:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: MEDABOTS DEEL 1
PERSBERICHT: MEDABOTS DEEL 1
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2002-08-20 - Geplaatst door: Serge
Bridge Entertainment Group ondersteunt vanaf 20 augustus met een koopdvd de nieuwe hype die Medabots heet. De populaire nieuwe serie is sinds kort elke zaterdag op VT4 te zien om 8u35. Op de eerste dvd die Bridge uitbrengt, staan drie afleveringen: De komst van Metabee, De wraak van de Screws en Het geheim. Die dvd bevat met De Legendarische Medafighter nog een extra aflevering. Kinderen tussen 6 en 12 jaar zijn helemaal weg van Medabots!

Wat is Medabots?
De tienjarige Ikki heeft maar één droom: de beste Medafighter worden en de Robattie wereldkampioenschappen winnen. Helaas heeft Ikki geen eigen Medabot, dus het enige wat hij kan doen, is blijven dromen… Totdat hij op één dag bij toeval een Rare Medal vindt, die de sleutel is tot de ziel van elke Medabot. Hierdoor kan Ikki eindelijk deel gaan uitmaken van de wereld van de vechtende robots! Zal Ikki genoeg geld bij elkaar weten te schrapen om zijn eigen Medabot te kunnen bouwen?

Wie is Ikki?
De tienjarige Ikki Tenryou is een leerling van de Riverview Junior High School. Hij is een levendige, gemakzuchtige jongen, maar hij is wel een beetje verlegen en laat nog wel over zich heen lopen. In het begin maakt zijn Metabot Metabee daar behoorlijk misbruik van en windt Metabee Ikki om zijn vinger. Maar nadat ze samen in een aantal Robattles gevochten hebben, onstaat er een sterke band tussen de twee. Met meisjes is het echter een ander verhaal: hij weet gewoon niet goed hoe hij met ze om moet gaan. Zo wordt hij behoorlijk onder de duim gehouden door zijn vriendinnetje Erika, die hij al van jongs af aan kent. Hoewel hij niet echt een begaafde Medafighter is, wordt hij langzamerhand toch steeds beter en beter door zijn schermutselingen met rivaliserende Medafighters, en hoopt hij zo zijn plek in het World Robattle Tournament veilig te stellen.

Releasedatum: 20 augustus 2002

Kenmerken dvd
Speelduur hoofdfilm: ongeveer 100 minuten
Taal: Nederlands
Beeld: 16:9
Audio: Dolby Digital 2.0

Meda-termen
- Medabot
Hier draait de hele serie om: de high-tech robots die onderlinge gevechten aangaan.

- Medafighter
De eigenaar van een Medabot. Het is zijn/haar taak om de Medabot tijdens een gevecht aan te sturen.

- Medaforce
De ultieme kracht die in een zeldzame Medaille verborgen ligt. Een zeldzame Medaille kan deze kracht activeren in tijden van crisis. De Medaforce verzamelt alle energie en kracht uit een Medabot met als resultaat één enkele zeer krachtige uitbarsting van energie. Daarna is de Medabot uitgeput, zwak en hulpeloos.

- Medaille
Dit goudkleurige muntje is een belangrijk onderdeel van een Medabot. De medaille brengt de Medabot tot leven en bepaalt de kracht en het karakter van een Medabot. Hoe zeldzamer de medaille, hoe groter de kracht van de medaille.

- Medapart
Onderdeel van een Medabot zoals arm, been, hoofd of wapen.

- Medawatch
Met dit speciale horloge kan een Medafighter met zijn Medabot communiceren, zijn Medabot overal vandaan naar zich toe transporten, Medaparts transporteren en de Medaille uitwerpen.

- Overgave Wedstrijd
De Overgave wedstrijd is een speciale Robattle, geleidt door Mr. Referee, waarbij de verliezer één van zijn Medaparts moet afstaan aan de winnaar.

- Robattle
Een gevecht tussen twee of meer Medabots.

- Tin Pet Frame
Het skelet van een Medabot. Dit skelet kun je dan voorzien van Medaparts en een Medaille om de uiteindelijke Medabot te creëren.

- Type
Elke Medabot behoort tot een bepaalde klasse/type.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron