:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> FilmFest Gent >> NIEUWSBERICHT: FILMFEST GENT HEEFT NIEUWE PROGRAMMATOR
NIEUWSBERICHT: FILMFEST GENT HEEFT NIEUWE PROGRAMMATOR
Bron: FilmFest Gent - Datum: 2019-01-09 - Geplaatst door: Didier
FILMFEST GENT HEEFT NIEUWE PROGRAMMATOR

Patrick Duynslaegher, sinds 2011 artistiek directeur bij Filmfest had het zelf aangekondigd dat hij er op zijn 65e zou mee stoppen en voegt meteen de daad bij het woord.


Patrick Duynslaegher: "Ik heb de kans gekregen om samen met een gedreven ploeg zeven festivaledities vorm te geven en houd daar de allerbeste professionele herinneringen aan over, in het bijzonder aan mijn hechte samenwerking met Wim De Witte. Ik had van in den beginne beslist dat ik op mijn 65e zou stoppen als artistiek directeur en voeg nu de daad bij het woord. Natuurlijk gebeurt dit met een zekere pijn in het hart, maar ook in de overtuiging dat met Marijke Vandebuerie als algemeen directeur en Wim De Witte als programmadirecteur, Film Fest Gent een stralende toekomst heeft en zijn positie als grootste cinefiel evenement in België nog kan versterken. Ik kijk er dan ook naar uit om in een minder intens samenwerkingsverband nog een bijdrage te kunnen leveren aan komende festivaledities en aan de uitgebreide jaarwerking van Film Fest Gent."

Vanaf de 46e editie wordt Wim De Witte programmadirecteur. Hij werkt voor het festival sinds hij afstudeerde en was er verantwoordelijk voor verschillende departementen.

Patrick Duynslaegher blijft betrokken bij de samenstelling van voornamelijk het muziekprogramma en zal als filmconsulent ook verder invulling geven aan het Classics programma en de Talkies.

Het 46e Film Fest Gent loopt van 8 tot en met 18 oktober 2019 in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema en Capitole Gent. Meer info op filmfestival.be.


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron