", "Op Voorschrift" en "Volle Maan"

Kenmerken dvd
Beeld: 16:9
Audio: Dolby Digital 2.0
Disc Type: DVD 9
Speelduur: +/- 700 minuten
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands

Extra's op dvd 1
· Een blik achter de schermen met Mark Tijsmans (fragment uit Mijn Gedacht)
· Met Urbanus op de set (fragment uit Nieuwe maandag)
· Bruce Moerman, de flik achter de flikken (fragment uit Afrit 9)
· Acteursopleiding (fragment uit Studio.ket)
· "Making of" Brand in pita zaak (fragment uit Studio.ket)
· Interviews met Andrea Croonenberghs, Joke Devynck, Mark Tijsmans, Ludo Hellinx, Axel Daeseleire, Rebecca Huys, Mark De Geest, Steven De Smet, Pierre De Clercq en Erwin Provoost.

Personages
- Britt Michiels (Andrea Croonenberghs)
Functie: Inspecteur-OGP (Officier van Gerechtelijke Politie)
Profiel: Britt is een scherpzinnige, koelbloedige flik, maar haar rustige aard verbergt een vechter. In tegenstelling tot Tony probeert ze bij een onderzoek eerst de zachte weg van de rede. Lukt dat niet, dan kan ze hard uit de hoek komen. In gevaarlijke situaties is Britt stressbestendig en beredeneerd. Ze woont samen met haar dochtertje Dorien en probeert de rol van alleenstaande moeder te verzoenen met de uren en de risico’s van haar job. Met wisselend succes.

- Tony Dierickx (Joke Devynck)
Functie: Inspecteur-OGP (Officier van Gerechtelijke Politie)
Profiel: Tony is negenentwintig en een straatvechter gebleven. Ze is dwars, vuil gebekt, sarcastisch, explosief en speelt met veel plezier de slecht gemanierde. Ze is charmant als het haar uitkomt, heeft een hekel aan traagheid en stupiditeit. Tony "interpreteert" de regels en kan ab-so-luut niet tegen haar verlies: ze betaalt prompt terug met gelijke munt. Plus interest. En verbergt een klein hartje achter een grote mond. Ze is gek op het politiewerk, geniet van elke minuut en is getrouwd met haar job.

- Ben Vaneste (Axel Daeselaire)
Functie: motorrijder - brigadier
Profiel: Breedgeschouderd, knap, sportief, vrijgezel, warme glimlach. Kortom: Ben Vanneste vindt zichzelf een godsgeschenk voor de vrouwen. (Alleen, beweert Tony, is men bij de assemblage vergeten de hersenen te monteren.) Vanneste vormt duo met Selattin. Op het eerste gezicht is Vanneste de natuurlijke aanvoerder van het tweetal. Wie aandachtig toekijkt weet beter. Vannestes weke plek is zijn jongere zus Merel die hij sinds haar twaalfde alleen heeft grootgebracht. Merel is nu 23 en nog steeds zijn absolute oogappel.

- Selattin Ates (Cahit Ölmez)
Functie: motorrijder - brigadier
Profiel: Selattin is 34. Hij is een agent van Turkse origine en een van de eerste allochtone Belgen binnen het Gentse politiekorps. Hij is een rustige, introverte natuur en heeft alles wat zijn kompaan Vanneste ontbeert: takt en hersens. Selattin is een gemotiveerde flik. En om elke dag met Vanneste te kunnen optrekken moet hij beschikken over een flinke dosis geduld. Beide motards zijn onafscheidelijk.

- Raymond Jacobs (Ludo Hellinx)
Functie: politieagent - hoofdbrigadier
Profiel: Raymond is de oudste van het team. Men heeft hem ooit opgezadeld met Pasmans — ervaring gekoppeld aan jeugdige inzet, klonk het fraai — en dus is Raymond gedoemd de straat op te trekken met deze jonge en ambitieuze opstoot. Maar mettertijd zijn ze een hecht duo geworden. Raymond is de fiere vader van vier kinderen en zijn vrouw heeft een bloemenwinkel op de Vrijdagmarkt. Raymond kent iedereen in Gent en iedereen in Gent kent Raymond.

- Wilfried Pasmans (Mark Tijsmans)
Functie: politieagent - hoofdbrigadier
Profiel: Wordt nog steeds genoemd: de jonge Pasmans. Hij is 27, licentiaat criminologie en overtuigd dat hem bij het Gentse politiekorps - en ver daarbuiten - een schitterende toekomst wacht. Pasmans is overijverig en zonder twijfel van goede wil (maar dan van het irritante soort). Hij zou een uitstekende aanwinst zijn voor de studiedienst van het korps. Alleen: Pasmans wil kost wat kost de straat op waar volgens hem het èchte politiewerk gebeurt. De jonge Pasmans is de man van de theorie. Met een voorliefde voor de praktijk.


Recent nieuws van dezelfde bron